13 Януари, 2020 11:50 4 493 7

Осъдиха наша актриса за злоупотреби в Австрия

  • българска актриса-
  • злоупотреби-
  • австрия

Обвинението срещу нея е за сериозна финансова измама

Българска гражданка е хваната в злоупотреба със социални помощи в размер близо 58 000 евро, които съдът реши, че тя трябва да върне. За 68-годишната артистка с двойно гражданство (българско и австрийско) съобщава австрийският ежедневник Heute.

В четвъртък жената, с местоживеене Виенер Нойщад (Wiener Neustadt), трябваше да заплати в съда въпросната сума. Обвинението срещу нея е за сериозна финансова измама. За нея се твърди, че е получила незаконно минимално подсигуряване на стойност 57 875,63 евро за 4 години и половина, като е живяла предимно в България.

По време на съдебния процес тя заяви: “Да, аз бях в България през последните няколко години за повече месеци. Наистина не знаех, че това е разрешено само за максимум четири седмици. Всичко останало беше уредено. Хазяинът ми се грижеше за пощата ми, когато отсъствах. “

През последните няколко години тя е работила в Швейцария и Австрия. Когато обвиняемата разбрала, че е получила погрешно минималния доход, тя незабавно върнала над 10 000 евро. Независимо от това, на 19 ноември 68-годишната жена е арестувана. Сега за период от 16 месеца тя е частично задържана. Очаква се развитие по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    10 8 Отговор
    КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА И МАМА КУЧКА КОГА.???
  • 2 ддд

    22 4 Отговор
    И кое му е странното? Те не е мамила, не е била наясно, не се отрегистрирала, плащала си е наема очевидно, за да има наемодател. Върнала е голяма сума пари, не е хукнала да бяга. Някак си се търси сензация, абсурно е.

    Коментиран от #4

  • 3 Eleonora

    12 4 Отговор
    Поредната "незнаеща" социална туристка...
  • 4 Eleonora

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "ддд":

    Когато човек се регистрира в Австрия за соц.помощи, в службата по труда и пр.,изрично бива информиран за това, че трябва да се отрегистрира за времето, през което отсъства от страната. Така че, трябва да е безнадеждно безпомощен @лиг@френ, за да не е наясно(а тя има и австрийско гражданство, което предполага, че не е от вчера в Австрия и добре познава законите и правилата). След като получава соц.помощи, трябва и да разбрала и условията..., нали го удостоверява и с подписа си...=> е измама...

    Коментиран от #6

  • 5 драгият зрител

    6 1 Отговор
    Ами напишете името й, както правите това за всички останали простосмъртни!
  • 6 ГИГА

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Eleonora":

    Тук пише, че имала и българско и австрийско гражданство,но до колкото съм запозната,това е невъзможно.Двете страни нямат споразумение за двойно гражданство,и ако вземеш австрийско,българското автоматично отпада.
  • 7 Jdjdjsjs

    1 1 Отговор
    Няма двойно гражданство в Австрия.