6 Октомври, 2019 08:35 10 871 20

Има задържан за банковия обир в "Люлин"

  • банков обир-
  • обир-
  • банка

В събота почти 200 000 лева изчезнаха от сейфа на банков клон в „Люлин"

Има задържан за банковия обир в "Люлин" - 1
Снимка: Shutterstock

Няколко часа след крупния обир на банков клон на столичния бул. „Европа“ единият от извършителите е заловен. В него били открити 60 000 лв. – неговия дял от задигнатите общо 185 000 лв., съобщава „Телеграф“.

Издирват се другите му двама съучастници.

Тримата проучвали предварително работата на банковия клон, който се намира в сградата на голям хипермаркет. Издебнали докато касиерката излиза в обедна почивка и нахлули.

Само за три минути проникнали в незаключения трезор, взели пачките и избягали. Придвижвали се с „Опел Астра“, която малко по-късно беше открита опожарена в село Мрамор.

Камерите в обекта заснели дръзкото претъпление. Така станало ясно, че въпросната служителка отишла да си отдъхне без въобще да заключи банковия клон.

Така на практика обирджиите проникнали без да чупят или отключват нищо. Единственото, което ги забавило с минута, е да видят къде е торбата с парите.

Арестуваният не е криминално проявен и за първи път влиза в полезрението на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галин

    55 0 Отговор
    Трябвали са й пари на жената.
  • 2 Гад

    73 1 Отговор
    Излязла без да заключи клона и касата. Тая е за наградите Дарвин!
  • 3 Гост

    35 10 Отговор
    Май нарочно не е заключил..... Престъпленията, не осъдителни раждат престъпления..... Щом на едни може да им се размине , що не и на мен .......
    Ако беше при Живков,, дали щеше да остави за малко не отключено а , как мислите

    Коментиран от #5

  • 4 Невинен е

    28 3 Отговор
    Пускайте човека
  • 5 1944

    29 19 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    при правешкия циганин всеки смяташе за нормално да краде от държавата. за това наследниците му си я откраднаха цялата. а ти висиш на правеца да дрънкаш глупости вероятно безплатно.

    Коментиран от #7

  • 6 Касиер

    56 4 Отговор
    Жалко за момчетата!
    Добре са го решили, но е трябвало да са малко по-умни и предпазливи.
    Сега ще ги натикат в затвора и то за много, защото системата не търпи посегателства върху себе си и трябва да има надзидание.
    Виж, ако бяха претрепали някоя бабка за 60 лв., еле па и да бяха роми, то никога нямаше да ги хванат. Или ако ги хванат, ще ги пуснат, а ако не ги пуснат, ще ги осъдят на 6 месеца с половин година изпитателн срок.

    Коментиран от #17, #18

  • 7 МАГАРЕ

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "1944":

    Да ама ония ден пишеше за банков обир точно по негово време и почти същата сума.Та пишеше така:Осъдиха ги на смърт и присъдата беше изпълнена след няколко седмици!.И това беше първия и единствен банков обир.
    Което ще рече ,че парите не са били кой знае колко много ,но за назидание на другите който ще си го помислят най-тежките присъда.Действало ли е като възпираше средство,явно ,че да.А на ония дето открадна от Инкасото 1.5 млн 8 години .Я излежал 5 ,я не.И не казва къде са парите .Като излезе ако не е излязъл вече и успее да си ги вземе ,супер.Та то и аз и ти почваме да се замисляме.Значи тия 8 години действат като катализатор за останалите.Та какво каза за Правешкия.

    Коментиран от #10

  • 8 хахо

    16 1 Отговор
    Тия мноо холивудски филми от миналия век са гладали,опожарили автомобила,за да няма следи от днк,пък за камерите забравили,малоумна работа.
  • 9 Sith

    12 0 Отговор
    Що за досадна подробност е да заключиш някакъв сейф? Това да не е детска касичка да трепериш за нея?
  • 10 1944

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "МАГАРЕ":

    осъден на смърт е и тодор дечев който се опитал да счупи надгробната плоча на людмила живкова. за комунистите човешкия живот не струва нищо. толкова за най-човеколюбивия строй.

    Коментиран от #11

  • 11 МАГАРЕ

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Имало си е и минуси,то да не е било в Рая ,че да и добре за всички.Ама баба ти по-добре ли живее сега.Пък тоя къде е тръгнал да чупи надгробни камъни.Те и да преди 5-6 години така правеха ,че да си поръчаш нов.Дега ми отговори яко някой счупи надгробен камък на твой близък роднина с какво би го наказал и как би се почувствал.
  • 12 АААААА

    5 10 Отговор
    НЯМА ЛАБАВО БОЙКО ГИ ЛОВИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МАФИОТИ .

    Коментиран от #14

  • 13 Nostradamus

    6 1 Отговор
    Изнесен офис на УниКредит Булбанк в Метро.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРАО

    6 0 Отговор
    Семейни сделки.
  • 16 Амиии

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "бял":

    Винаги съм се чудил на форумните плюнки. Живее от храчки, странна работа.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Коментар точен

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Касиер":

    Колко си прав само
  • 19 security

    1 1 Отговор
    работил съм охрана в метро и знам ак се действа и какви са процедурите когато дойде инкасо дежурният охранител в апаратна се обажда на управител и на главната касиерка или на ръководител сигурност няма как да е сама касиерката в трезора при условие че дежурният охранител следи всичко на камерите просто няма как в трезора на метро са двама души няма как просто
  • 20 хчбая

    6 0 Отговор
    какво стана с тези които обраха няколко милиарда от банка ктб?и тях ли ги хванаха?