24 Април, 2020 17:01 7 081 18

Ето кои са участниците в стрелбата във Варна

  • полиция-
  • варна-
  • стрелба

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите им се засекли на варненския централен булевард

Ето кои са участниците в стрелбата във Варна - 1

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство, извършен вчера, 23 април, между двама мъже, които били конкуренти в бизнеса.

Около 21,15 часа вчера вечерта бил получен сигнал за стрелба на бул. „Генерал Колев“ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х., бил отведен в болницата „Света Анна“, където му е била извършена животоспасяваща операция. Младият мъж е с опасност за живота.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Първо той напуснал местопроизшествието, но после се върнал обратно. Днес той ще бъде привлечен като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6, във връзка с член 18, ал.1 от НК – опит за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия Боян и неговият приятел Мехмед М. с Айдън. Мехмед и Айдън имали дюнерджийници. Помежду им често възниквали спорове, че единият „краде“ работниците на другия.

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите им се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството на Боян.

Местопроизшествието е било посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите от ОД на МВР във Варна са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет „Глог 17“ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават активните действия по разследването.

Днес на съвместен брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и директорът на ОД на МВР старши комисар Данаил Пашов дадоха подробности по тежкото криминално произшествие.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прррц

    15 2 Отговор
    бул. „Генерал Колев" да се чете: улица Генерал Колев

    Коментиран от #7, #10

  • 2 Зайко Байко многознайко

    8 4 Отговор
    Миэерният редактор, който пише под псевдоним Хасан и Тюркоглу е напуснал , эабраната эа постване е свалена! Това мерэкопакостно л@йно е иэключително тесногръдо и отмъстително човече, ненавижда истината , чудно ми е как се е добрал до таэи поэиция!
  • 3 Последния софиянец

    10 6 Отговор
    Да не се карат. Имам няколко безработни готвачи. Ще им услужа. Помня като купувах ресторанта собственика ми викаше : Продавам го заедно с персонала. И аз викам: По колко на човек.?ХА ХА ХА!
  • 4 ???

    8 1 Отговор
    Нещо брифингите станаха модерни в последно време. Преди година от прокуратурата във Варна-"Нищо не можем да кажем,за да не влияем на разследването".
  • 5 Булгаристан

    21 5 Отговор
    Защо турците да въоръжени, а българите не ?!

    Коментиран от #11, #18

  • 6 И аз да питам

    20 6 Отговор
    Защо турско говорящите се карат а застреляния е българчето а са..

    Коментиран от #12

  • 7 Jacques Yves Moineau

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "прррц":

    Дааа, и глог да се чете глок.
  • 8 558764

    14 0 Отговор
    Тия комисари вместо пресконференции ,да обяснят как въпросния има разрешително за късо нарезно оръжие и на какво основание му е издадено.Много лесно се проверява.Това че има някакви дюнерджийници не никакво ОСНОВАНИЕ да има разрешително за оръжие.

    Коментиран от #9

  • 9 Онзи

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "558764":

    А трябва всеки да може да притежава оръжие , като в Кравария ! Тогава самодисциплината би била малко по-голяма. По обясними причини
  • 10 111

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "прррц":

    Този е най-джазовият "булевард" в целия свят!

    Първата 1/3 от улицата е еднопосочна (от бул."Владислав Варненчик", където е началото ѝ, до бул."Сливница"), втората 1/3 от улицата (между бул."Сливница" и бул."Цар Освободител") също е еднопосочна, но – забележете – движението е в обратната посока, последната 1/3 (от бул."Цар Освободител" до ул."Царевец" – южното платно) е двупосочна.

    Стрелбата е станала в последната 1/3 и по-точно в близост до кръстовището с ул."Драва Чех".

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Не съвсем

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "111":

    2/3 е до Чаталджа, не до царя

    Коментиран от #16

  • 14 Кочо

    4 0 Отговор
    Сега бъка от хора без работа...Наемете си бре овчари прости...
  • 15 Ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "111":

    КАТ да направят и третата част от улицата еднопосочна .В четни дни надолу,в нечетни нагоре.Така няма да се засичат повече бъдещи каубои и пищовджии.
  • 16 111

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не съвсем":

    Прав си, колега по коментиране – грешката е моя!
  • 17 Xa xa xa

    2 0 Отговор
    120лв е курса за разрешително за оръжие...3к е глока а на черно за 3к има и калашници.... къв ви е проблема
  • 18 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Булгаристан":

    Защото ми управляват еничари.