Last news in Fakti

2 Септември, 2019 16:39 4 038 10

Разкриха нива с канабис в Созополско, двама братя в ареста

  • созопол-
  • созополско-
  • зидарово-
  • канабис-
  • марихуана-
  • наркотици

Конопените растения са открити в землището на село Зидарово

Разкриха нива с канабис в Созополско, двама братя в ареста - 1
Снимка: МВР-Бургас

Нива, засята с конопени растения, както и близо 5 килограма суха зелена тревна маса /марихуана/, бяха открити при проведена специализирана полицейска операция в местността "Смесици" в землището на созополското село Зидарово. В операцията участвали служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас съвместно със служители от "Специализираните полицейски сили", бургаската жандармерия, отдел "Разследване", сектор "Базова научно-техническа лаборатория" и Първо, Четвърто и Пето Районни управления – Бургас.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м., от двама криминално проявени братя (на 32 и 38 години) се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества. При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за "сушилни", от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса / канабис/. Провеждат се мероприятия за установяване съпричастността на лица относно държането и разпространението ѝ.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    20 2 Отговор
    След години хората ще се смеят на простотоята ни сега! Това е голямо престъпление няма що, иначе незаконните цехове за алкохол няма проблем - щом си плащат на който трябва работят.
  • 2 гецо

    20 1 Отговор
    Браво на МВР които направиха отглеждането на трева да стане враг номер 1 на държавата! Днес ще спа по-спокойно!!! Всички в МВР сте жалки кокошкари, толкова сте потънали до уши в корупция че единствената дейност която може да симулирате без да бутате ваши криминални съдружници е да хващате ей такива единични риби дето най-вероятно не са си платили данъка спокойствие
  • 3 Лудия касапин

    8 2 Отговор
    Високорискови наркотични вещества, ти да видиш. Как в Щатите, Канада и редица европейски страни изписват медицински канабис за редица болести, а тук е високорискови наркотик?

    Коментиран от #5, #9

  • 4 човек от село

    6 2 Отговор
    Що за малоумици са ченгетата след като са иззети и :множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др.Е с такива веществени доказателства направо ги закопахте!
  • 5 гецо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лудия касапин":

    Щото това е единствената дейност с която могат да се справят и която им е позволена. Не си мисли че те не знаят кои са истинските престъпници, просто като си плащаш такса спокойствие и всичко се нарежда.
  • 6 Мартин

    4 1 Отговор
    Високонаркотични вещества - канабис. В България сме толкова морални, че тревата е високонаротично вещество, а ракията е национално богатсво и сме готови да обявим война на всеки сърбин дръзнал да преяви претенции към скоросмъртницата. Няма нито 1 ПТП, нито 1 престъпление причинено под въздействието на марихуана от както МВР има статистика, НО те се борят зверски, разкриват, джобят, тарашат... Нямате срам да по цял ден да гоните хора за трева, а вечер като се приберете да разпускате с ракия. Пълно е с хора, които не могат свържат мисъл с повече от 3 думи в нея.
  • 7 Легализация

    4 0 Отговор
    Щатите и Холандия са на светлинни години в развитието си от нашата държава защо не се поучим от тях и не стане легално
  • 8 пираня наркоманя

    3 0 Отговор
    Алкохолика мрази тревомани ма кой е по долен
  • 9 СоупДогг

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лудия касапин":

    В мозъчната област са по развити и имат добри политици които ги управляват

    Коментиран от #10

  • 10 Мартин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "СоупДогг":

    Наще успяват да се изложат в 10 минутните "дебати", ако трябва да се впуснат в 3 часовите дебати в американски стил ще е голяма комедия. Само ги питай за марихуана - не са чували, не знаят, не са пробвали, НО са твърдо против и са сигурни, че е лошо, щото така са им казали едно време, а едно време не е лъгало. Тезата им, че тревата била gate-way наркотик е от времето на гражданската война в Щатите, ама те още си я поддържат, въпреки че даже хората създали я вече се отрекоха от нея. В България само свинската чума навлиза бързо като в Европа, всичко друго идва с 20-30 години закъснение. В развитите страни политиците си сравняват постиженията, само в България се надцакват с гафовете си - кой се е оакал по-малко, той е "носителят на правилните ценности".