Last news in Fakti

20 Август, 2019 10:09 6 269 19

Ето какво се е случило в последните минути от живота на Кристин

  • сотиря-
  • кристин-
  • убийство

Бабата е била вкопчена в детето и не е искала то да се транспортира, обясни д-р Мариета Божидарова

Ето какво се е случило в последните минути от живота на Кристин - 1

Проверяват лекарския екип, който се е отзовал на сигнала за намерената в безпомощно състояние 7-годишна Кристин Георгиева в сливенското село Сотиря. Това заяви пред камерите на bTV началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен д-р Мариета Божидарова.

"В момента се събират доказателства и се разпитват служителите на “Бърза помощ”. По стандарт екипът трябва да е при пациента. Бабата е била вкопчена в детето и не е искала да се транспортира 7-годишното до пристигането на другите роднини", каза още тя.

"Екипът на болницата е бил уведомен за дете в тежко състояние и е очаквал пациента", коментира д-р Божидарова.

Тя също така подчерта, че от момента на приемане на повикване за дете в тежко състояние, до приемането му в спешното отделение са изминали 26 минути.

"При установени нарушения ще бъдат взети мерки според Кодекса на труда", допълни началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GHJ

    3 4 Отговор
    Има огнестрелни рани , няма ли кой да се намери с палец да бърка там за по 2-3 минути на ден , не повече !!!
  • 2 ТЪЖНО

    23 1 Отговор
    За съжаление при подобни тежки случаи, близките реагират първосигнално и неадекватно– лично съм го преживял. Понякога в мъката си, не оставят лекарите да си вършат работата, вкопчват се с последната искрица надежда, но уви... За конкретния случай по донни от прокуратурата, състоянието на детето е било несъвместимо с живота. Искрено съжалявам за детенцето, а близките завинаги ще останат с тежката мисъл " А не можеше ли да се направи още нещо? За съжаление понякога наистина не може.

    Коментиран от #16

  • 3 Проверете бабата

    12 4 Отговор
    По закон 7 годишно дете може ли да се остави без надзор?

    Коментиран от #4

  • 4 GHJ

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Проверете бабата":

    Не искам да се заяждам , но тя може да го е оставила на улицата да играе , да бяга все пак е някаква ваканция и някакво лято . . . Трябва като пазач ли да ходи до него ? Не е ли по-добрия вариянт да живеем спокойно и децата ни да могат да си ПОЛЗВАТ детството , както ние правехме преди ???

    Коментиран от #5

  • 5 ТЪЖНО

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "GHJ":

    Прав си. Наистина по закон е така, както казва 3, но в едно село, дето всеки познава всеки, би трябвало да е по–спокойно, отколкото да речем в един средно голям град(за София да не говорим) А горката баба всеки ден и час ще се терзае и самообвинява, че е пуснала детето само до магазина. Просто малшанс да срещне тоя изверг.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 GHJ

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТЪЖНО":

    Именно !!! Наистина , детенце на тази възраст е добре да се наблюдава , но ........... КЪДЕ Е СПОКОЙСТВИЕТО ? На 7 на село играехме сами на поляната мач , обикаляхме съседните улици ... Нямаше го този страх . Това е ненормално да се страхуваш , децата да излизат със страх на улицата да следят да не се изгубят от очи , ти да ги наблюдаваш през 5 минутки там ли са , къде са ? Това е НЕНОРМАЛНО !!! Есен,зима,пролет - на училище ! Лятото - най-хубавия момент от годината за ВСЯКО дете ..... под зорко наблюдение до майка си ! ! !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 GHJ

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДОКО":

    СЪГЛАСЕН !!!
    1) Доживоттна присъда , ама без АБСОЛЮТНО никакъв друг вариянт !
    2) Помощи само за РАБОТИЛИТЕ или РАБОТЕЩИТЕ !!!!
    Какво е това да се дават пари на хора , които нямат 1 ден трудов стаж ?????? НЯМА РАБОТА ?!?!?!?! ИМА !!! Като няма за тях им намерете , да търгат тревички , да копаят , да поливат , да чистят , да боядисват, да носят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Родител

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "GHJ":

    Така е човеко. Моите докато бяха по–малки, ги следяхме на смени, но не заради психопати, а заради ненормалници, дето карат като луди, та един не само се качи на тротоара, ами отнесе половината масивна ограда на съседа. Сега са големи, ама пак ми треперят дрехите– почти до входа на училището се моткат дилъри , дори в училилище внасят цигари и друго каквото се сетиш. Доста момичета пускат предизвикателни снимки по фейса, а момчета пият като невиждали. За съжаление децата не са това, което бяхме ние преди години, а същото важи и за родителите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ МИЛО ДЕТЕНЦЕ
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    ДЕТЕНЦЕТО Е БИЛО ПРАТЕНО ОТ ДЯДО МУ ЗА СЛАДОЛЕД И ДВЕ БИРИ А ТОЗИ МАРТИН Е БИЛ ПРЕД МАГАЗИНА ПИЕЛ ЕНЕРГИИНА НАПИТКА КОГАТО ДТЕТО Е ИЗЛЕЗЛО ОТ МАГА ЗИНА ТОЗИ Е ПРОСЛЕДИЛ ДЕТЕНЦЕТО И ДО СПИРКАТА ГО ЕЗАМЬКНАЛО В ХРАСТАЛАЦИТЕ БИЛ Е ДЕТЕНЦЕТО ГАВИЛ СЕЕ И ГО Е У БИЛ ТОЯ НЕЕ ЧОВЕК ХОРА НЕЕ
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    ДЕТЕНЦЕТО Е БИЛО ПРАТЕНО ОТ ДЯДО МУ ЗА СЛАДОЛЕД И ДВЕ БИРИ А ТОЗИ МАРТИН Е БИЛ ПРЕД МАГАЗИНА ПИЕЛ ЕНЕРГИИНА НАПИТКА КОГАТО ДТЕТО Е ИЗЛЕЗЛО ОТ МАГА ЗИНА ТОЗИ Е ПРОСЛЕДИЛ ДЕТЕНЦЕТО И ДО СПИРКАТА ГО ЕЗАМЬКНАЛО В ХРАСТАЛАЦИТЕ БИЛ Е ДЕТЕНЦЕТО ГАВИЛ СЕЕ И ГО Е У БИЛ ТОЯ НЕЕ ЧОВЕК ХОРА НЕЕ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СТАЛИН

    2 2 Отговор
    във БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА 3 ВИДА ПРИСЪДИ.1.3Г. ИЛИ 40 МЕСЕЦА-ЗАТВОР.2.7Г. ИЛИ 92 МЕСЕЦА КАТОРГА. 3.СМЪРТАНА ПРИСЪДА.
  • 18 незнайко

    0 0 Отговор
    Докога ще ни занимавате с тези ЦИГАНИ ???
  • 19 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    ЛЕКАРИТЕ ВИНАГИ СЕ ЗАЩИТАВАТ
    НЕКА ДА ГИ БИЯТ
    МРЪСНИ ИДИОТИ