Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 21:24 5 253 15

Ето как са заловили екслегионера от Орешник

  • орешник-
  • иван пачалиев

До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия

37-годишен мъж, заподозрян за тежко престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в с. Орешник, община Тополовград, област Хасково след сигнал днес за открит мъртъв 72-годишен жител на населеното място. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Създадена е организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител.

Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от Гранична полиция.

След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора.

Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие.

Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция.

До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев.

Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    25 6 Отговор
    Представям си психолозите как установяват контакт с него: "Здравейте господине, случайно да сте убивали човек днес?", и той отговаря "Нее... нее.. не, не съм бил аз."
  • 2 Чума

    17 5 Отговор
    Целият даржавен ресурс се е стоварил в Орешник! Сериозна работа!
  • 3 Екшън

    25 3 Отговор
    Щеше да ви е кеф да го гръмнете и после да се изкарате герои, но той не оказа съпротива! Сега всички ще се доказвате какви професионалисти сте. Щом се строиха всички"важни"+ де що има полиция, жандармерия, спец части за един заподозрян, то ситуацията е ясна. Недай Боже, ако бяха двама трима истински терористи, сигурно щяхте да използвате и тенекетата, дето ги няма.
  • 4 Чудесии

    14 2 Отговор
    Не им е направил предизборен цирк.
  • 5 В този район има чисти българи,

    22 0 Отговор
    пет века са тормозили османската империя, тези хора не могат да живеят под робство! Резултата е налице, буйни смели, и винаги непокорни!
  • 6 МВР пикчърс

    18 2 Отговор
    Сега е интересно, какви фантасмагории ще фабрикуват от МВР. Представям си каква бурна дейност кипи в "мозачният тръст" тая нощ.
    Така де, аджеба, трябва да се оправдаят крутите мерки предприети днес. Пари струва все пак. Предполагам, че набедения ще се обеси нощес или ще се окаже "нарко-зависим действал под амок".
    Инак ще се наложи да се потулят нещата, както с оня от ТАД груп или "шпионите" от организация "русофили".
    Апропо, някой да е чувал нещо за тях тия дни ?

    Коментиран от #7, #13

  • 7 а бе верно

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "МВР пикчърс":

    всичко млъкна по шпионския въпрос , се едно не се е случил , невероятно нали?
  • 8 Вярващт в еврогейския съюз

    12 0 Отговор
    Не дай Боже наще некадърници от ГДБОП СОБТ и останалите хрантутници от МВР да попаднат на трима четирима терористи.....ще искат подкрепа и от НАТО сигурно,
  • 9 Име

    3 3 Отговор
    Защо по дяволите, ходят да го гонят, при положение, че е стрелял по полицаи и то миналата година. Какво говори това, стреляйте по полицаи, биите лекари, убивайте безнаказано. При това положение що за балами сме ние дето спазваме законите. Като има закони нека се прилагат за всички и най вече да се прилагат.
  • 10 Абе Чума

    5 0 Отговор
    Даржавен се пише с Ъ.Аман от селяни просто
  • 11 Михаел Витман

    2 1 Отговор
    Браво на собт нека си вдигнат малко репутацията
  • 12 Бесен

    5 0 Отговор
    Пълни смешници! 7 часа блокаж на цяло село и околните паланки, а овека си е стоял в къщи и на ум не му е идвало, че фуражките го дирят! Стигнахме до там, че престъпниците да са ти по-симпатични от полицията, която вече копа дъното с глупостите си! (П.С. а всъщност той е невинен до доказване на противното)
  • 13 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "МВР пикчърс":

    Мозъчния тръст локализира заподозрени ят в собствената му къща!!!! Е не са ли за смях?
  • 14 Хари

    0 0 Отговор
    ''Локализирали'' го в дома му. Джипиесът ги е завел там. Колкото и да искам, не мога да си сдържа смеха...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.