Last news in Fakti

2 Август, 2012 12:33 2 300 1

Интерпол публикува снимката на бургаския терорист

  • интерпол-
  • полиция-
  • бургас
Интерпол публикува снимката на бургаския терорист - 1
Компютърно изображение, МВР

Интерпол разпространи снимката на бургаския терорист, която вчера стана обществено достояние от пресцентъра на МВР. В съобщение на сайта на службата се казва, че България е поискала всички нейни страни – членки да сторят същото, за да се идентифицира самоличността на камикадзето, което отне 6 човешки живота на летище „Сарафово“ на 18 юли. Това значи, че 190 държави по света биха могли да съдействат с информация за терориста.

Възстановката на лицето е резултат на модерни компютърни технологии и е на 95% достоверна.

„Решението на България да поиска от държавите, членуващи в Интерпол, да публикуват снимката на заподозрения терорист показва, че те продължават да правят всичко, което могат, за да идентифицират човека, извършил смъртоносната атака“, заяви генералният секретар на Интерпол ген. Роналд Нобъл.

Атентаторът-самоубиец, който извърши терористичния акт на летището в Бургас, е престоял в България около 20 дни, съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Дарик. Той отказа да издаде подробности през кои градове точно е минал терористът, като до момента се спряга и Пловдив.

Снимка с неговото лице, възстановено с помощта на аутопсия, иззетата глава и свидетелски показания, е била изпратена на всичките ни партньори и за момента най-важната цел е да се установи самоличността на атентатора, обясни вицепремиерът.

Доказано е, че взривът на летището в Бургас е бил само един. Тротилът с маса 3 кг е бил поставен на гърба на атентатора и се е взривил между два автобуса от общо шест, паркирани на аерогарата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майя Катанска

    0 0 Отговор