Last news in Fakti

28 Август, 2019 22:07 14 837 69

Полицаи потресени от хладнокръвието на убийците от Негован

  • негован-
  • убийство

Убийците са криминално проявени, единият от тях е лежал в затвора за кражби

Полицаи потресени от хладнокръвието на убийците от Негован - 1

Брутални, безкрупулни, жестоки - така разследващите описаха извършителите на едно от най-зловещите убийства в страната през последните години. Заплетеният случай с намерените разчленени тела, оставени в бидони край Негован бе решен успешно и то само за няколко седмици.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев подчерта, че това едва ли би станало толкова бързо без доброто взаимодействие на различните структури - полиция, МВР и прокуратура.

Вътрешният министър Младен Маринов разкри, че действително е потресен от пълната безцеремонност на убийците, както и от факта, че изобщо не са изглеждали притеснени, когато разследващите са тръгнали по петите им и са започнали оперативно следствени действия.

Убийците са криминално проявени, единият от тях е лежал в затвора за кражби.

Двамата били забелязани преспокойно да си купуват банички, да се държат наистина самоуверено и по никакъв начин не изглеждали нервни.

Убийството на Йордан и Марияна е извършено хладнокръвно. Те са били застреляни в апартамента в столичния квартал "Иван Вазов", където са живеели.

Жертвите и техните убийци са се познавали добре поне от една година. Килърите извършвали ремонти в техни апартаменти и имоти и така решили да ликвидират съпрузите.

Основният мотив е финансов. Самият Йордан Атанасов не криел, че е успял да натрупа солидни спестявания, докато е работел като треньор по борба в Саудитска Арабия.

Той се хвалел за това и пред съседите си. Така двамата мъже решили, че ако убият семейството, ще успеят да се облагодетелстват финансово.

Разследващите разкриват, че самото разплитане на престъплението е било изключително трудно, тъй като се налагало да започнат отзад напред.

След намирането на двете тела били разпитани представители на криминалния контингент и по този начин стигнали до двамата заподозрени. В хода на тяхното проследяване били събрани и доказателствата, че именно те са извършителите на престъплението.

Така криминалистите са стигнали и до оръжията, с които е било извършено престъплението. Стана ясно също така и, че за убийството е използван заглушител.

Криминалистите обясниха и как са установили, че именно Йордан и Марияна са жертвите. С полицията се свързала дъщеря им, която живеела в чужбина.

Тя признала, че не се е чувала от дълго време с тях и заради това е притеснена. В хода на разследването било установено, че именно те са жертвите на жестоките убийци.

Интересна подробност бе, че брифингът на МВР, полиция и прокуратура се проведе пред Техническия университет.

Именно там, в работилница, са били открити оръжията. По данни на разследващите и към момента на провеждането на пресконференцията единият от задържаните се е намирал на територията на университета. Вероятно и той е показал къде са били скрити оръжията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    171 8 Отговор
    От уста на уста, от ухо на ухо, МВР си свърши работата, аз лично не очаквах, БРАВО!

    Коментиран от #53

  • 2 да,бе

    28 29 Отговор
    Да, бе и аз точно това си мислех!Ще се обрагодетелстват финансово като ликвидират семейството!???,Как ,бе????Я уточнете, или копи-пейст е по -лесно!!

    Коментиран от #7

  • 3 Един

    112 3 Отговор
    Смъртнана присъда трябва да се върне!!!
  • 4 ???

    50 2 Отговор
    И ние сме потресени от много неща ама какво да се прави. И още по потресени ще стават.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    56 4 Отговор
    ТОВА СА ПСИХОПАТО САДИСТИ СЕРИИНИ УБИИЦИ

    Коментиран от #45

  • 6 Много грешиш

    43 26 Отговор
    Като са толкова печени защо не разкриха убийството на жената намерена във вентилационната система на хотела в Смолян,а прекратиха работата по случая?

    Коментиран от #11

  • 7 Алфа Вълкът

    39 5 Отговор

    До коментар #2 от "да,бе":

    То си написано в статията бе момче, имал кинти от С Арабия където работел като тренер. Ония решили да ги убият и да ги оберат. Българина още държи парите под дюшека и в буркан за по-сигурно. Щот помнят фалита не на една, а на 4 банки!

    Коментиран от #20

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    КАТО СЛУЧАЯ В РУМЬНИЯ КЬДЕТО ПСИХОПАТ САДИСТ ОТВЛЕЧЕ БИ ИЗНАСИЛИУБИ И РАЗЧЛЕНИ ДВЕ ГОСПОЖИЦИ
  • 9 Пожелание

    67 3 Отговор
    Браво на органите на МВР! Ако работят все така бързо и всеотдайно по всички случаи(без външна намеса и натиск), за нула време ще разчистят гадините и ще ходим спокойно по улиците.

    Коментиран от #40

  • 10 Кой68

    52 4 Отговор
    Браво на полицейския професионализъм.....
  • 11 Генерал

    68 24 Отговор

    До коментар #6 от "Много грешиш":

    Неблагодарни червени мърлячи, имайте доблест и веднъж напишете - браво. Момчетата десет дни не знаят какво е сън повече от 4 часа на денонощие и сигурно получават по-малко от половината от вас. Имайте уважение.

    Коментиран от #14, #23

  • 12 Хиксос -224

    11 25 Отговор
    Браво, разкриха убийството на Кенеди! Да се изпратят международни психолози за МВР служителите, а Иван да бъде избран за главен прокурор!
  • 13 Кретени

    15 30 Отговор
    А вие какво очаквахте бе, бок.луци ? Учителка с розови бикинни да раздава захарни петлета на милиционери. Давиеа у професионалистите дето ви става лошо като видите труп. Да искате още 100 млн за заплати?

    Коментиран от #24

  • 14 По кротко моля

    47 14 Отговор

    До коментар #11 от "Генерал":

    Това е убийство извършено от някакви простовати аматьори и щеше да е направо скандално ако не го бяха разкрили.Убииците само личните карти са пропуснали да си оставят на местопрестъплението.Иначе институцията която така ревностно хвалиш не може да намери и кола открадната в центъра на София преди 10 минути.

    Коментиран от #21, #42

  • 15 Инспектор Дюдю

    17 9 Отговор
    Някой наследник на потърпевшите трябва да е замесен, физическите убийци няма как да се облагодетелстват според мен

    Коментиран от #19

  • 16 Тодор

    24 3 Отговор
    Браво на полицията!
    Какво излиза, намират крими майстори, те им правят ремонтите. Отделно хората си се изтъкват с богатството си. Затова никакви хвалби и ремонтите - сам!
  • 17 Казуар

    17 1 Отговор
    Дъщерята на убития се е обадила в полицията и така се е разплел случая.
  • 18 Бах

    20 4 Отговор
    Поздравления за професионално свършената работа от всички структури на МВР. Ако не ги натискат „ отгоре ” , могат да разкрият всеки един случай.
  • 19 Бах

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Инспектор Дюдю":

    Предполагам че не е дъщетята!
  • 20 да,бе

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Ако това ти е обяснението, сполай ти!Хората с кинти, отдавна са в час, че има и банки швейцарски,а за бизнесмените има офшорки!За вазе от село ,обаче, дюшека и бурканбанк явно е актуален!Ако пък нещо в статията не ти е ясно и има разминаване в публикацията и някакво логично обяснение, да си знаеш,че откровено те лъжат и манипулират!Нищо де,ще се сетиш!Ако ,че синът ти тогава ще се казва Хасан,по турско му или Нико по гръцки!
  • 21 гост

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "По кротко моля":

    Явно си голям специалист по убииствата. Само да знаеш, че в действителност не е като сериалите по телевизията.
  • 22 Nik

    25 8 Отговор
    Браво на Гешев и на полицията!Професионална работа!Сега остава да подредят добре всички доказателства за съда и тия изроди да ги осъдят на доживотна присъда,без право на замяна!

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Plovdiv

    17 15 Отговор
    Не искам да изпадам в цинизъм, честна дума! Но, наред с признанието, което заслужават хората от полицията, не мога да спра да мисля дали всичко това щеше да бъде разкрито така бързо, ако не наближаваха избори?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Един въпрос?

    5 9 Отговор
    На сладоледжията благодари те ли че е направил вкусен сладолед от ванилия?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Безимов

    9 9 Отговор
    Тия наистина са били зверове.Но кое кое ги е направило такива? А- Безработица,Б- Неставащи БГ неплащащи работодатели,В- Невазможност да започнат редов.работа понрже са със свидетелство за съдимост ОСЪЖДАН ,Г,- Системаъа в момента в БГ, Д- Здравен статус,Е- друго.!?
  • 34 Nik

    12 10 Отговор
    Всеки един случей,на разкрито тежко престъпление от полицията във взаимодействие с прокуратурата,както казва зам. гл. прокурор Гешев,трябва да бъде оценен от обществото "по достойнство"!Така полицията ще има още по-сериозен морален стимул за работа,а обществото още по-големи гаранции за сигурност!Очевидно е,част от хората,включително и част от коментиращите вместо да се зарадват на успехите на правителството и полицията или омаловажават тези успехи или злорадстват,когато има проблеми в държавата!Това са една смесица от маргинали,прости,груби инеобразовани хора,неудачници,които "търсят" причините за собственото си неблагополучие,във всички останали,но не и в себе си!Факт!

    Коментиран от #36, #55, #69

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Nik

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "Урко":

    Човече,ти си един маргинал и хейтър,към когото мога да изпитам само съжаление!Каквито и гнусни простотии да напишеш,не можеш да ме уязвиш!Така ще си умреш-като простак!

    Коментиран от #39

  • 39 Урко

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "Nik":

    Кажи сега за двама има ли отстъпка в цената? Нещо промоция в Петък или месечно намаление от 30%?
  • 40 Проблема

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пожелание":

    не е в полицията, а в прокуратура, съд и политици.

    Коментиран от #46

  • 41 Nik

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "Фермер":

    Абе,простак,не можеш да ме уязвиш с нищо,колкото и циничен да си!Само мога да те съжалявам за простотията ти!

    Коментиран от #44

  • 42 Бай Шиле

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "По кротко моля":

    Да ти прилича на предизборна кампания? Ибора на " нашият" прокурор е в задкулисието! Останалото е " Игра на тронове"!
  • 43 Абе

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Фрикасе с Гъби":

    Фрикасино с гъби у нас е без гъби!Но за сметка на това е с много хумор ,патос към народа и лъжи!Абе кога ще се отучат да ни гледат в очите и да ни лъжат?,,
  • 44 Йода с меча

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Nik":

    От истината не се обиждаш знам от истина се лскалш ти знаем!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пожелание

    6 6 Отговор

    До коментар #40 от "Проблема":

    Точно! В системата на МВР има много добре подготвени и обучени кадри. Имам лични впечатления както за подбора на кандидати, така и за обучението в Симеоново. Ако всички останали по веригата си свърщат работата– без сделки с прокуратурата, съкратено производство и др.подобни, престъпниците доста скоро и за дълго ще са в затвора. Дано ББ при толко раздаване на пари за какво ли не, се сети да награди всички, работили по случая –заслужават го.

    Коментиран от #59

  • 47 Джони Кеш

    6 3 Отговор

    До коментар #45 от "СссереМ":

    Пишеш с главни щото си диоптър 12 и пак не виждаш!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Усмивката

    2 1 Отговор
    Интересно ,какви ще са неопровержимите доказателства.Заподозрените са обитавали ,контактували в апартамента на жертвите.Ако това са докзателства ,ашколсун.По принцип това са най трудно доказуеми престъпление когато се касае за близки,познати и.пр.Защото оставени следи ,предполагаемо ,се намират из целия апартамент поради близките контакти ,което за изненада на прокурора, те не ще отрекат.Чакаме развръзката.А за свидетелства на криминално прояеени към техни събратя,криминално проявени ,гледаме филми....все пак.Друго е да се самопризнаят.Но за това не е известно ,засега
  • 52 Смешно мвр

    3 3 Отговор
    Корумпирани, нагли, подли, боклуци и мързели, ако е за обикновените хора или не разкриват. Много вероятно е да е скалъпена тази версия.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Реалист

    6 2 Отговор
    Ако иска Държавата и нейните производни ще разкрие всички тежки престъпления за дни.По същия начин може да пресече сивия сектор,продажба на наркотици и почти всички престъпления.Мога много още примери да давам но нямам желание.
  • 55 ???

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Nik":

    Стига си бутал Гешев навсякъде. Първо някой се обадил, после намерили убиици, след това доксзателства, днес щели да ги анализират и да ги докарат до вид удобен за съда.
  • 56 ХаХа🙈

    7 1 Отговор
    ... спокойни били , банички яли ?
    Ами кой при корумпираните ни Съдии няма да е спокоен ? Сега ще си платят с половината от ограбеното , споразумение , добро поведение ..... и след 2 години са вън с другата половина от парите !
    Кво да ги притеснява ?

    Коментиран от #57

  • 57 Усмивката

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "ХаХа🙈":

    И аз съм потресен.Как намират обйици..Ходят си ,разбийшли полицаите сред народа ,по пазарен ден ,.Вглеждат се в едни работници на опашка за баници.Включват полицейския акенер-уко.И си казват.Тия наскоро трябва да са извършили убийство.Прекалено спокойни ми се виждат.И то хладнокръвни.Значи са убийци.Ама дали не са нашите ,които търсим.И в тоз момент получават информация от разплаканата щерка.,че се търсят двама главорези ,работници.И ,Алилуя....
  • 58 Алфа Вълкът

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Кълвач":

    Не станахте ли достатъчно за смях?
    При всеки подобен случай, все има някоя шамандура като тебе дето все го лъжат, дето все го мамят! Погледни се отстрани бе, не може все тебе да лъжат, все тебе да мамят бе.
  • 59 Tttt

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "Пожелание":

    За какво награда ,че си си свършил работата!
    Да не са предотвратили престъплението.

    Коментиран от #63

  • 60 Тръмп

    3 0 Отговор
    Алчността и Завистта убиват зловещо,както и в този случай!!!:(:(:(МВР се справи блестящо и бързо,което е прекрасно за всички!!!:(:(:(
  • 61 рАБОТНИК

    2 0 Отговор
    Когато си свърша работата - нищо повече. Малко да не догледам- глоба . Няма болнични ,няма извънреден ,няма събота ,няма отпуска. Има ,ама ми я плащат щото минимална за къде? Ква отпуска . Пенсия след 40 години стаж -220 лв . Та БРаво на полицията от мен поне да кажа и толкова . Кви медали , кви пет лева. Те поне извънредни и нощни ще вземат с всичките им привилегии до 1500 някъде. А Нагоре по веригата след като се намеси Адвоката разпределител на средства - стой та зяпай с умиление . После и тези ще ги храним от държавна пара в затвора поне 8 години , а виждаме как се е оправил единия при първото си висене там. Занаят изучил и пораснал в ерархията на Наказателен кодекс. За такива -смъртна или да вадят уран . Щом още не са им казали дори съкратено имената може пак да са от бърчедите .
  • 62 виктор

    5 0 Отговор
    Сега е време най-хладнокръвно да им пуснат по едно калайче и в техните малоумни алчни селски тиквии.
  • 63 Пожелание

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Tttt":

    Точно, че са си свършили работата и то в рамките на десетина дни. Що се отнася отнася до предотвратяване на престъплението( конкретното и по принцип) –крадци и болни мозъци колкото щеш, съгласи се, че не може на всеки човек да назначат личен полицай. И ние като общество имаме отговорности, не може само да искаме. Не става въпрос да слухтиш на вратата на съседите, но има и други неща, които сами можем да направим.
  • 64 Факти

    2 0 Отговор
    Това е страхотен претекст за учебниците на криминалистите сега сигурно ще ги поканят в USA на семинар .
    Да хванеш убииците преди да разпознаеш жертвите това е нечувано.
  • 65 Факти

    1 0 Отговор
    Значи за да няма престъпления разпитвайте контингента постоянно и тогава като във фантастичния филм със Том Круз ще ги хващате още в зародиш.
  • 66 не съм комунист

    1 1 Отговор
    И ние сме потресени от крадливите политици ама там полицията удря на протекция.
  • 67 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    И сега в много държави по света, на такива престъпления не се дава широка гласност. Просто защото е отвратитерно и несъвместимо със здравия разум.Такова злодеяние няма какво да се афишира, ОСВЕН ако органите не искат да се похвалят. Ние , гражданите ще ги похвалим !Пишете след присъдата на "независимият" съд, моля !
  • 68 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    " ПОТРЕСЕНИ ПОЛИЦАИ" СИ Е НЕВЕРОЯТНА ТЪПАНАРИЯ !!! ВАДЯ СТАРЕЦ СГАЗЕН ОТ ВЛАК -ПАРЧЕ ТУК -ПАРЧЕ ТАМ И ШАПКА И КАКВО ХРАНАТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МУ ГОДИНИ -ПУСКАМ ВЛАКА !!! КУПУВАМ БАНИЧКИ НА ДВЕ ИЗБЯГАЛИ ОТ ИНТЕРНАТ ЗА СИРАЦИ ДЕЦА ...ЕДНОТО ОТХАПВА ПОЛОВИНАТА БАНИЧКА -ДРУГОТО ПОЩРЪПВА И ЯДЕ... И ДУШАТА МИ БАВНО УМИРА ... А ТРЯБВА ДА КОМАНДВАМ ПОЛИЦИЯ НА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ -ДЕЖУРСТВО !
  • 69 Момчил

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Nik":

    Съгласен съм и харесах коментара но като се зачетеш в тълкованието на думата маргинал не мисля че е това което искаш да кажеш