Last news in Fakti

21 Юли, 2012 12:53 1 556 4

ГДБОП спря сайт за музика

  • гдбоп-
  • сайт-
  • музика
ГДБОП спря сайт за музика - 1
Снимка: БГНЕС

 

Служители от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП проведоха операция по документиране на незаконно използване на музикални произведения, без съгласието на правоносителя чрез интернет страница, съобщиха от МВР.

В хода на акцията бил установен собственикът на сайта. Чрез сайта се предоставял достъп до неограничен брой потребители на музикални произведения от каталога на музикална компания. Нанесени са щети на българската музикална индустрия и българските творци.

В хода на разследването бил проверен адрес на територията на столицата. От него са иззети две компютърни системи, посредством които се администрирал сайтът. В продължение на три години по този начин бил осигуряван достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото съгласие на правоносителите. Достъпът до сайта бил преустановен.

Образувано е досъдебно производство. Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ

    3 0 Отговор
    И кой е този "престъпен сайт" крадец на интелектуална собственост? Всъщност това е поредната пушилка и циркаджийски номера на ГДБОП и на цялото герберско правителство, защото едва ли въпросния сайт "Х" е единствения крадец на авторски права. Всъщност ако трябва да затваряте, то трябва да затворите всички торент сайтове, които са на територията на България, защото драги ми гедебопци ВСИЧКИ САЙТОВЕ СА В НАРУШЕНИЯ НА АВТОРСКИТЕ ПРАВА, ама нещо много избирателно ги затваряте. А може би е най-добре да ни спрете достъпа до Интернет-а?
  • 2 и аз

    2 0 Отговор
    Авторите на тези музикални произведения неразбират че тези сайтове им правят услуга като разпространяват парчетата им. Тези автори трябва да наблегнат на участията на живо и от там да печелят.99% от музиката която свалям безплатно бива изтривана почти веднага, ако съм дал пари и не ми хареса какво се случва? И да попитам колко хора щяха да знаят кой е А.Блатечки ако нямаше възможност да му гледат изявите безплатно?
  • 3 Киро Киров

    1 0 Отговор
    Няма друга Полицейска държава във Европа като България, я вземете се гръмнете накрая комплексари ,заедно със онези крадливи във парламента
  • 4 Захарче

    0 0 Отговор
    Всичко ни е перфектно в България и опираме до сайтовете ! Всичко казано от мненията по темата е съвършено вярно . Само в едно се съмнявам ; ДА НЕ БИ САМИТЕ АВТОРИ - ПОТЪРПЕВШИ , ДА СИ СЪЗДАВАТ ТАКИВА САЙТЧЕТА И ДА ВДИГАТ ШУМ ЗА ДА ГИ ВИДИМ ?