Last news in Fakti

29 Август, 2012 22:35 2 217 0

Арестуваха двама за убития немски турист

  • бургас-
  • убийство-
  • немски турист-
  • германци-
  • мвр

Двама души са задържани за жестокото убийство на германски турист на плажа, което потресе Бургас. Арестуваните са приятели на жертвата, мъж и жена, също германци. Има и заподозрян българин, научи bTV.

Тялото на 48-годишния Хенри Щенберг беше открито миналата нощ на плажната алея с над 15 прободни рани. Трупът е намерен между заведенията „Тропикана“ и „Морски бриз“, разположени в района под бургаския Пантеон. Убитият дошъл в България преди десетина дни, заедно с двамата си германски приятели.

Германците наели заедно жилище в центъра на Бургас за шест месеца. По непотвърдена информация и тримата са имали проблеми с алкохола.

Българинът, който също е заподозрян, е сервитьор в бургаско заведение.

Тримата германци са пребивавали в Бургас от десетина дни. Две седмици преди това са летували в Крайморие, където се запознават с пловдивчанина Сашо, работил в местно заведение. Той говорел немски, предложил услугите си – да им бъде гид в България.

Сигналът за открито тяло на плажната алея, точно до бургаския паметник „Панетона", е подаден около 2:30 часа от младеж и девойка, които преминавали случайно през мястото. Множество прободни рани са нанесени в областта на тялото, корема и главата на убития мъж. Обилната кръвозагуба е причинила смъртта на туриста, обясни говорителят на РДВР Бургас Цветелина Рандева.

Смята се, че той е станал жертва на пиянски или сексуален скандал. Криминалистите отхвърлят версията грабеж, тъй като в портфейла на германеца е имало около 2000 лева, непокътнати са били и скъпият му часовник и златната гривна на ръката му.

В рамките на разследването полицаите са установили още, че ножът, с който е убит германецът, бил закупен от магазин в Бургас. От огледа на наетото жилище станало ясно, че в едната стая са живеели Щенберг и германката, за които се предполага, че са имали връзка. В едно от другите помещения се бил настанил българинът, който живял там десетина дни на тяхна издръжка.

В злощастната нощ всички излизат заедно. Версиите на разпитаните съвпадат само до там, че са били заедно на ресторант, където са консумирали алкохол. Скарват се и се разделят. Щенберг остава в морската градина, а те се прибират.

В четвъртък ще се гледат новите мерки за неотклонение на арестуваните.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА