Last news in Fakti

15 Септември, 2012 19:42 2 170 5

Корнелия Нинова: ГЕРБ знаеше за атентата

  • атентат-
  • бургас
Корнелия Нинова: ГЕРБ знаеше за атентата - 1
Снимка: БГНЕС

 

Депутатът от БСП Корнелия Нинова заяви по време на заседанието на Националния съвет на БСП, че България е имала информация за предстояща реална заплаха за терористичен акт две-три седмици преди атентата на летище Бургас.

Корнелия Нинова не пожела да каже повече, нито "да хвърля бомба". Тя се позова на годишния доклад на правителството за състоянието на националната сигурност, който бил много самокритичен и дори се доближавал до критиките на БСП за сигурността.

Нинова спомена, че в този доклад е имало вписано изречение за предстояща заплаха от терористичен акт, като допълни, че докладът е бил готов две-три седмици преди терористичния акт в Бургас. Затова депутатът посочи, че трябва да се използва тази самокритичност и в оценките на БСП за управлението на ГЕРБ, която пленумът на партията обсъжда в момента.

"Става въпрос за годишния доклад на Министерски съвет по националната сигурност за 2011 година, който е публичен, това не е класифицирана информация, затова си позволявам да го говоря. В доклада има констатация и буквално изречението е, че има реална заплаха от терористични актове на територията на страната. Това е цитат от доклада.

Това е констатация на правителството, под тази констатация стои подписът на Бойко Борисов. Докладът е обсъждан и приет няколко седмици преди да се случат тежките събития в Бургас. Да, знаели са, след като цялото правителство го е констатирало, написано и подписано, е имало такава информация", заяви Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    3 0 Отговор
    Kornelia i vie znaehte za chernobil ama samo vashte deca biaha predupredeni a ostanali si se razhojdahmme na volia i si iadiahme zelenchuci.mrasna komunisticheska paplach ste.
  • 2 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    nagli nagli do bezobrazie sa chervenite kradci
  • 3 МИШКО4

    3 0 Отговор
    "Става въпрос за годишния доклад на Министерски съвет по националната сигурност за 2011 година, който е публичен, това не е класифицирана информация, затова си позволявам да го говоря. В доклада има констатация и буквално изречението е, че има реална заплаха от терористични актове на територията на страната. Това е цитат от доклада.МОЛЯ ДА СЕ РАЗБЕРЕ,ЧЕ ДОКЛАДА Е ЗА 2011,А ГОСПОЖАТА ПАК ЗБЪРКА ГОДИНАТА
  • 4 Петър

    0 1 Отговор
    Хвани единия удари другия. Всички са маскари.
  • 5 пппппппп

    1 0 Отговор
    Курнелия Нинова да ходи да копа царевица на село, само глупости говори и троши държавни пари.