29 Август, 2012 12:12 1 290 0

Пресякоха производство на синтетична дрога

  • производство-
  • синтетична-
  • дрога-
  • "пико"

Неутрализирана е дейността на престъпна група, действала на територията на Варна

Операцията е реализирана след проведено разследване на сигнал, че вилен имот в местността Акчелар - Варненско, е превърнат в нарколаборатория. В хода на оперативните действия първоначалните данни били потвърдени. Антимафиотите установили, че участници в престъпна група се занимават с производството на синтетичното наркотично вещество „Пико“.

За целта от аптечната мрежа свободно купували лекарствен препарат, от който извличали една от основните му съставки – псевдоефедрин. Вчера те „атакували“ адреса. Във вилата задържали 9-имата членове на групата: К.К. / 30 г./, М.Ж. /29 г./, П.Д./ 35 г./- регистриран за престъпление по чл. 325 от НК; Д.И. /32г./ – известен с прякорите Добата и Белега, осъждан за притежание на наркотични вещества,  М.Г./27 г./- регистриран за престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 и чл. 115 от НК, Н.Н./46 г./, В.Я./28 г./ - осъждан за притежание на наркотици, регистриран за придобиване и държане на взривни вещества, Д.М. / 24 г./ и С.Б /21 г./. От имота са иззети: стъклена купа с жълтеникаво прахообразно вещество, за което се предполага че е псевдоефедрин; две електронни везни; фосфорна киселина; термометър; стъклена колба с капак; стъклена бутилка с  медицински бензин и  друга - със солна киселина. Открити са два полиетиленови плика – с бяло прахообразно вещество и със синьо-бели капсули с различен размер.
На К.К. и М.Ж. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство по смисъла на чл. 354а, ал. 1 от НК, откритите вещества са дадени за експертиза, работата по документирането на случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА