Last news in Fakti

30 Август, 2019 08:57 9 192 32

Убийците от Негован се надявали на 100 бона плячка, намерили само 2 000 лева

  • негован-
  • убийство

С ролята на хладнокръвен екзекутор се наел 39-годишният Шляпашки

Убийците от Негован се надявали на 100 бона плячка, намерили само 2 000 лева - 1

На солидна сума около 100 000 лева се надявали Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, когато са решили да убият подвизавалия се в Нигерия и Саудитска Арабия треньор по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна.

В крайна сметка след разстрела на двамата пенсионери в апартамента им на столичния булевард „Витоша” 182 престъпниците намерили едва 2 000 лева, както и няколко златни накита, станало ясно при направените от тях самопризнания, пише trafficnews.bg.

Оказало се, че парите от продадения преди това от Атанасови друг апартамент в квартал „Гоце Делчев” не са там, въпреки признанията на 75-годишния бай Йордан, че лихвите в банките са толкова малки, че не си струва да държиш там спестяванията.

Именно тази реплика е струвала живота на иначе нахакания бивш борец, който смятал двамата майстори за свои приятели, защото вече няколко пъти търсил услугите им. С Нанчев се познавали още след завръщането му от Нигерия преди близо 15 години. Затова и без притеснения се хвалел за колко е продал едно от няколкото жилища, които накупил със спечелените пари от треньорския гурбет още в годините на соца.

Последният ремонт обаче приключил с по един куршум в главата за Йордан и жена му от пистолет със заглушител на 14 юли. С ролята на хладнокръвен екзекутор се наел 39-годишният Шляпашки, който има присъда зад гърба си заради незаконно притежаван пистолет, преправен от газов в боен. Според жена му с него застрелял преди години куче, което го ухапало в чужд двор.

Нанчев се заел с разфасоването на труповете с нож и трион, завиването на парчетата в найлони и изнасянето от жилището. Останките били натъпкани в бидони в неговия джип "Тойота". После ужасният товар бил закаран и захвърлен до софийското село Негован.

Именно от бидоните обаче тръгва разкриването на убийците. Следа от експертизите на бидоните завела полицията до магазина, откъдето те са купени. Камерите за видеонаблюдение в търговския обект пък показали лицата на двамата мъже.

Техните телефони вече били засечени по клетките на мобилните оператори, че са били край язовира до Негован по времето, когато се предполага, че са хвърлени бидоните с трупове.

След като самоличността им е разкрита двамата са следени цяла седмица от полицията преди в сряда да бъдат закопчани, докато се трудели на поредния обект в село Джурово.

Междувременно приятелка на дъщерята на Атанасови подала сигнал в полицията, че възрастната двойка е изчезнала. Става ясно, че Нанчев е говорил много често с бай Йордан. Той и Шляпашки са проследени и как няколко пъти идват в района на апартамента на "Витоша".

Така пъзелът за престъплението се наредил окончателно с разлика от седем дни между разкриването на убийците и установяването на самоличността на жертвите, което обикновено се случва в обратен ред.

Днес Софийски градски съд трябва да реши дали да остави за постоянно в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. От прокуратурата са убедени, че събраните до момента доказателства и направените признания са достатъчни. Експертиза трябва да докаже дали убийството е извършено с един от двата пистолета, скрити в работилницата на Техническия университет, където двамата задържани работели по поддръжката.

Намерените в дома на Нанчев откраднати бижута пък са разпознати от дъщерята на Атанасови, която заради трагедията се прибра от Нигерия, където живее.

От дома на убитите съпрузи са иззети и достатъчно биологични следи от двамата майстори, въпреки усилията им да изчистят следите от кръв в банята.

При разпитите Пламен и Георги постоянно се опитвали да си прехвърлят вината, особено за това кой е застрелял възрастните хора. В крайна сметка експертизата на ъгъла на изстреляните куршуми показала, че е стрелял с лявата ръка Шляпашки.

Все още не е ясно защо Пламен и Георги са се решили на толкова жестоко престъпление, защото двамата са имали славата на добри майстори и никога не са оставали без работа, от която са изкарвали добри пари. Отделно заработвали и в Техническия университет.

По-голяма нужда от пари имал Шляпашки, който сам издържал четиричленното си семейство, което живее в столичния квартал „Дружба”. Жена му се грижела за 9-годишния син, който има заболяване. Дъщеря му пък ще бъде абитуриентка следващата година.

На 23 август Пламен купил на сина си слухов апарат за 500 лева, но жена му е убедена, че парите не са от двете жертви.

Самата тя още не вярва, че съпругът ѝ може да бъде убиец. Не забелязала нищо особено в поведението му през последните два месеца. Децата на Пламен обаче били в шок от новината и плачели постоянно, разказа още потресената жена.

Сега съпругът ѝ и неговият съучастник ги грози доживотен затвор за жестокото престъпление, което потресе дори врял и кипял полицай като вътрешния министър Младен Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    20 2 Отговор
    Има една черна комедия по действителен случай "Кръв и пот", тия от там са гледали.
  • 2 Факти

    27 2 Отговор
    Значи, здрави прави, но мързеливи и злобни. И същите тези като се озлобат в затвора, и като излезнат без един лев от там, ги пуснете за да убиват пак за пари.

    Коментиран от #5

  • 3 Ахе

    10 2 Отговор
    "Врял и кипял"......
  • 4 100

    24 1 Отговор
    Ей, аман от алчни и жестоки тъпанари.
  • 5 Коментар📝

    26 7 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ КОЕТО ГО ГЛЕДАШ ПО УЛИЦИТЕ КОЛИ ЗА 100БОНА КЪЩИ ЗА 200 ВСИЧКО Е КРАДЕНО ОТ НАС.И ТОВА ЧЕ,НЯКОЙ КРАДЕ БИЛО ДЪРЖАВНА ПАРА ИЛИ ЧАСТВА НЕМИНУЕМО РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ЖЕРТВИТЕ.НЯМА КАК БЕЗРАБОТНИ ДА КАРАТ КОЛИ ЗА 100хилки
    ДЪРЖАВАТА Я НЯМА И НАРОДОПСИХОЛОГИЯ СЕ ИЗКРИВЯВА В ЖИВОТИНСКА ПЪРВИЧНОСТ.ЕТО ТИ ДВА :ЕВОЛЮИРАЛИ ИНДИВИДА" В БЪЛГАРИЯ.
  • 6 МАНАФА

    33 3 Отговор
    ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ???????ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ХРАНИМЕ ТИЯ ИЗРОДИ ГОДИНИ НАРЕД?НЕ МОЖЕ ЛИ ПРОСТО ДА ГИ НАРЕЖАТ И СЛОЖАТ В БИДОН???????????????????????????????????????????
  • 7 Townboy

    21 1 Отговор
    В свят управляван от банкери лихвари човешкият живот струва 50 000 лева!

    Коментиран от #11

  • 8 Комуниста

    16 14 Отговор
    Капитализма направи хората такива! Само вещи се рекламират а пари в България няма и свестните хора се принуждават да стават убийци по неволя.

    Коментиран от #13, #16

  • 9 Усмивката

    7 0 Отговор
    Ние странично наблюдаващи ,,нашета работа е да задаваме въпроси.Но не да се държим като хейтъри разбира се.Въпросът който изниква ,от дотук изнесеното е.Ако полицията,евала,има тези възможности които впечетляват и най твърдите хейтъри притежава и през всичко това времена на прехода, къде го виждаме.Знаеме за стотици примери за нехаѝно или некадърно свършена работа.Въпросът е ,защо полицията не си върши работата за която е поставена.Кой и пречи или какво.Какви пречи по същия ,,оперативен "път да тръгне сред крими контингента и да излови всички потенциални убийци и крадци ,а не да очакваме поредното зверство и да се даваме по телевизията.

    Коментиран от #12, #20

  • 10 Философа

    20 2 Отговор
    А милиционер който взима 100 лв. рушвет и пуска пиандето по пътя да шофира не ли и той престъпник?
  • 11 HarshTimes

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Townboy":

    За съжаление , това е май само началото . Благодаря , Бойко.
  • 12 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    На полицията й пречат съд и прокуратура. Както и тъпите закони, които не вкарват престъпниците където им е мястото.
  • 13 9462

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Комуниста":

    Някоя и друга смешка,да ти се намира.
  • 14 Циганин

    5 7 Отговор
    А сега ще има ли протест, шевствие или мотопоход за сплашване на обитателите на българския квартал в родното им място?

    Коментиран от #15

  • 15 Усмивката

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    Циганина ,отвратителното в него е ,че може да стори същото но за една цигара.Циганина ,няма да използва пистолет .Той направо ще те кълца жив.Циганита ,нищо не планира.Идва му отвътре.

    Коментиран от #17

  • 16 ГОСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Комуниста":

    БЕ ТО И АЗ СЪМ КОМУНИСТ, АМА НА ТЕБ МАЙ, ЧАВКА ТИ Е ИЗПИЛА АКЪЛА...
  • 17 Циганин

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Усмивката":

    И тебе кво те топли, че бели цигани са убили баща ти хуманно с пистолет зад врата, нарязали са го и са го сложили в бидони със саламура за 2 хиляди лв.излатни дрънкулки вместо черни българи да го пребият за една цигара?

    Коментиран от #19

  • 18 Гарантирано от ГЕРБ

    9 0 Отговор
    Сега съпругът ѝ и неговият съучастник ги грози доживотен затвор за жестокото престъпление, което потресе дори врял и кипял Мафиот като вътрешния министър Младен Маринов.
  • 19 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Циганин":

    На прост въпрос няма как да се отговори проста.Изисква повече ресурс.Виж брачед.Кога някой ти върти железото зад гърбъ , при малко повече разум и усет ,има възможност да се предпазиш.А кога живееш ,срещаш ,разговаряш дори на селски път с такива същества и не знаеш дали кога си с гръб ,няма да те свалят на земяята и да те прибият като куче ,без никакъв мотив ,това вече е ужасяващото.Не знаеш къде и кога ще ги обхване първичното.

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    Наще полицай хич не са глупави но от жълтите павета им се казва кое как и защо какво не ви е ясно незнам

    Коментиран от #22

  • 21 Циганин

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Усмивката":

    Искаш да кажеш, че треньорът по-борба е очаквал да го разстрелят или че не е очаквал и че едно от двете е за предпочитане пред другото ли?

    Коментиран от #23

  • 22 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Като стана въпрос за жълтите павета, те вече не останаха.След поредната каскада на некъв филм, половината са натрошени.Вие софиянци спите ли.Пред вас се троши културното наследство за шепа пари поети от някой подчинен на Фандъкова.И понеже тя сама е влязла в схемата ,без да подозира ,сега се прави на разсеяна заради близките избори.
  • 23 Усмивката

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Циганин":

    Казах при малко повече късмет и време през което е имал възможност да се усети, е било възможно.Казах също че при циганията таз възможност не ти е дадена заради Хелзинския комитет.Дори и да разбираш заплахата ,не посягай .Защото ще те обвинят в предразсъдъци.Тоест усещането за самозащита и самосъхранение те наричат ....предразсъдък.Тик е коварството

    Коментиран от #24

  • 24 Циганин

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Усмивката":

    Аха, искаш да кажеш, че треньорът и съпругата му поради собствената си глупост не са усетили заплахата от тези убийци, т.е.сами са си виновни. Браво бре, току що оправда белите цигани които са ги разтреляли.
  • 25 Усмивката

    3 0 Отговор
    Брачед.Целта ми не да оправдая някого.Това правиш ти.Страдате точно вие циганите от комплекси .

    Коментиран от #26

  • 26 Циганин

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Усмивката":

    Че къде видя да оправдавам някого?
  • 27 Peci kupona

    3 0 Отговор
    А намерени ли са касовите бележки за бидоните?
  • 28 Аз съм

    0 1 Отговор
    Оказва се, че заподозрените са измамени. Очаквали са 100000 лева, а са получили само две хиляди лева. Това е смекчаващи вината обстоятелство. :)
  • 29 аз съм

    0 0 Отговор
    https://m.facebook.com/photo.php?fbid=2238083312918456&id=100001504275841&set=a.103962939663848&source=11&refid=17
  • 30 аз съм

    0 0 Отговор
    Georgi Nanchev
    Plamen Shlqpashki

    Това са двамата на Фейсбук
  • 31 Батката с палката

    1 1 Отговор
    Ама то Младен Маринов, всичко от истинската полицейска работа може да го "потресе", все пак той е бил охранител!!!
  • 32 Тошев

    0 1 Отговор
    То в БГ затвотите е пълно основно с Кокошкари кой за откраднал салам кой откраднал колело кой откраднал на някоя баба Кокошките кой ударил шамар на някой .А Факт и всеизвестно че опасните престъпници са на свобода. Маде ин БГ. Озлобяват се в пандиза и като излязат с това Свидетелство Осъждан работодателите в бг не взимали на работа нищо че човека е осъждан за Кокошка.И какво им остава какъво да правят 1- да станат бизнесмени,2-да заживеят в чужбина,3- да мислят кой да претрепят за пари.Стават по големи престъпници в БГ. Системата е кофти и закините в БГ.