Last news in Fakti

3 Септември, 2012 18:36 991 0

Отстраниха шефа на бургаския арест

  • отстраниха-
  • шефа-
  • арест-
  • бургас-
  • пламен минков-
  • диана ковачева

Във връзка със смъртта на германския гражданин Ролф Гремел в ареста в град Бургас министърът на правосъдието Диана Ковачева разпореди на 1 септември 2012 г. проверка по случая. В резултат на извършените действия и установени нарушения началникът на ареста в Бургас Пламен Минков е отстранен от длъжност и срещу него започва дисциплинарно производство. Дисциплинарни производства са образувани и срещу други двама служители на ареста.
    Министър Диана Ковачева назначи днес допълнителна по-задълбочена проверка, чиято цел е да анализира всички факти и обстоятелства, довели до смъртта на арестанта.
    Със заповед на министъра на правосъдието е създадена и работна група, която да актуализира списъците на разрешените вещи и предмети, които могат да ползват лишените от свобода и задържаните в следствените арести. С цел обобщаване на практиката Министерство на правосъдието е поискало становището на всички началници на арести и затвори в страната.

Факти.бг припомня, че 34-годишният германец беше в ареста, след като направи пълни самопризнания как с нож е убил приятеля си 48-годишния Хенри Щенберг.
Делото за убийство трябваше да започне в началото на следващата седмица, но Гремел така и не дочака присъдата си, а се обеси с кабела на телевизор в сградата на следствения арест.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА