Last news in Fakti

11 Септември, 2012 20:04 1 640 0

Българин и холандец опитаха да задигнат стока за 66 000 евро

  • холандец-
  • фирма-
  • стока-
  • 66 000 евро

Криминалисти от Велики Преслав предотвратиха „сделка” за 66 000 евро, съобщиха от полицията в Шумен.

За времето от 1-ви до 10-ти септември неизвестен, представящ се за представител на холандска фирма въвел в заблуждение собственик на фирма от Шумен. Холандецът му обещал да купи стока за 66 000 евро. Договорено е плащане в срок от 30 дни от фактуриране на стоката, като уговорката е транспорта да бъде за сметка на купувача.

След проведени съвместни действия на криминалисти от Велики Преслав и служители от фирмата в България е осъществен контакт  със служител  на фирмата, която „проявила интерес” към стоката.

Управителят на холандската фирма, отговарящ за вноса и износа уведомил българската, че стоката не представлява интерес за тях и че фирмата не е страна по тази поръчка. По данни на собственика на българската фирма, преди около месец, чрез кореспонденция  по електронна поща, холандска компания от гр. Бодегравен проявила интерес към стоката му. Преговорите водил мъж, представящ се с името Р.Б.

Оказало се, че в холандската фирма има такъв служител, но на него не са му известни факти по такава сделка.

Вчера сутринта в база на фирмата  пристигнал товарен автомобил „ДАФ” с холандска регистрация, за да товари стоката. След направената от криминалисти проверка станало ясно, че товарният автомобил е с двама шофьори- български гражданин с инициали А.А. и холандски гражданин с инициали Я.Х.

По случая е започнато досъдебно производство за престъпление. Работата по изясняване на случая продължава. Уведомена е дирекция „Международно оперативно сътрудничество”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА