24 Март, 2020 17:40 9 694 20

Съдят ученик от Варна, убил баща си, за да защити себе си и майка си

  • варна-
  • убийство-
  • самоотбрана-
  • ученик

Престъплението е извършено от подсъдимия като непълнолетен

Съдят ученик от Варна, убил баща си, за да защити себе си и майка си - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Ученикът от частна гимназия Владислав А. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за умишленото убийство на баща си, което е било извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана – престъпление по член 119, във връзка с член 63, ал. 1, т. 4 от НК. Тежкото престъпление е извършено от подсъдимия като непълнолетен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Момчето, което е руски гражданин, живеело с родителите си в село до Варна. Между родителите му често възниквали конфликти и скандали, при които баща му Антон нанасял побой на съпругата си.

През 2018 г. Антон започнал да употребява значителни количества алкохол, след което обиждал съпругата си и сина си.

На 1 януари 2019 г. в семейството на Владислав отново се разразил скандал. Момчето включило телефона си и решило да записва поредната разправия в дома. Около 18 часа след достатъчно изпит алкохол Антон започнал да бие жената си. Взел пластмасовата тръба от прахосмукачката и удрял с нея съпругата си.

Владислав отишъл в хола и извикал на баща си да спре да бие майка му. В това време баща му взел метла с дълга дръжка и започнал да удря с нея и сина си, като обиждал и ругаел и двамата.

След като се освободил от баща си, подсъдимият взел кухненски нож и нанесъл два последователни удара с него в областта на шията му в момент, когато Антон направил захват с ръце около врата на съпругата си и започнал да я души.

След ударите Антон паднал на земята, от раните му струяла кръв. Повиканата спешна медицинска помощ установила смъртта му. Като причина за нея експертите сочат острата кръвозагуба, аспирацията на кръв и въздушна емболия, настъпили в резултат от двете прободно-порезни рани.

Причина за извършване на престъплението от подсъдимия според прокуратурата е изпадане в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие и тежка обида, и превишаване пределите на неизбежната отбрана. По време на разследването Владислав е съдействал за разкриване на обективната истина.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    123 3 Отговор
    ДА СНЕМАТ ОБВИНЕНИЯТА ОТ МЛАДЕЖА!!!
    НЕВИНЕН!!!
  • 2 Щом е руски гражданин

    45 20 Отговор
    Веднага да мине в графата "ослободител" и да бъдат снети всякакви обвинения. Добре, че е да му връчат някакъв орден, да кръстят улица или площад с името му, както и да му издигнат скромен 30 метров паметник.
  • 3 Boby

    90 6 Отговор
    Това с "превишаване пределите на неизбежната отбрана" е много "хлъзгава" материя. Дано момчето се отърве с оправдателна или най-много с условна присъда.
  • 4 Активист на БКП

    41 2 Отговор
    Шибано правосъдие...
  • 5 Професор по Стоманобетон

    7 32 Отговор
    Блядски драми.местя!
  • 6 Условности

    11 18 Отговор
    Ако му направят ДНК тест, може да се окаже, че не му е бил баща
  • 7 На корена му ряпа

    10 29 Отговор
    Ето ги руските ценности, господа русофили и русофоби. Ето какво значи русский мир. Водка, домашно насилие и кръв. Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #10

  • 8 ???

    49 1 Отговор
    Не е лесно да ядеш бой след всяко напиване !Добре е направило момчето
  • 9 Кики

    38 2 Отговор
    Браво на момчето. Всеки мъж би постъпил така.
  • 10 Стършел

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "На корена му ряпа":

    Защо пишеш без да си прочел и разбрал информацията? Кой е Антон, кой е Владислав, кой кого е душил , кой кого е спасил, кой кого е убил? Нещастен балалайкаджия!
  • 11 Да.Василев

    22 2 Отговор
    Трябва да се промени закона !!! В такива случай на съм отбрана с доказателства да се снемат доказателствата !!! Какво трябва да направи да го остави да ги пребие !!! Трябва законите да се променят !
  • 12 С.Василев

    7 1 Отговор
    Да отпада наказанието ! Извинявам се !
  • 13 МЪЖКИ ПРОСТАК

    1 19 Отговор
    ББРРУУУХХАА ЮЮЮВВРРЯЯЯЯЯ!!ТОО КЕЛЕШ СЯ КАТ ГО ТИКНАТ В ДРЪНГОЛНИКА ОЩЕ ПЪРВАТА ВЕЧЕР ША ГО НАПРАЯТ БУЛКА.АКО ГО ТИКНАТ В СОФИЙСКИЯ ТАМ ОПЦИЙТЕ СА ДВЕ.ПЪРВАТА Е 14-ТА КИЛИЯ ПРИ ДИМО ШОПАРА ДЕТО ША МУ ДИХТИ СЯКА ВЕЧЕР НА ВРАТА.ВТОРАТА ОПЦИЯ Е 11-ТА КИЛИЯ ТАМ СА САМО МА........ЛИ С ГОЛЕМИ ПАТЛАДЖАНИ И ША ИМА ГРУПОВО ИСПЪЛНЕНИЕ.ПРИ СИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ КЪДЕТО И ДА ГО ТИКНАТ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ ША ТЕЧЕ БЯЛ СОС ОТ ДИРНИКА МУ.ББУУ ХА ХА ХААААА.УУУБББРРЯЯЯ ДИИЙЙ МАРКООО!!

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Процесор Вучков

    0 14 Отговор
    Веднага да го вкарат в софийският затвор за анална профилактика
  • 16 Невинен

    15 0 Отговор
    Трябва да го оправдаят,не трябва да толерираме побоя и тормоза на по слабите
  • 17 Веселина

    7 0 Отговор
    Ако майката е прживявала многократно побой и скандали, не би трябвало да търпи толкова време! То поне заради сина си, е трябвало да вземе правилното решение а то е.. Да се изнесат с детето, така нямаше и детето да се пострада и да се чувства виновен. Какво бъдеще има вече това момче? Травма за цял живот.. Ние майките сме тези който да опазим децата си, ако то е било свидетел на скандали и побойща би трябвало майката да си вземе детето и за се спасят!!! Аз така бих постъпила, а не да се отнема човешки живот... Сега всички са губещи, жалко за детето..
  • 18 Ъщъров

    5 0 Отговор
    И как случилото се на 1 януари 2019г излиза сега 2020г като супер новина и всички вие кълвете по клавиатурата?
  • 19 Маци

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "МЪЖКИ ПРОСТАК":

    Абезакоровял престъпник дано на теб да ти се случи това което си писал
  • 20 МЪЖКИ ПРОСТАК

    1 2 Отговор
    АЙДЕ БЕ КО НАПРАЙХТЕ НЯМА ЛИ ДА ГО ДОКАРВАТЕ ТОО КАУН.САМО ЧЕ ГО ОБРЪСНИТЕ ОТЗАДЕ ХУБУ И ГО ДОКАРАЙТЕ С ЕДНА МЕШКА ВАЗЕЛИН ЧЕ ОРЕХИТЕ МИ ВЕЧЕ ТАКА НАТЕЖАХА ЧЕ ТРЯБВА ДА ОЛАБЯ ЖИЛАТА.