Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 15:21 4 933 20

Условна присъда за турчина, убил три жени и дете на пътя

  • джемал караджан

Представителят на държавното обвинение поиска минимално наказание за подсъдимия

Условна присъда за турчина, убил три жени и дете на пътя - 1
Снимка: trafficnews.bg

Турчинът с германски паспорт Джемал Караджан, причинил катастрофа с 4 жертви, получи 2 години и 6 месеца условна присъда от Окръжния съд в Пловдив. Подсъдимият се призна за виновен и призна всички факти и обстоятелства по делото, съобщи trafficnews.bg.

Припомняме, че на 1 юли 2018 година в страшно меле на магистралата край Пловдив загинаха три жени и дете. Две от жертвите бяха сестри на съпругата на шофьора на 24 и 29 години. Загинаха също тяхната майка на 50 години, както и 2-годишният син на Джемал и жена му Рукие Караджан.

Лекият автомобил с чужда регистрация се блъснал отзад в товарен автомобил "Мерцедес" с българска регистрация и се преобърнал на пътя.

Джемал Караджан е обвинен за това, че като шофьор на лек автомобил „Фолксваген“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице.

„Човешката трагедия за семейството е огромна. От името на моя подзащитен и от името на неговите близки ви моля да дадете шанс на неговото семейство да се съберат отново заедно.” С тези думи се обърна адвокат Караджов към съдебните заседатели.

Представителят на държавното обвинение поиска минимално наказание за подсъдимия, като се мотивира с факта, че Караджан е глава на семейството и именно той издържа фамилията. Германският турчин е с чисто съдебно минало и постоянна работа.

„Моля да бъде издаден справедлив съдебен акт и да ми бъде позволено да напусна страната, за да съм със семейството си. Съжалявам за всичко което съм причинил”, бяха последните думи на Джемал в съдебната зала.

Освен условната присъда, за която важи 4 години и 6 месеца изпитателен срок, Караджан ще остане без книжка за 2 години и 6 месеца. Той ще изплати и 2155.08 лева по сметката на ОД МВР, 184.80 лева по сметката на окръжната прокуратура и 70 лева към Окръжен съд – Пловдив за разноски по делото. Съдът отмени и наложената му до сега забрана за напускане на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    52 1 Отговор
    При какво семейство иска да си ходи, та той го е избил цялото. Достатъчно е наказан.
  • 2 гост

    42 4 Отговор
    Поредната българска присъда, за 4 жертви условна. Очевидно щом той се е врязал в камиона е карал със сериозно превишаване на скоростта. Значи нарушаваш, избиваш си половината семейство и накрая нищо, понеже си издържал останалата част от семейството. Ами то по тази логика всеки на трудов договор и извършил убийство не трябва да влиза в затвора ако издържа някого, това ли е мотив?
  • 3 ПЕНКО

    12 20 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ !!! ТОЙ И ЖЕНА МУ ТРЯБВА ДА СЪЗДАДАТ И ОТГЛЕДАТ КОПИЯ НА УБИТИТЕ !!!!!
  • 4 А123

    37 1 Отговор
    Ето това е демокрация. Четирима в гроба, а той трябва да си гледа семейството.

    Коментиран от #6

  • 5 Синята каска

    28 2 Отговор
    Къде е Каракачанов да каже дали това е справедлива присъда? Като се има предвид, че този човек ще си отиде и условната присъда не е присъда въобще.

    Коментиран от #8

  • 6 Цайса

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "А123":

    Съдиите на бавен огън и за кюфтета на чакалите...
  • 7 Пилотът Гошу

    15 2 Отговор
    Отново адекватна присъда на малоумните съдии ... Но какво очакваме, като ако си убиеш детето даже дело се не води (справка бившият М на Т) ... Та за 4ма условна... Евентуално ако подпукате примерно 20 човека може да ви дадат година или две, но пък ако са над 50 може и да ви наградят ... То у нас нищо се не знае ...
  • 8 ???

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Синята каска":

    По важно е какво ще каже Цацаров, защото дойде от Пловдив. И каква я е свършил неговият подчинен, който е поискал по малкото наказание?
  • 9 Хуху

    14 0 Отговор
    Вече ни казват как да избиваме хората с минимални средства
  • 10 гост

    14 1 Отговор
    Я да направи това в Турция, да кара с висока скорост и да се вреже в камиона, да видим дали ще го потупат и ще му вземат само книжката за тези две години. Май не. Да бе спазил ограниченията, разстояние, да е бил изряден, да са носили всички колани, разбирам, нещастен случай, но когато си пречинител в следствие на сериозно нарушение на ограниченията, при все че у нас ограниченията са извънредно високи за културата и състоянието на пътя.
  • 11 Ники

    3 10 Отговор
    Това е нормална присъда ... стават инциденти на пътя ... несъобразяване на пътните обстоятелства ... това не е престъпление за затвор .. не е криминално деяние .. няма други утежняващи обстоятелства ... разбира се това е условна присъда по ред причини ... даже в по банановите държави няма да ходи на съд въобще ...
  • 12 Петко

    10 1 Отговор
    Съдебната помия вече е за искореняване, в противен случай обществото трябва да вземе закона в свой ръце , за да има справедливост
  • 13 Жоро

    12 0 Отговор
    Много манипулативно заглавие и като гледам коментарите май е свършило работа. Повечето коментиращи не са схванали, че жертвите са му роднини и са били в неговата кола. Да пази Бог на никого да не случва подобно нещо! Той вече е достатъчно наказан и то за цял живот. Какво мислите би се променило, ако отиде в затвора? Ще страдат роднините на жертвите, защото се очаква той да се грижи именно за тях...

    Коментиран от #16

  • 14 Много правилно са постъпили

    2 4 Отговор
    Това си е вътрешносемейна трагедия! А и така пожелал Аллах от тук от България да си ги прибере! Да е жив и здрав, дано да си плати таксите, и да не се измъкне скришом от страната! И като му върнат книжката да си купи по здрава кола, че като се обръща да не мрът оратата!
  • 15 Кой68

    7 0 Отговор
    Това си е поощрение-ЕЛА И УБИВАЙ? Няма толкова либерално и мекушаво правосъдие като Българското? Това си е БЪЛГАРСКИ ХУМАНИТАРЕН СЪД........ Браво.. Машала.
  • 16 Кой68

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Интересна логика със свойте изводи? Да той си е признал всичко. Но превишената скорост и несъобразяване с пътната обстановка го е сторил съзнателно? И какво като са му роднини-дай да трепеме родата и после-ИЗВИНЯВАМ СЕ? Нещо е сбъркано и крайно нелогическо... За опит за убийство - фиктивна шрисъда от 9 год........
  • 17 Кой68

    5 0 Отговор
    Ефективна присъда от 9 год. за опит за убийство на сина на Киро Японеца??
  • 18 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    българския съд отново се прояви както подобава.семеиството на загиналите е доволно че все пак починалите не са получили осъдителни присъди,а са се размилаи на косъм.тоя дето ги е утрепал бе поздравен на излизане от съда от съдията и прокурора.жалка картинка!
  • 19 Някой

    0 0 Отговор
    Ами тоя "симпатяга" Московски като уби сина си също никаква присъда не получи, но си мълчат всички.
  • 20 Пак простотии

    0 0 Отговор
    Смърт за турчина!!!Даже трябва да е публично,че и близките му да гледат от първата редица.Турците като не са в ЕС и наказанията им не са активни щом минат границата прекаляват,а нашите скапаняци ги потупват по рамото..и??А какво става с българин който стъпи накриво там?