10 Февруари, 2020 21:10 3 362 11

7 г. затвор за убиеца на балетист във Варна

  • мартин чикалов-
  • балетист

В кръвта на осъдения са открити наркотици

7 г. затвор за убиеца на балетист във Варна - 1
Мартин Чикалов

П. З., обвинен в убийството на варненския балетист Мартин Чикалов, ще лежи 7 години в затвора. Размерът на наказанието му беше потвърден от ВКС.

Фаталният инцидент стана на 10 септември 2018 г. край пешеходна пътека на бул. "Приморски" във Варна. 38-годишният мъж бе пометен със скорост 77 км/ч. Шофьорът избяга от местопроизшествието и се предаде в полицията на следващия ден, след като бе обявен за общодържавно издирване. Преди това два пъти е бил глобяван за шофиране без шофьорска книжка.

Първоначално Окръжен съд - Варна го осъди на 9 години затвор, но след това присъдата му беше намалена с една трета до 6 години.

Именно намалената присъда доведе до протести във Варна заради ниското наказание.

Решението огорчи близките на Мартин, които в отговор заявиха, че няма законност и справедливост.

"Какъв знак даваме ние на обществото, приемайки такива присъди и докъде ще доведе това?", попита тогава Карина Илиев, приятелка на Мартин.

Второинстанционният съд увеличи наказанието на 10 години и 6 месеца, но заради пожеланото от Здравков съкратено следствие, бе намалено на 7 години. Решението бе обжалвано от адвоката на Здравков и от частното обвинение, но тричленен състав на Върховния касационен съд реши, че жалбите са неоснователни.

Според магистратите Апелативният съд е отчел всички обстоятелства в поведението на двете страни, довели до трагичния инцидент.

Той е станал в тъмната част на денонощието, загиналият Мартин Чикалов е бил в тъмни дрехи и е пресичал на необозначено място, отбелязат от ВКС.

"Осъденият П. З. се е движел със 110 км/ч в момента на инцидента, избягал е местопроизшествието, кръвната му проба на следващия ден е отчела наличието на наркотици", пише в мотивите на съдиите.

Те отхвърлят категорично обвиненията на защитата, че съдът във Варна е взел решението си под натиска на общественото мнение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВКС

    21 2 Отговор
    За затвора са .До кога ще ги търпим убива човек и 7 години.
  • 2 Франкенщайн

    3 17 Отговор
    Кво казваш, харесваш балетисти, аз пък не харесвам,, фалшиви пингвини,,...!?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    психопат
  • 4 Защо толко дълъг срок ?

    4 11 Отговор
    КЪДЕ е човещината ? Ние сме в ЕС и НАТО !

    Коментиран от #9

  • 5 bez komentar

    3 1 Отговор
    bez komentar
  • 6 Дядо Митко съседа от горния етаж

    1 7 Отговор
    Ох горкия балетист, някой,, психопат,, му е видял сметката...! (Психопати, не обиждайте себе си... или може би е по справедливо така...!)
  • 7 Иванчо 6-ти клас, отличник

    2 11 Отговор
    Балетист - това да не е мъжка балерина? Дядо Тони много се фука пред приятели за гаджета балерини. Сега тези мъжки балерини на кого са гаджета - на женски дядовци ли?
  • 8 гост

    2 5 Отговор
    пидираска история
  • 9 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Защо толко дълъг срок ?":

    педи оди на село и малчи
  • 10 Аз, Врачанката

    2 0 Отговор
    И какво от това,че бил балетист?! Не го ли виждате на снимката,колко е бил млад и красив? Та нима хората,занимаващи се с изкуство,(тук не визирам чалгата,защото това не е изкуство,а някаква пошлост) са хора ,,втора ръка,,. И тук, мога да кажа,че прокуратурата не си е свършила работата. Нима само 7 години струва животът на един човек? Той,ще си излежи присъдата и,ще излезе от затвора,но е жалко за отнетият живот на този млад човек!
  • 11 дявола

    2 0 Отговор
    Хей съдебната власт и проКУРатурата много сте го осъдили я бързо да му намалите присъдата много време е това я го дайте роднините да го осъдят