Last news in Fakti

4 Март, 2020 19:07 3 889 17

7 години затвор за Пойзъна, подпалил валяците на „Джи Пи Груп“ в Бургас

  • пойзъна-
  • николай пенев-
  • валяци

Николай Пенев може да обжалва решението на Окръжния съд в Бургас в 15-дневен срок

7 години затвор за Пойзъна, подпалил валяците на „Джи Пи Груп“ в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Бургас присъди общо най-тежкото наказание от 7 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието на Николай Пенев, известен като Пойзъна, предаде "Флагман".

Пенев седна на подсъдимата скамейка заради палежа на три валяка, собственост на „Джи Пи Груп“ АД. Тежките машини извършваха ремонт на бул. „Захари Стоянов“ в бургаския жк „Меден рудник“. Престъплението е извършено на 9 май м.г. около 05:00 ч. сутринта. Пожарът се разпростря и върху друга машина тип „Асфалтополагач“, засегна и контактна мрежа на тролйебусния транспорт на стойност 18 443 лв., собственост на Бургасбус ЕООД. За търговското дружество „Джи Пи Груп“ АД щетите са близо 140 хил. лв.

Съдебната инстанция призна Николай Пойзъна за виновен и в това, че на същата дата и място, в условията на реална съвкупност с гореописаното престъпление, при управление на лек автомобил марка „Рено“, си послужил с два броя регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство - товарен автомобил, собственост на „Бургас Такси” ЕООД.

Делото бе гледано по реда на особените правила на Глава 27 от НПК – съкратено съдебно следствие. При постановяването на своята присъда съдът се ползва от събраните доказателства в досъдебното производство.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи на Пенев общо наказание за двете деяния в размер на 8 години „лишаване от свобода“. Защитата не се съгласи и пледира за наказание от 2 години „Лишаване от свобода“, като представи като доводи здравословното състояние на подсъдимия и на неговото дете.

Съдът прие за съвместно разглеждане в наказателното производство предявените граждански искове от пострадалите дружества „Джи Пи Груп“ АД и „Бургасбус” ЕООД. Дружеството „Джи Пи Груп“ претендира като обезщетение за причинени от описаните в обвинителния акт деяния граждански иск в размер на 137 702,69 лв. „Бургасбус” претендира за обезщетение в размер на 18 443,20 лв. Окръжният съд в Бургас осъди подсъдимия да заплати на пострадалите дружества предявените граждански искове за причинени имуществени вреди.

Съдебната инстанция потвърди и взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо подсъдимия.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брах ви лайката гербаджийска

    34 8 Отговор
    Пуснете човека, запалил е на боко техниката браво
  • 2 ани

    15 18 Отговор
    МАЛКО МУ СА ГОДИНИТЕ.ТАКИВА ИДИОТИ ТРЯБВА ДА БАЧКАТ БЕЗ ПАРИ ,ДОКАТО ИМ ПАДНАТ ЗЪБИТЕ НЕ САМО ДА ЛЕЖАТ И ДА ЛАПАТ
  • 3 asd

    31 4 Отговор
    "Окръжният съд в Бургас присъди общо най-тежкото наказание"

    Много ясно... нали е запалил на "вашичките" техниката...

    " "Джи Пи груп" постепенно се превърна в редовен изпълнител на държавни и общински обществени поръчки за изграждане на пътища, прилежаща инфраструктура, спортни зали, пречиствателни станции, че даже и на столичното метро"
  • 4 Васил

    35 6 Отговор
    По скоро пари трябва да му дадат на този човек и без това тази фирма е символ на некачествената работа
  • 5 By ::) b

    6 5 Отговор
    Така трябва,да не посяга на имотите на светинята му
  • 6 adsds

    28 3 Отговор
    втф подпалил 2 валяка 7 години, те за убийство не дават толкова
  • 7 Riu Pravec

    25 0 Отговор
    Не е техниката на Боко, а на приближен на Златев, то май е същото
  • 8 Турчина

    28 0 Отговор
    Спомнете си Виктория Маринова и разследванията срещу "Джи пи груп".Кой уби всъщност Виктория?
  • 9 7 години???

    18 1 Отговор
    За това? Абсолютна гавра
  • 10 Асдф

    19 0 Отговор
    Реална присъда, само за престъпление на фирмите на властта. Ако беше на някой нечуван, даже нямаше да хванат престъпника.
  • 11 Гъдулан Нашмъркаев

    21 0 Отговор
    7 години !!!!!!!!!!!!!!! И то при официална щета 140 000, значи реалната щета е маааксимум 40 000. А когато ц.и.г.а.н.и откраднат висоволтовите кабелите и отрежат за скрап 2 далекопровода и РЕАЛНИТЕ щетите са за минимум 500 000 и ги "наказват" ЕДИНСТВЕНО с 24 часово задържане. А за три използвани багера 7 години !!!!!!!!!
  • 12 Джизъса

    5 0 Отговор
    Поизън, евала бате за прякора. Само това искам да кажа, продължавайте

    Коментиран от #17

  • 13 Някой

    4 1 Отговор
    Ся каде е народа да протестира за тази смешна присъда. 7 години за 3 тенекий
  • 14 АПИ

    3 0 Отговор
    Аматьори, си оставили техниката в Богота на Балканите. Защо в меден рудник, осевата линия е жълта? Защото бялата я изшмъркват
  • 15 Венъма

    4 0 Отговор
    Журналисти, от кога GP имат своя техника с изключение на коли и бусове? Те работят предимно с подизпълни или си наемат! Кво стана със горенето на документи?
  • 16 гост

    3 0 Отговор
    А Ги Пи -то като е отговорно за 20 убити хора само на един техен завой кой беше осъден от тях ефективно? Колко глоби платиха? Колко хора положили подпис под приемно-предавателните протоколи лежат в затвора? Защо едни материални щети се наказват с ефективна присъда, а убийството на две дузини хора поради корупционна немърливост са без последици? Каква полза имаше от шум, комисии, следствие, накрая нищо не се промени? Нали от Бивола точно техните докумененти се опитаха да спасят от изгаряне, докато полицаите са ги държали и са изчакали да изгорят купчините с листи.
  • 17 Пойзън

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Джизъса":

    Мерси Бате и твоя си е за евала