Last news in Fakti

5 Април, 2020 13:45 5 038 18

Стоян душил жена си, докато трите им деца спят

  • ново оряхово-
  • три деца

Задържаният заровил тялото на мъртвата жена в двора

Стоян душил жена си, докато трите им деца спят - 1
Снимка: Shutterstock

Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ на обвиняем за убийството на съжителката си, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

35-годишният Стоян Ст. от днес е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд. Съдебният състав уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна, която е привлякла мъжа като обвиняем за убийството на съжителката си – 44-годишната Стоянка. От съвместния живот двамата имат три деца, а децата на Стоянка с тях са общо 6.

Престъплението по член 115 от НК е било разкрито само за часове от криминалистите от ОД на МВР във Варна под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.
Задържаният заровил тялото на мъртвата жена в двора. Разправията между тях започнала на 31 март около 23 часа. Тогава Стоян нанесъл няколко удара по жената си, след това я душил. По време на убийството децата им спели в съседна стая в къщата в село Ново Оряхово, която обитавали под наем. След престъплението Стоян инсценирал изчезването на жената.

Сигнал за изчезналата Стоянка подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му е в неизвестност. Тогава тя била обявена за издирване с телеграма на МВР. Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването ѝ.

На 2 април около 18,30 часа те съобщили в полицията, че са намерили живеещия с нея на семейни начала Стоян Ст. в гориста местност зад къщата, където живеели. Мъжът държал бутилка с киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено.

Престъплението е разкрито, след като в двора на къщата било установено, че имало прясно разровена пръст, покрита с клони. Роднините разкопали леко, видели парче чаршаф, с което предположили, че Стоянка е била увита, преди да бъде заровена.

Днес в съдебната зала на Варненския окръжен съд обвиняемият е бил разпитан чрез видеоконферентна връзка от ареста. Единственото, което казал, било да се поинтересува за датата на наказателното дело, което се води срещу него.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    15 11 Отговор
    Правилно! Ако беше я застрелял, щеше да събуди децата!
  • 2 Баро Вкаров

    26 8 Отговор
    Браво на Стоян, бил е дискретен и галантен мъж и затова не е направил нищо пред децата си.Ако беше па прочел и Цариградската конвенция, щеше да обърне резбата и нямаше да се занимава с жени!
  • 3 Какво да каже човек

    30 1 Отговор
    И сега шест деца на издръжка , плюс Стоян !

    Коментиран от #4

  • 4 Баро Вкаров

    14 10 Отговор

    До коментар #3 от "Какво да каже човек":

    Спокойно колега,Тиквата нали изтегли 10 милиарда нов заем.

    Коментиран от #9

  • 5 Защо не

    14 2 Отговор
    Е то пък остана и да ги е събудил че да гледат...
  • 6 Защо не

    17 2 Отговор
    Абе той след 20 години ще е свободен. Ние да му мислим...
  • 7 Кочо

    13 3 Отговор
    Не съм съгласен! Отразяват само когато мъж убие жена си, а не когато жена трепе мъж! Така се създава впечатлението, че насилието е само и единствено срещу жените! Тази Конвенция ще унищожи свободното слово!
  • 8 Обикновен човек

    10 0 Отговор
    След два три месеца" карантина" това ще стане ежедневие ,свиквайте господа арестувани,свиквайте!!!!!
  • 9 Nafafrfori

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Баро Вкаров":

    Не , не е. Не виждам и какво общо има , зашо все до него опирате ., ако нямащ какво да кажеш по добре мълчи , така шанса да станеш смешен е по малък. Така изглежда че някой те кара да го споменеш , повечето нормални хора ще помислят че си на издръжка при компартията , както и да е може пък да си му фен , а заем не е теглен , тези милиарди за които реве толяка е тавана до който евентуално амо се тегли кредит може да се стигне , така че спокойно още и един лев не теглен кредит
  • 10 Jackpotov

    8 1 Отговор
    Много Ви е забавно. 6 деца остават без майка,а 3 са пряко засегнати. Предполагам много от Вас са без майка,за това им е забавно. Не сме народ Ние,знайте го ! Човешки живот е това,не е кокошка.

    Коментиран от #12

  • 11 А бе

    10 0 Отговор
    Тук за ромове ли става въпрос или за хора? Щото хората рядко раждат по 6 деца.
  • 12 Мистерия

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Jackpotov":

    Който ги е правил да ги гледа, от къде такава наглост се чудя
  • 13 Катюша

    6 0 Отговор
    Ама тоя Стоян от кои българи е,от тези дето са придошли от Индия предполагам.Но доколкото знаем ще трябва да го храним в някое общежитие преди да го освободят.Не е трябвало да му се пречи с кисилината да се управи.За такива като него Белене трябва да работи и до живот там...
  • 14 Еврейина

    3 1 Отговор
    Циганили са поне
  • 15 Сигурно

    4 1 Отговор
    са роми.Българите нямат толкова много деца.
  • 16 purko

    1 1 Отговор
    По време на карантина е така.Бъдете подготвени за още.
  • 17 Съдебен заседател

    5 0 Отговор
    "Стоян Ст."...ц, ц, ц, пък му пазят и авторитета сред обществото. Ако беше някой лекар щяха да го покажат в цял ръст и адреса, и колата му, да го блъскат с микрофона и вратата...А нали всички сме равни, другари мисири и мисирки? Защо го криете този катил? Забележка - катил на турски е убиец, само пояснявам, да не ме изтриете.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.