Last news in Fakti

31 Юли, 2012 12:11 1 446 1

Началник на общински паркинги в Русе е задържан с подкуп

  • началник-
  • общинско предприятие-
  • задържан-
  • подкуп

Спецакцията на местните антимафиоти била предприета вчера след проведено предварително разследване на информация за поискана сума за подкуп. Така в момент на получаването й е задържан 47-годишният Кирил Кирилов, шеф на Общински паркинги в Русе, съобщиха от МВР.

Той прибрал 100 английски паунда от негова подчинена Галя Гутева срещу обещанието, че ще повлияе на решението на митничар да й върне задържания по бързо производство лек автомобил. Автомобилът е бил задържан заради намерени цигари без бандерол.
По случая срещу шефа на общинското предприятие  е образувано бързо производство по чл.304 б, ал.1, пр.1 и 2 от Наказателния кодекс. Материалите са докладвани в прокуратурата, на Кирил Кирилов е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение ”парична гаранция”.

Считано от 1 август Кирил Кирилов ще бъде освободен от заеманата длъжност, съобщи кметът на общината Пламен Стоилов, пред Ruse news. Той бил назначен на „изпитателен“ срок, което облекчавало процедурата. По думите на Стоилов, оценките за двумесечната работа като шеф на общинското звено „Паркинги“ била добра, за това време той даже съумял да повиши приходите от дейността с 12 процента. Имаше шанс да се развие, но той го пропиля, категоричен беше градоначалникът. Освободена, но „по взаимно съгласие“ е и далата парите Галя Гутева, също служителка в общинското звено. За нея имало сигнали, че освен с пряката си дейност, се занимавала и с продажба на контрабандни цигари, които се проверявали. В момента се извършва проверка на работата на всички общински предприятия, подчерта Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XXX

    0 0 Отговор
    Що ли е взел подкуп нещастника?!? Ама се чудя и в София парите от синята зона къде потъват, още повече сега като увеличат таксите. Кой ли е заинтересован най-много от ситуацията?