3 Юни, 2020 05:55 2 889 3

Има задържани за обира във фармацевтичната компания

  • обир-
  • плевен-
  • фармацевтична компания-
  • задържани

Извършителите са заловени в София

Има задържани за обира във фармацевтичната компания - 1
Снимка: БГНЕС

Двама души са задържани за обира на повече от 450 хиляди лева от касата на фармацевтична компания в центъра на Плевен, съобщи Българското национално радио.

Извършителите бяха заловени в София, а прокуратурата образува досъдебно производство.

Обирът е станал в понеделник към 21.30. Крадците проникват на втория етаж в къща в центъра, където се намира офисът на фирма "Ралифарма“ ООД".

След като разбиват касата, при бягството изпускат част от сумата. С останалата - над 200 000 лева, бягат към София.

Светлана Христова, собственик на „Ралифарма“, която снабдява над 120 аптеки в региона, разказа, че крадците добре са познавали офиса, успели са от втория опит да проникнат на втория етаж в къщата.

Чантата на единия от обирджиите се скъсала и част от парите са се разпилели. Сумата е била подготвена да бъде внесена в банката.

И двамата задържани са познати на полицията с множество криминални регистрации, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре че са сотаджийте

    7 0 Отговор
    че иначе милиционерите са гола вода.
  • 2 Дългия

    4 4 Отговор
    Браво на ченгетата.Кви сотаджии бе кви пет лева.Сигурно сота са ги арестували в София.В 50% от тези деяния имат участия или сотаджии или вътрешен човек.
  • 3 Вуте

    1 1 Отговор
    Откъде журнлята да знаят, че думата обир, съществува в кръстословиците и филмите. В НК и НПК такова деяние се квалифицира като взломна кражба.