Last news in Fakti

27 Май, 2020 13:59 3 507 19

Съдът пусна Бенчо Бенчев в Турция, за да се лекува

  • бенчо бенчев-
  • димитър желязков-
  • митьо очите-
  • несрин узун

Следващото заседание срещу бизнесмена, обвинен в укривателство и притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси, е насрочено за 8 юли

Съдът пусна Бенчо Бенчев в Турция, за да се лекува - 1
Снимка: БГНЕС

Районеният съд в Бургас проведе поредно заседание по делото за укривателство и притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси срещу бизнесмена Бенчо Бенчев. Бяха изслушани трима свидетели и прочетени показанията на четвърти свидетел, който не успя да се яви в съдебно заседание по здравословни причини.

Защитата на Бенчев поиска съдът да разреши на подсъдимия да замине за клиника в Турция, където да лекува прогресиращото му заболяване. Съдът намери искането за основателно и разреши на Бенчев да замине за южната ни съседка до 7 юли тази година.

Според съда на първо място обвинението, което е повдигнато на Бенчев, е за едно тежко по смисъла на закона престъпление и за други две, които не попадат в тази категория. Наложена му е мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 50 000 лв. Отделно от това му е наложена и мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България". В настоящия случай не се касае за отмяна на тази мярка въобще, а за еднократно напускане пределите на страната, уточняват от съда.

Мотив за съдебното решение е, че Бенчев има безупречно процесуално поведение до момента, както по време на досъдебното производство, така и по време на съдебното.

От представената в днешното съдебно заседание епикриза, издадена от УМБАЛ - Бургас, се установява, че подписалите я лекари насочват подсъдимия към Неврологична клиника в Турция за допълнителни изследвания.

Решението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване или протест пред въззивна инстанция в седемдневен срок. Следващото заседание по делото е насрочено за 8 юли, когато ще бъдат разпитани още свидетели.

Припомняме, Бенчев заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август. Бенчев отрича да е имал бизнес с Митьо Очите, Несрин Узун - също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата регистрация в хотела е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.

На 5 февруари съдът разреши Бенчев да се лекува в клиника в Турция. Ден по-късно прокуратурата обжалва пускането на Бенчо Бенчев зад граница. На 17 февруари Окръжният съд в Бургас окончателно отказа да пусне Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    36 2 Отговор
    Лелеее е това е пародия вече!Абе тия съдии нямат ли съвест,беее!Абе цялата ни държава е станала за смях!То каква е тая простотия,че край няма.

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Забравете го!

    31 4 Отговор
    Духна с вашата благословия! Тоя е болен само за съда! Мърши без достойнство! ! До вчера, бяха силни и здрави, пиеха уиски, и ядяха каквото искаха, и мачкаха околните! А щом опря работата до съда, целия учебник по вътрешни болести и неврология са в тях! Безсрамници без грам мъжко достойнство! Като ги пускате подарявайте им по една пола, рокля, и обувки с високи токчета!, да си знаят че са без яйца!
  • 4 Ами да

    15 1 Отговор
    след като въпросния другар услужливо закара Митьо , за да го заловят "изненадващо" с фанфари в Истанбул , що да не го пуснат ? Зер Бенчо със златна лъжица го родили на село , трябва в световно известни клиники да го церят !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ssяяа

    21 1 Отговор
    Горкия, поредния бизнесмен болен. Ей тва е истинска порнография
  • 7 1234

    16 1 Отговор
    Но иванчева не пуснаха... За инвитро
  • 8 ares

    16 1 Отговор
    По голяма пародия на съдебна система няма на света.Няма такава държава.Господ да ни пази.
  • 9 Боре

    11 1 Отговор
    Утече и бенчо в Дубай ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Private Spaсe

    13 1 Отговор
    Бенчо е бедняк на фона на депесарските мулти фондови милионери от последните 10 години!
  • 12 big

    9 2 Отговор
    Оп-па, дали сега американското посолство ще изкара съдията корумпиран или съда първо е питал може ли?
  • 13 Мим

    9 0 Отговор
    Абе и тия съдии са за зандан,след като пускат бандитите,явно доста са се напасли от тях.Хвърлят се сумата и пари да се заловят,а след това един здрав за съда няма,всичките болести на света им се преписват.Защо трябва за Турция да се лекува,нали здравеопазването ни е на световно ниво.Много пара пак са взимали,това не е ли корупция..
  • 14 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Прости сме ние, затова е и простотията
  • 15 Хаджи хаджи Българин

    5 0 Отговор
    Докторе, Малко съм бреиеменна! "Забрана за напускане на пределите на Република България". В настоящия случай не се касае за отмяна на тази мярка въобще, а за еднократно напускане пределите на страната, уточняват от съда.

    Коментиран от #18

  • 16 вуйна

    3 0 Отговор
    Дано се излекува милия!!
  • 17 бай стамат

    5 0 Отговор
    А на никой ли не му е ясно,че тия съдии са доста добре подплатени за да го пуснат???
  • 18 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хаджи хаджи Българин":

    Еднократно пуснат .С или без право на завръщане?
  • 19 Кокорчо🙄

    3 0 Отговор
    Да го бяха пратили с фалкона и да му поемат разходите