Last news in Fakti

17 Май, 2020 12:41 4 582 19

Мащабна акция в Пловдив! Спипаха заведения и персонал в нарушения

  • проверки-
  • заведения-
  • пловдив

Проверени са 95 обекта - питейни заведения, кафе - аперитиви, ресторанти, заведения за бързо хранене и др

Мащабна акция в Пловдив! Спипаха заведения и персонал в нарушения - 1
Снимка: БГНЕС

Мащабна специализирана полицейска операция за контрол на заведенията във връзка с мерките срещу COVID-19 e реализирана на 15 и 16 май. Проверките са били съвместно със служители на ОИП, ОП, РЗИ и ОДБХ - Пловдив.

В резултат на проведената акция са проверени 95 обекта - питейни заведения, кафе - аперитиви, ресторанти, заведения за бързо хранене и др. На всички обекти бяха съставени констативни протоколи, а на 4 обекта са направени предписания за адаптиране на работата съгласно мерките и правилата, заложени в заповедите на Министъра на здравеопазването относно епидемичната обстановка.

Освен дейността в самите заведения е проверяван и персонала. 11 души от служителите са получили актове, защото не са носили маски в затворени помещения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пи пи

    39 35 Отговор
    БРАВО ТРЯБВА ДА ИМА КОНТРОЛ. АМА НЕ САМО В ПЛОВДИВ

    Коментиран от #14

  • 2 Боци

    65 17 Отговор
    Как ги работи рекетьора
    Ето ви новия ред в действие .
    Един куп незаконни и недаекватни мерки и на тяхна база повсеместни глоби. А защо не протестирате ???
    Явно ви харесва???
  • 3 Корона глад

    61 17 Отговор
    Еййй опасна напаст са Тея 30 градуса жега акт за маска ще пишат?!?! Тръгнаха събирачи на глоби гадни.
  • 4 Репресивните органи

    35 7 Отговор
    Са множьт повече от народа.....След време ще има 90-/- апаратчици и 10 -/- роби........
  • 5 Простотии.

    41 8 Отговор
    Простотии. Простотии . Простотии.
  • 6 Вчера

    29 7 Отговор
    ги отварят , днеска ги затварят !
  • 7 кирил

    39 10 Отговор
    Защото българина обича да го мачкат,да си стои в панелката и да чака някой друг да му реши проблемите,плюе се по протестиращите и има ли смисъл да се пише изобщо,като с писане няма да стане нищо и не ми казвайте да излизам да протестирам,защото три дена съм там ,но при почти 2 милионна София и да не излезе тоз народ,явно ви харесва всичко това и спрете да мрънкате тогава
  • 8 Ррр

    34 9 Отговор
    Терорът ще продължи докато не решим сами да го спрем. Кристално ясно е.
  • 9 Олеее

    32 8 Отговор
    Гледай колко търтеи са излезли на лов, за да напълнят хазната, щото патладжана чака помощ!
  • 10 Борислав

    30 12 Отговор
    Само на това е способно управлението, да реприсира, да наказва. Лишиха народа от основните му права на движение и труд. При това плащат на репресивният апарат с парите на хората. Ужасно е!
  • 11 Гост

    28 2 Отговор
    То е ясно , че нищо няма са св спазва по заведенията. Пък за дезинфектацията след всеки клиент смях мв напушва. И като се сетя преди как миеха чашите и колко пъти по тях се вижда червило..... Е вероятно ще има и стриктни търговци но те ще са много малко .
  • 12 Госあ

    12 16 Отговор
    Такива да ги затварят. Моментално.

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Анонимем

    20 1 Отговор
    Така е , но и шефовете и персоналът трябва да се постараят да ги изпълняват все пак от тях самите зависи дали ще работят и ще изкарват пари.
  • 14 Така е

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пи пи":

    най вече в парламента и на брифингите, там маски не носят, климатици пускат и дистанцията никаква я няма, ако спазваха собствените си закони досега всичките щяха да са по затворите
  • 15 Пълни глупости

    20 2 Отговор
    Юли и август температурите ще минат 40гр., в затворените помещения ще достигнат даже 50, нека само един ден тиквата и Мутраджийски да изкарат по една смяна в магазин без пуснат климатик, с маска, шлем и ръкавици, още на първия час Боко ще е вдигнал кръвно, а на втория спеца по карантии ще го слагат в чувал със съпътстващо заболяване топлинен удар.
  • 16 Хахаха

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Теб пък какво те бърка, нали и без това си стоиш треперещ вкъщи обут с памперс:) А тези мерки ествествено, че са простотии, в заведенията работят само терасите и откритите пространства, защо сервитьорките трябва да с маски, може би барселонския е установил, че коронката вече заразява според професията:)
  • 17 ТРОПЧО

    11 0 Отговор
    БЕ ЩО НЕ СПРЕМ ДА РАБОТИМ И ДА ПЛАЩАМЕ --- ДАИТЕ ДА СПРЕМ ДА РАБОТИМ НЕ ПЛАЩАИТЕ НИЩО ОСВЕН ЯДЕНЕ И ДА ВИДИМ ТОГАВА КВО ЩЕ ПРАВЯТ ТЕЗ БИРНИЦИ ДОЛНИ НЕ СЕ НАЯДАХТЕ ЕИИИ ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ В СЪНЯ СИ

    Коментиран от #18

  • 18 някой

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТРОПЧО":

    Човека ти казва по горе ,че от двумилионна София протестират стотина,ти искаш да не плащат.Какво да не плащаме? Данъци? Няма как да стане ,казвам ти го направо.Така ще те избачка държавния апарат,че ще ти се вие свят пет години напред. Масови протести като през 2012ли бяха или 2013 пролетта май,да не бъркам нещо,породени от увеличението на тока ,и тогава Баце си замина.Сега гоэувеличават всяка година,ама никой не скача.Е, какво очакваш да стане? Робската психика трудно се променя,почти невъзможно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.