Last news in Fakti

26 Септември, 2019 09:54 10 653 27

Още една жертва на питбулите от Коматево

  • питбул-
  • питбули-
  • коматево

Едно от кучетата разкъса пинчер пред погледите на стопаните

Още една жертва на питбулите от Коматево - 1
Снимка: trafficnews.bg

Двата питбула, нахапали куче и жена в Коматево, са нападнали и умъртвили още един домашен любимец в квартала. За това сигнализира стопанинът на пострадалото животно пред TrafficNews.

Припомняме, че жителка на пловдивския квартал Коматево – Мария, бе захапана от двата питбула докато се опитвала да отскубне кучето си от захапката им. Пловдивчанката е нахапана по ръцете, а домашният ѝ любимец също е с много наранявания. Инцидентът е станал до базата на ФК ”Ботев” на Коматевско шосе на 29 август вечерта.

Момичето, което е водело двете агресивни животни е избягало веднага след инцидента. Часове по-късно тя и собственикът на кучетата са били издирени, установени и отведени в полицията за изясняване на случая. Оказва се, че това не е първата агресивна проява на питбулите към животно или човек. Мария и съпругът ѝ и друг път са били нападани от кучетата.

След публикацията, хора станали жертва на питбулите на Ивайло сезираха за проблемите с въпросните животни. Един от тях дори е загубил домашния си любимец от ожесточената захапка на единия питбул.

Нападение е станало в края на юли на улица „ Драговец”. Атанас Стоилов все още не може да преживее загубата на кученцето си. В момента младият пловдивчанин търси възмездие за убития си четирикрак приятел.

„Джими беше порода „Сърнист пинчер“, на 6 години. На 19 юли поверих грижите за кучето ми, както много пъти съм правил на моите родители, защото се налагаше да пътувам в чужбина. Около 21:15 часа, същия ден, кучето било на двора ни и покрай дома ни преминала жена, която разхождала куче – питбул. Той е започнал да ръмжи и лае срещу Джими, след което е скочил на дворната врата и от тежестта му тя се е отворила. Започнала безмилостна и неравностойна борба между нашето 9 -килограмово кученце и 40-50 килограмовият питбул. Жената не съумяла да овладее агресията на бойното животно и чак след намесата на родителите ми, кучето ми е освободено от смъртоносната захапка”, разказва пред наш репортер Атанас.

Семейство Стоилови веднага отвели пинчера във ветеринарна клиника. Дежурният лекар обработил раните и провел лечение с инжекции и антибиотици. В следствие на множеството рани по гърба и корема, както и вътрешни кръвоизливи, Джими починал само няколко часа след нападението. Ветеринарната клиника издала смъртен акт на убитото животинче. С него и с написана от адвокат жалба, Атанас сезирал МВР.

„Познавам кучето, стопанинът му и жената, която онази вечер го разхождаше. Това беше Маргарита, леля на Николай – собственик на питбула. Същото момче има още едно куче, отново от същата порода. Има и друга причинена смърт на куче от квартала от същия „убиец”. Целият квартал се страхува от лаенето му, от разходките без предпазни средства – повод, намордник и от наглите и безотговорни собственици, които са във вечен конфликт с другите собственици на кучета и жители в квартала. То представлява ежедневна заплаха, предвид агресивното му поведение и липса на контрол от стопаните му”, допълва Атанас. След нападението над кучето му, той и семейството му са получавали заплахи за саморазправа от стопаните на питбула.

Стоилов е подал жалба в полицията и Общинския инспекторат, два дни след убийството на четириногия му приятел. След по-малко от две седмици, Атанас получава писмо от местното ФБР със становище по случая.

В документа се описва фактическата обстановка около инцидента, както и че е направена проверка по случая.

„Маргарита е глобена единствено за това, че кучето е било без намордник по време на нападението. Що се отнася до жалбата ми в Първо районно, същата е била разгледана и е назначена проверка. С мен се свърза инспектор, отговарящ за квартала и ми каза, че е започнало разследване. Вече два месеца и 5 дни, никой не ме е потърсил и няма развитие около казуса”, разказва още стопанинът на пинчера.

От МВР съобщиха, че все още тече разследване около двете нападения от въпросните питбули в квартал Коматево.

Атанас Стоилов се надява за справедливост и възмездие за загубата си.

„Днес са нашите домашни любимци, но утре може да е някое дете. Научих от съседи, че питбулите са агресивни и към хора. Спускали са се по минувачи, дори към дете. Според съседи на Ивайло, той нарочно е агресирал животните. Той трябва да получи наказание, за да бъде отговорен”, завършва Атанас. Той е категоричен, че ще поеме инициатива да намери всички жертви на питбулите и заедно ще подадат колективна жалба до прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NSDAP

    44 23 Отговор
    Бездомните кучета трябва да се омъртвят!

    Коментиран от #25

  • 2 Behemoth

    93 5 Отговор
    Евтаназия за собствениците на питбули!
  • 3 666®

    74 3 Отговор
    Интересно колко смъртни случая има заради мудна работа на съд/полиция/прокуратура? Не само от кучета, а и от рецидивисти и какво ли не. Мечтаната работа на бюро, но колко човешки съдби лежат.на това бюро? На кой ли канцеларски плъх му пука?

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Sith

    60 1 Отговор

    До коментар #3 от "666®":

    Само ако са жертва ще им пука. Тези ненормални породи трябва да ги забранят изцяло.

    Коментиран от #27

  • 5 Георги

    65 1 Отговор
    Жалко за кучетата. Заради такива идиоти като тези собственици на питбулите, страдат самите животни и другите около тях. Ще посегнат и на човек и ще трябва накрая да ги умъртвят. Колко трябва да си тъп и ограничен,за да си вземеш такава порода куче,с което да избиваш комплексите си?! Ама не е попаднал на когото трябва.

    Коментиран от #15

  • 6 Христо

    47 8 Отговор
    За такива с кеф бих качил петте си кангала в колата и бих ги завел на разходка в района. При среща с пидбулите след 10тата минута даже и костите им няма да останат. Аман от безотговорни комплексари разхождащи се с пидбулчета и имащи се за мъже. Кучето е отговорност, не средство за пъчене и избиване на комплекси!
  • 7 Гост

    10 35 Отговор
    Абе малко съчинена ми се струва тази история. Какъв е този 9-килограмов пинчер и 50-килограмов питбул? Явно нещо са изтървали пинчера, докато питбула е бил на повод и сега се чудят как да се оправдават.

    Коментиран от #23, #26

  • 8 На тези

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "666®":

    Които депопулират България за да трупат пара от смъртта на хората. Всичко е пари. Парите са най голямото зло. Парите определят човека. Значи тези с многото пари се мислят за богове. А тези които са бедни като нас са излишак. Че сме бклуци и едно нищо. Много мразя това усещане на виждане и разбиране на хората които го мислят това нещо за вярно. За мен не е така. Аз определям човек по човечност.
  • 9 Преброяване на бесните язовци

    24 1 Отговор
    Толкова ли няма кой да лупне тоя пумияр с една метална палка по главата? Какво го бавите?
  • 10 Иван

    32 1 Отговор
    Крайно време е стопаните на кучета без надморници да бъдат солидно глобявани.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 gradski

    18 5 Отговор
    Нормално - народната милиция спи .... после - що така е станало.. Да ги съкращават и да си търсят истинска работа, и без това от тях няма смисъл. 2 месеца си бъркали в носа....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    25 0 Отговор
    Има 6 породи агресивни и големи кучета, които трябва да за водят с наморник, не само на 1.5м повод, ама у нас няма кой да си мръдне пръста и да наложи тези нормални, логични и приети по цял свят забрани.
  • 15 gvdff

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Георги":

    " Колко трябва да си тъп и ограничен,за да си вземеш такава порода куче,с което да избиваш комплексите си?!" Лично твои думи. Ето и ти си като героя в статията.
  • 16 Владислав

    14 2 Отговор
    Съгласен съм с колегата Христо, и аз имам един кангал и три каракачанки.Заради такива псевдо мъжкарчета ми иде да си ги разходя в този район е така за малко.То бива и може ама какво избива с тия кучета?
  • 17 Ееее

    25 2 Отговор
    Като искате полицията да се размърда се застрелват двата питбула и се бият 5 шамара на собственика и след 10 Мин полицията е пред Вас.
  • 18 Кръстю

    16 0 Отговор
    Каква полиция какъв съд бре. Трепа го малето му мртсно и окото ми не мига.
  • 19 Фак на тия факти

    15 0 Отговор
    Тоя изтърсак от снимката е сигурно 50кила напикан.... Как може да разхожда питбул без намордник. Просто племе ей...
  • 20 kill them all

    15 1 Отговор
    Собсвенниците са знаели че кучетата им са опасни, но въпреки това, не са вземали меки. Можели са поне да им сложат намусорници.
    Най доброто решение е кучетата да се умъртвят, а собстенниците им да ги вкарат в затвора.
  • 21 Питбулл

    2 4 Отговор
    Явно са помислили пинчера за котка 😁, питбулите не са агресивни, те са ловци, бойни кучета 😊 явно стопаните изобщо не познават породата
  • 22 художника

    9 0 Отговор
    Тоя с питбула, ако го срещна без кучето ще разбере какво е болка.
  • 23 Етакае

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Много пинчери ги водят пуснати и стане беля после реват
  • 24 Йосип Броз Тито

    10 0 Отговор
    Пушката трябва да играе, иначе няма да има оправия, първо питбулите, а след това и стопаните, по един между очите и край...
  • 25 Маринова

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "NSDAP":

    Ей като прочета такъв коментар и незнам да се ядосвам ли, да се смея ли? Бездомните да са ти проблема, неразбирам няма как да има толкова голяма раждаемост на малоумни комплексари, сигурно ви клонират!!!
  • 26 Ненавиждаща опасните породи.

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Сърнест пинчер защо да не е 9 кг. може и 10 кг. да е. Явно си нямате представа от тази порода. Нищо не е измислено питбулите са опасни но това се осъзнава само когато изядат стопаните си. Това ще стане скоро в конкретния случай. Ако на моето куче се беше случило това което се е случило на пинчерчето този питбул сега щеше да гние в дупка на 10 метра под земята. А видя ли питбул или ротвайлер бед наморник и повод ножът ми е готов за действие.
  • 27 Антиком

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Sith":

    Питбулът е верен пазач.Наказан
    трябва да е собственикът, провел дресировката.