Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 14:40 2 044 4

Арестуваха "муле", участвало в "ало" измами за над 50 000 лева

  • ало измами-
  • телефонни измами-
  • ало измамник-
  • муле-
  • телефонен измамник

Акцията е проведена от служители на ГДНП, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен

Арестуваха "муле", участвало в "ало" измами за над 50 000 лева - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Участник в телефонни измами за над 50 000 лева е задържан при спецоперация на ГДНП, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура (РП)-Сливен и РП-Никопол.

В хода на проведена на 18 октомври т. г. операция на място е задържан 50-годишен жител на с. Боров дол, обл. Сливен, участник в схема за телефонна измама. Действията са осъществени от служители от ГД „Национална полиция“, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен. В резултат на професионалните полицейски действия той е заловен в гр. Сливен в момент на вземане на парите от извършена същия ден измама за сумата от около 7700 лева спрямо възрастна жена от с. Гавраилово, обл. Сливен. Според събраните първоначални данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в престъпната схема. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Сливен. При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа.

Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември - 14 октомври т. г. на територията на Плевенска и Благоевградска област на обща стойност над 50 000 лева.

50-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на Районно управление на МВР-Сливен и е задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за „Задържане под стража“.

Работата по случая продължава под надзора на РП-Сливен и РП-Никопол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кон Не Крадец

    8 0 Отговор
    Ако освен мулетата, арестуват магаретата конете и най–големия катър, нещата може и да потръгнат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 От Пирдоп

    7 0 Отговор
    На това ,,муле" самар. и да влачи дърва в гората докато върне всичко с лихвите!
  • 4 цвцв

    5 0 Отговор
    5год. затвор и катърите ще кротнат,а не службите да чакат журналистите да ги откриват