Last news in Fakti

14 Април, 2020 12:15 3 849 6

Задържаха 37 500 недекларирани предпазни маски на "Капитан Андреево"

  • предпазни маски-
  • капитан андреево-
  • митници-
  • митница

В камиона, превозвал стоката, са открити още 34 827 броя етикети, емблеми и облекла с обозначения на световноизвестни марки.

Задържаха 37 500 недекларирани предпазни маски на "Капитан Андреево" - 1
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители от Териториална дирекция "Южна морска" откриха при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт "Капитан Андреево" 37 500 недекларирани защитни маски за лице и голямо количество от 34 827 броя етикети, емблеми и облекла с обозначения на световноизвестни марки.

Камионът, управляван от български гражданин, е пристигнал на МП Капитан Андреево на 10.04.2020 г. вечерта на трасе „Входящи товарни автомобили“ от Турция.

Според представената транзитна декларация, той е превозвал стоки от Турция за Унгария. При извършената щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 15 колета, съдържащи 37 500 защитни маски за лице.

В хода на проверката е установено още, че камионът превозва в декларираните колети и 31 809 броя етикети, 1950 емблеми, 648 спортни екипа и 420 тениски с обозначения на световноизвестни марки.

Етикетите, емблемите и облеклата с обозначения на световни марки са задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 за задържането се сезират правопритежателите на съответните търговски марки.

Контрабандните маски са иззети. Срещу шофьора на товарния автомобил, български гражданин с инициали M.А., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    8 0 Отговор
    Да се раздадът на обикновените граждани

    Коментиран от #2

  • 2 Ня3

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    БОКО ще ги дари на Австрия.
  • 3 Да се унощожат

    4 1 Отговор
    И да се компенсира 300% вносителя
  • 4 Рошко

    5 1 Отговор
    7 милиарда овце, 10 милиона евреи ни водят за носа, маска левче по 4 пъти на ден, стари тениски и кърпи нямате ли, връзвате по една на мусурата и газ, не съм пинтия ама и будала не съм

    Коментиран от #6

  • 5 За това ли е търчането на Питека

    4 1 Отговор
    Какъв акт,нали забраниха със закон контрабандата на предпазни средства по време на извънредното положение и той не предвижда глоба.
  • 6 Кико

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Как личи от далеч че си Рошшко!