10 Юни, 2020 16:03 2 541 6

Тоновете отпадъци на "Капитан Андреево" пътували към фиктивен адрес у нас

  • отпадъци-
  • капитан андреево

Шестте тежкотоварни камиона са превозвали 137 тона боклуци от пластмаса и метал

Тоновете отпадъци на "Капитан Андреево" пътували към фиктивен адрес у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Шест ТИР-а с турска регистрация, превозващи 137 тона отпадъци от пластмаса и метал, представляващи листове от пластмаса, едностранно ламинирани с алуминиево фолио и изрезки от същия материал, са задържали митническите служители в района на ГКПП "Капитан Андреево".

При извършената проверка, съвместно с експерти от РИОСВ-Хасково, не са били представени задължителните документи – договор между двете фирми и приложение VII към Регламент (ЕО) №1013/2006. Представена е само фактура, според която товарът е бил предназначен за пловдивска фирма („ДЕПА- ИМПОРТ- ЕКСПОРТ“ ООД – с. Марково, общ. Пловдив). Тежкотоварните автомобили са задържани на границата до представяне на задължителната документация за трансграничен превоз на отпадъци.

Нарушението е разкрито благодарение на съдействието на служителите от Агенция „Митници“ и "Гранична полиция".

Товарът е бил предназначен за българска фирма в село Марково. На адреса на фирмата получател на задържаните отпадъци в село Марково живеят хора, които твърдят, че нямат нищо общо с дружеството.

На посочения адрес в селото в момента живее семейство, закупило имота преди повече от година. Предишният собственик се е преместил в село Храбрино, каза пред БНР кметът на Марково Десислава Терзиева. По думите ѝ хората, чиито имена фигурират като управители на фирмата, никога не са пребивавали в селото. Според нея разследващите органи трябва да  установят как и защо са получили адресна регистрация. Терзиева посочи, че в Марково има регистрирани над 300 фирми, а причината е по-ниският размер на данъците в община Родопи.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само така

    18 0 Отговор
    Превърнаха България в сметището на Европа.
  • 2 Гроб

    9 1 Отговор
    За пари и ду...е ще дадем
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    1 3 Отговор
    Трябва да се направи разлика, какви са отпадъците! А не , такива като Марийка, да търсят " сензационен" материал! Един австрийски експерт, преди години спомена, че с намаляването на ресурсите на планетата, ще се развихри " война" в този бранш! НЕ ГОВОРА ЗА ХИМИЧЕСКИТЕ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ!
  • 4 Усмивката

    2 2 Отговор
    А адресната регистрация на Бойко Методиев в Барселона ли е или в Банкя.И каква стана тя . За да разбереш каква е схемата, с документиняма да стане. Трябва да се дегазираш като овчар . Да се криеш из храстите . Да бъдеш обучен да яздиш кон . За да проследиш схемата. Егати законите . Егати безполезните бумаги.Връщаме се 100 години назад при шумкарите
  • 5 Ventura

    4 0 Отговор
    А, колко ли наркотици влизат по този начин???

    Коментиран от #6

  • 6 уупс

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ventura":

    Ааа,при наркотиците документите са редовни