Last news in Fakti

9 Април, 2020 13:51 901 7

Коронавирусът намали престъпленията в Пловдивско наполовина

  • пловдив-
  • пловдивско-
  • престъпност-
  • битова престъпност

От 13 март до 2 април на територията на ОДМВР - Пловдив са регистрирани общо 247 престъпления, с 238 по-малко от аналогичния период на миналата година

Коронавирусът намали престъпленията в Пловдивско наполовина - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Регистрираните престъпления от въвеждането на извънредното положение в Пловдивска област са намалели близо наполовина, спрямо 2019 г., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. От 13 март до 2 април на територията на ОДМВР - Пловдив са регистрирани общо 247 престъпления, с 238 по-малко от аналогичния период на миналата година (485 бр.) и със 191 по-малко от февруари 2020 г. (438 бр.).

Кражбите на имущество остават структурно определящи въпреки, че се наблюдава значителен спад на интензивността им, посочват от полицията.

Регистрирани са 58 посегателства от вида при 131 бр. през същия период на 2019 г. Значително са намалели домовите (10 бр.), взломни (11 бр.) и джебчийски (2 бр.) кражби, както и тези на вещи и части от МПС(7 бр.) спрямо 2019г. През разглеждания период е регистриран един грабеж, който е разкрит, а през февруари 2020г. са грабежите са 10, от тях 5 са разкрити. Намаляването на кражбите и грабежите е резултат от засилване на полицейското присъствие в Пловдив и областта и факта, че много граждани остават в домовете си, предвид наложените противоепидемични мерки.

През разглеждания период са документирани девет измами, а престъпленията, свързани с наркотични вещества са 12, при 42 бр. през същия период на 2019 г. Регистрирано едно умишлено убийство, при което извършителят е установен. Констатирани са 25 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, при 59 извършени през аналогичния период на 2019 г. Спад се наблюдава и при не споменати други претъпления, посочват от ОД на МВР Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вероятно

    3 2 Отговор
    Щото ромовете са си по махалите.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вероятно":

    Изводът: да стоят там до без край !
  • 3 СЛЕД

    5 0 Отговор
    затишие идва буря
  • 4 Добре,

    5 0 Отговор
    Но следва Гладът.
  • 5 Барба Ганяс

    2 0 Отговор
    Ся ше останат само професионалистите
  • 6 Радко Младич

    2 0 Отговор
    Ей на това му се вика:"ЗАТИШИЕ ПРЕД БУРЯ"!
    Защото съвсем скоро по улиците ще излязат ГЛАДНИ-ПОДИВЕЛИ тълпи,които ще съсипят абсолютно всичко,което е постигнато като ЦИВИЛИЗАЦИЯ,гражданско общество и държавност!И това ще стане в ГЛОБАЛЕН мащаб.А при нас това няма да е кой знае каква загуба, защото ние така и така нямаме последните две неща!
  • 7 Благодарение на

    1 0 Отговор
    пандемията, и смъртността сред населението намаля повече от 50%, защото всеки иска нормално погребение, а не в хладилен камион