3 Август, 2012 10:51 859 2

850 000 лв. щети от менте стоки

  • менте-
  • стоки-
  • щети-
  • склада

Досъдебни производства срещу двама собственици на складове

Служители на ГДБОП пресякоха незаконното съхранение и търговия на стоки, носещи логото на световно известни търговски марки.Срещу собствениците на два склада са образувани досъдебни производства. По оценка на правоносителите нанесените материални щети са за над 850 хиляди лева, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция по пресичане и предотвратяване на престъпната дейност на лица, занимаващи се с незаконна търговия и разпространение на фалшиви стоки е проведена на територията на к.к.”Слънчев бряг”.   В нея са участвали и антимафиоти от ОДМВР-Бургас.  Те „атакували“ складови помещения в комплекса, където намерили иззели общо 9 000 броя маркова конфекция, спортни артикули и други стоки, носещи логото на  защитените световно известни марки: Поло, Томи Хилфигър, Бьорн Борг, Джи Стар, Адидас, Найк, Пума, Абер Кромби и Фич, Франклин и Маршал, Холистър и други. Намерени са и множество хартиени етикети и холограми на посочените марки. 
В хода на разследването е установено, че нелегалната търговия със стоките ментета била осъществявана в продължение на години в обектите по  Южното Черноморие. За целта били ползвани помещения, обособени като складове в покрайнините на курортен комплекс „Слънчев бряг”. Оттам  нелегалната стока била разпределяна и разпространявана в по-малки магазини на територията на „Слънчев бряг”, „Свети Влас”, Несебър и Равда.
Според специалистите,  за производството на стоките били използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които при по чувствителна кожа предизвикват трайни увреждания.  По оценка на правоносителите нанесените материални щети са за над  850 хиляди лева.
Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 172 б НК срещу правата върху търговски марки, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Какви щети бе?Щети....Оригиналните нали ги правят в Китай и са същите боклуци.То кой хохавелник ще даде за една тениска 100лв?Щети ....все едно някой ще купи боклуците от моловете.То пари за хляб няма те за тениските и късите панталони се загрижили.......
  • 2 гостенка

    0 0 Отговор
    какво значи фалшиви че не стават за носене ли