22 Ноември, 2019 13:27 2 940 6

Осем обвинени за наркоразпространение след акция

  • наркотици-
  • наркоразпространение-
  • акция

В рамките на акцията в столицата бяха задържани 15 души

Осем обвинени за наркоразпространение след акция - 1
Снимки: МВР

Операция по противодействие на наркоразпространението бе проведена на 18 ноември на територията на столицата. Действията бяха осъществени от служители на ГДБОП и колегите им от СДВР, под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В рамките на акцията бяха задържани 15 души, а при извършените обиски и претърсвания у всеки от тях бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на черния пазар – общо 10,5 килограма марихуана и амфетамини, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на осем от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. На останалите седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка. Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено.

Специализираната прокуратура ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение „парична гаранция“ на седемте участници в групата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    6 1 Отговор
    Има един Георги Стоев_шошо дава на 40процента лихва пребиват хората и с фалшиви документи взимат на хората жилищата а даржавата спи

    Коментиран от #5

  • 2 Патриот

    3 1 Отговор
    Трябва да има позор за тия боклуци ,снимки с имена за да ги видят съседи,роднини и всички останали!
  • 3 Грайндъри

    2 1 Отговор
    Се казва бе неграмотни.... Нема думи кво. Свобода за тия хора марихуаната е легална в нормалните държави а Амфетамините са екстра те са вид лекарство.

    Коментиран от #6

  • 4 Така е са покрай изборите да се отчете

    1 0 Отговор
    Дейност иначе през останалото време парата в джоба
  • 5 Или просто човека

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Си плаща чадърчето
  • 6 chiko

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Грайндъри":

    Марата е полезна ама тая глупост с амфетите от къде ти доиде?