Last news in Fakti

14 Август, 2012 16:29 2 170 3

Обраха банка през гипс-картонена стена

  • банка-
  • гипс-картон-
  • обраха

 

Ловки крадци са успели да задигнат над 30 хиляди лева от банков офис в Бургас, съобщиха от полицията в морския град.

Обирът е станал между 11.04 ч. на 12 август и 8.30 ч. на 13 август. Крадците са проникнали в банковия офис, разположен на бургаската улица «Патриарх Евтимий», чрез изрязване на отвор в стената от гипс-картон в съседно помещение.

След това задигнали метална касета /закрепена за пода/, съдържаща сумата от 19 794 лв., 5 445 евро, 255 паунда и 411 долара.

Установено е, че гипс-картонената стена разделя първия етаж на сградата на две части, като едната е банков офис, а другата в момента е празна. Банковият офис се охранява от СОД при ОДМВР – Бургас, но техническата подръжка на апаратурата е подсигурявана от частна фирма.

Полицейският патрул бил сигнализиран за нарушение в нощта на 12 август След отключване на офиса от неговия управител и повикан техник от частната поддържаща фирма, е извършен оглед, като не са открити следи от проникване.

На 12 август в 09.45 ч. управителят заедно с техника от частната фирма уведомяват дежурната част на СОД-Бургас, че влизат в банката за доотстраняване на съществуващия технически проблем. В 11.04 ч. двамата мъже излизат от банката, като не са успели да отстранят проблема и изключват част от охраната на касовия салон.

До 08.30 ч. на 13.08.т.г. в дежурната част не е получен сигнал за нарушение.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    4 0 Отговор
    Банките крадат от гражданите, понякога някои граждани вземат от откраднатото. Все пак банките продължават да водят. За съжаление.
  • 2 .........

    2 0 Отговор
    Ей превариха ме,мислех да режа гипс картона аз.
    30 000 -банката бълха ги ухапала.
  • 3 gosr

    0 1 Отговор
    Евала!