Last news in Fakti

10 Септември, 2019 15:16 3 172 12

Пловдивчанин потроши с колата си хеликоптер край Чепеларе

  • хеликоптер

Мъжът е бил пиян

Пловдивчанин потроши с колата си хеликоптер край Чепеларе - 1

61-годишен мъж от Пловдив е задържан за нанесени щети по хеликоптер в с. Павелско. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян.

На 08 септември 2019 година около 16:25 ч. в РУ-Чепеларе чрез тел.112 е получен сигнал от 40- годишен мъж от Горна Оряховица - авиомеханик в частна фирма, затова че е повредил базирания на площадка в бившето телеугоително стопанство в село Павелско хеликоптер "Enstrom 480 B", вследствие на удар от неизвестно МПС.

В резултат на удара е повредена селскостопанска система за обработване на гори "Isolair 3900- 480 Innovator II". Щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия се установява, че 61-годишният мъж от Пловдив – пастир на кози в обор, намиращ се в близост до мястото, където е позициониран хеликоптера, заедно с мъж, работещ на съседен гатер, употребили алкохол.

При опит да потеглят с лек автомобил „Пежо 106“, управлявано от него автомобилът, движейки се напред, удря и поврежда системата за обработване на гори, закрепена на хеликоптера. След инцидента, двамата мъже напускат местопроизшествието и се укриват до момента, в който не са установени и единия от тях – задържан. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    9 2 Отговор
    Майненска работа
  • 2 Несъстоялата се еволюция

    16 0 Отговор
    Няма как директно от клона на полигона...
  • 3 Мартин

    6 0 Отговор
    Какво са търсили там от КАТ, това е чудно. В частните имоти не важат правилата за движение по пътищата. Ако са пуснали човек с кола до пистата, това си е техен частен проблем, който трябва да решат 2-та участника в птп-то и техните застрахователи.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Точно така

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мартин":

    ЗДвП не важи в ограден частен терен. Освен ако собственика на терена не покаже заповед, че в района важи ЗДвП. Това се указва със съответните надписи на входовете.
    Делото ще е от гражданско правен характер. А шофиралия пежото пастир вероятно има само една лична карта на свое име, та ще му вземат цървулите.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мартин":

    Къде точно пише, че са от КАТ?

    Коментиран от #8

  • 7 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Пловдивчанин.........помислих, че с колата си е литнал и повредил хеликоиптера във въздуха. Тя работата станала на земята.......Дървообработващите машини са най-опасните ! Почти няма оператор на такава машина без отрязан пръст. Сега ми стана ясно .....защо ? Човекът работещ на гатер, употребил алкохол, качил се в "Пижо 106" и с него таралясник се нацепил в селскостопанската техника.Никъде не прочетох, че там се е появил КАТ. Била е "оперативна група" от РУ Чепеларе и производството е за нанесените щети !!!
  • 8 Мартин

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Като някой се обади за ПТП не пращат ли КАТ? Или са му пратили ГДБОП? Все тая коя служба се е отзовала, на този сигнал не трябва да ходи никой, освен ако няма пострадали хора. То тези от 112 не знаят закона, полицаите не знаят закона, защо ти да го знаеш..
  • 9 Патриот

    5 1 Отговор
    На каква височина е станал инцидента?
  • 10 ЗАПОЗНАТ

    2 1 Отговор
    Кво прави тоя хеликоптер там?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пастир на кози...!

    2 0 Отговор
    Хахаха...!