Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 18:51 2 392 10

Спецакция: За час провериха 50 автомобила в Средец и Камено

  • камено-
  • средец-
  • бургас-
  • акция-
  • полиция-
  • спецакция

Проверени бяха и търговски обекти

Спецакция: За час провериха 50 автомобила в Средец и Камено - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 50 автомобила и 65 лица, сред които и 14 криминално проявени, са проверени само за час при стартиралата днес специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала териториите на общините Средец и Камено.

В акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, отново се включиха служители от Териториална дирекция „НАП” – Бургас. В някои от проверени търговски обекти е констатирано несъответствие на касовата наличност с фискалното устройство, за което са съставени актове, предадоха от пресцентъра на Областна дирекция "МВР" - Бургас.

В хода на операцията се извършват проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Спираните автомобили се проверяват за превозване на крадени вещи. В с. Равнец, община Камено е спрян товарен автомобил, без регистрационни табели, управляван от криминално проявен мъж. В каросерията на автомобила са превозвани павета, без документ за произход.

При вчерашния етап на специализираната полицейска операция обхванала общините Айтос и Карнобат бе неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. В момент на
производство на високорисково наркотично вещество - „пико” бе задържан 36 годишен криминално проявен бургазлия. Намерени и иззети бяха около 50 грама готов метамфетамин, множество колби, прекурсори за производство на синтетични наркотици и др. Бургазлията ще бъде задържан за срок до 72 часа, като му е повдигнато обвинение за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин и държане на прекурсори, материали и съоръжение за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. За държане на наркотични вещества бяха образувани други две досъдебни производства.

По време на проведената вчера акцията бяха задържани общо 11 криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления. Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени бяха над десет адреса за наличието на крадени вещи. Откритите множество вещи – предмет на престъпления, сред които : домакински електроуреди, инструменти, машини и др. са иззети от полицейските служители. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1.01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км. над допустимото. Предстои провеждането на подобни операции на други места в Бургаски регион, като фокус отново ще бъдат битовите престъпления и престъпленията против собствеността.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    23 0 Отговор
    Каскета там ли беше?
    Не се ли показа по телевизора?
    Той много обича да се показва по телевизора!

    Коментиран от #8

  • 2 Каталунская правда

    20 0 Отговор
    Боко+Борислава=Барселона
  • 3 Johansson

    14 0 Отговор
    Акциите да ги правят лятото в Слънчев Бряг. Ама пак дребните само ще хващат.
  • 4 Бесен

    14 0 Отговор
    Глупости, хванали са на дедо си цървулите... извинете КАСКЕТА! Де го ония каскетаджията да обясни прави ли се проверка по сигнала срещу ББ и що не се.
    Скри се като бито псе - толкова са му топките на господина дето ги размахваше!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Наблюдател

    3 1 Отговор
    А престъпността и престъпниците против държавата кога..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.