Last news in Fakti

16 Декември, 2019 15:14 2 837 3

Подробности за убийството на младеж в Шумен

  • шумен-
  • тежко престъпление

В рамките на извършените претърсвания в жилището му в града криминалистите намерили и иззели хладно оръжие

Подробности за убийството на младеж в Шумен - 1
Снимка: Shutterstock

Сигнал за възникнал инцидент на ул. “Ген. Скобелев“ в града бил получен на 14 декември към 12,08 часа. Съобщено било, че неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години, разменили си реплики, които прераснали в спор. Непознатият нанесъл удар с нож в областта на корема на 19-годишния, след което побягнал в неизвестна посока.

Пострадалият бил придружен до болничното заведение от приятеля си, където бил приет с опасност за живота, а малко по-късно починал. Незабавно след получения сигнал стартирал комплекс от оперативни действия за установяване на извършителя.

Случаят веднага бил докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен. След съвместна работа на криминалисти от РУ- Шумен и областната дирекция и проведени множество процесуално-следствени действия бил установен и задържан 19-годишен местен жител.

В рамките на извършените претърсвания в жилището му в града криминалистите намерили и иззели хладно оръжие. Задържаният не е криминално проявен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Подробности за разплитането на тежкото престъпление представиха директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура Маргарита Георгиева. Ст. комисар Расим сподели, че казусът е бил сложен, поради факта, че на иначе оживеното място в града не е имало свидетели на инцидента и очевидци.

Прокурор Георгиева благодари на всички служители за своевременните, бързи и оперативни действия, в резултат на които в много кратък срок е установен и задържан извършител на тежко престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шамара

    5 0 Отговор
    И не разбрах какви са подробностите? Или вие пускате една и съща статия под различни заглавия?

    Коментиран от #3

  • 2 дописничка

    1 0 Отговор
    Пускаме една и съща статия под различни заглавия, бате.
  • 3 Уфффф

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шамара":

    Втората статия е заради благодарностите на прокурор Георгиева. В първата я нямаше и е много сърдита.