Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 15:26 2 890 9

Аптекарка задигнала 37 бона от касата

  • аптекарка

Асеновградчанката била призната за виновна по всички обвинения

Аптекарка задигнала 37 бона от касата - 1
Снимка: Shutterstock

Касиерка в аптека е задигнала над 37 000 лв. от оборота, с който боравела. В продължение на почти година жената периодично "бъркала в касата". За да прикрие действията си, тя подправяла документите, в които описвала наличността и дори "коригирала" вносните бележки, издавани от банката, съобщава "Трафикнюз".

Липсата на големи суми обаче не останала незабелязана и служителката била спипана в крачка. Срещу нея било повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в големи размери. Установено било, че престъплението продължило за периода 21 ноември 2016 г. - 11 октомври 2017 г. Според прокуратурата касиерката е съставила три фалшиви акта, в които е описала касовата наличност през визирания период. Жената била обвинена и че е подправила съдържанието на на две вносни бележки издадени от банков офис в Асеновград. Според държавното обвинение тя е сменила датите на официалните документи.

В крайна сметка, асеновградчанката била призната за виновна по всички обвинения. Магистратите определили наказание "лишаване от свобода" в размер 3 години. Наказанието било отложено с 5-годишен изпитателен срок.

През следващите 5 години служителката няма да има право да заема държавна или чиновническа длъжност, или пък позиция, изискваща работа с оборот. Тя ще трябва да заплати и разноските по делото, възлизащи на 1 810 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    13 3 Отговор
    И на мен един касиер ми отмъкна оборота. В полицията ми казаха че не ги засяга, защото това било трудов спор.
  • 2 От пусто в прзно

    19 4 Отговор
    Голяма присъда, няма що! Тя барнала парите, ще плати съдебните разноски, 5г. изпитателен срок, за което време крадлата законно може да си реализира и други доходи, та...Браво!
  • 3 БГеец

    18 1 Отговор
    в БГто е така. За това се краде на поразия на всички нива. За 100% доказана кражба в такъв размер условна....даже за връщане на парите не се говори. Смятайте какъв превантивен ефект имат такива смехотворни присъди.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Франкенщайн...!

    13 1 Отговор
    ,, крадците,, са повече от честните хора...!
  • 6 анонимен

    6 4 Отговор
    Те политиците продадоха цялата държава а вие за една аптекарка сте се хванали!
  • 7 Зайко Байко многознайко

    8 1 Отговор
    Само ще ви припомня една поговорка от началото на несвършващият преход :" За кокошка няма прошка за милиони няма закони". В нашите условия тези присъди имат по-скоро поощрителен ефект.
  • 8 пффф

    1 0 Отговор
    Принудете аптекарската мафия да намали цените на лекарствата до нормални нива. Управляващите докога ще се ослушват за намаляване и дори премахване на ДДС в някои сектори свързани със здравеопазването и всички свързани с отглеждането на деца?
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Да откраднеш от крадец не е кражба