Last news in Fakti

22 Юни, 2020 16:39 7 035 31

Банка не уведомила за големите суми, теглени от Божков

  • теглени суми-
  • васил божков

До момента са намерени и иззети по законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности

Банка не уведомила за големите суми, теглени от Божков - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Спецпрокуратурата съобщи, че проверка на ДАНС е установила, че "УниКредит Булбанк" не е уведомявала "Финансово разузнаване" при извършване на плащания на суми над 30 хил. лева от укриващия се в ОАЕ бизнесмен Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения от родната прокуратура.

"В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр – обвиняемия Васил Божков, впоследствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. "Московска" 43 в столицата", допълват от държавното обвинение.

От там коментират, че с оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването, като са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на ЕС.

Специализираната прокуратура заявява още, че продължават действията по разследването в сградата на "НОВЕ ИНТЕРНАЛ" ЕООД за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи.

До момента са намерени и иззети по законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000.

Органите на досъдебното производство събират и проверяват, както доказателства, които разобличават обвиняемия, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му.

"Всички събрани доказателства подлежат на внимателна проверка, независимо дали същите са посочени под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин. Лична преценка на всеки обвиняем или подсъдим е да прецени по какъв начин да реализира своята защита в хода на досъдебното и съдебното производство", допълват от Темида.

В тази връзка по настоящото досъдебно производство в качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (на два пъти), както и Бойко Борисов, министър-председател.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банката

    35 4 Отговор
    ще бъде наказана с мъмрене !
  • 2 Тлъстия Бою

    26 6 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ!!!!!.....ФАЛИРАА КТБ ..СЯ И ТАЯ !!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 миш

    30 1 Отговор
    Значи,ако извършвате нарушения на закона трябва да уведомите писменно,даже и с телеграма,за да ви фанат.Еми ,тия кво работат?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българина

    46 2 Отговор
    Сега ще обвинят банкерче че проспало мача, а данс и Горанов ще са чисти. Въпреки че не е така, зашото има регистър в БНБ на всички сметки с наличности по тях и второ ВЪТРЕШНИЯ ОДИТ НА БУЛБАНК и Външния на БНБ и годишните от скъпи одиторски фирми как са прописнали Този пропуск в системите на Най голямата банка? Вълросите извират есин след друг, а отговора е прост, ЧАДЪР ОТ ГОРАНОВ, нали тез пари трябва да стигнат до герб все пак
  • 7 Усмивката

    39 4 Отговор
    Банката е виновна. Разбрахте ли сега ,,тулупи"
  • 8 Доротея

    40 4 Отговор
    ,,Дo мoмeнтa ca нaмeрeни и иззeти пo зaкoнoв рeд 3610 прeдмeтa, притeжaвaщи признaци нa движими културни цeннocти. Oчaквa ce прoгнoзният им брoй дa нaдхвърли 10 000."
    -------------------------------
    А в бърлогата на Кратуний - само мутренски артефакти - оружие, уискита, злато на кубчета, 100 милиона европари, остатъци от мисирки, като 2 тубички помада, дамски чанти и един тюлен се проснал на спалнята Му!
  • 9 Българските банки

    18 1 Отговор
    Са пълна трагедия не спазват договорите с клиентите си масово! Уведомление ли ооо Кво е това...Те гледат да си вземат таксите другото е потоп!
  • 10 Усмивката

    25 2 Отговор
    И при предишното обвинение към предишното разследване за кражбите в КТБ не беше ли посочена пак..... ,,Банката" за виновна. Поне вкарани виновни зад решетките има ли. Е , и сега нема да има. Следите са до там. И разследващия прокурор, странно.....пак е Гешев
  • 11 И те така

    30 5 Отговор
    Светата троица ходи да пие понеделнишко на кафе и бяло сладко при Гешата и айде чао. Банката просто е забравила, а междувременно продължава гаврата с ценностите на Божков.
  • 12 Така се случва

    27 4 Отговор
    А къде е ритона?

    Коментиран от #16

  • 13 Дедо Муньо

    14 1 Отговор
    Марче, пак си прекалила с " материала"! Копи- пейст няколко повтаряния, на едни и същи теме!
  • 14 Азз

    40 3 Отговор
    Всичко пасва!
    Те от банката са ги носили директно на Божков, а той ги е давал директно на Севделинчето, дето си призна, че всеки месец е ходила в офиса на Божков...
    А тя от своя страна директно в шкафчето на ББ...
    Перфектната схема
  • 15 Ясно

    28 2 Отговор
    Банката е виновна и за парите в шкафчето на Баце
  • 16 Чата

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "Така се случва":

    Ритона - при Рапона!
  • 17 Професора

    21 2 Отговор
    Тая банка не каза че и КТБ се източва и сега си трае много съмнително не смятате ли?
  • 18 Джон Уик

    37 1 Отговор
    За 5000€ ще направят луд ако решиш да ги теглиш в кеш за 60-70 милиона нищо никакво инфо!!??
  • 19 Доротея

    22 2 Отговор
    Божков направо ги съсипва! Всички видяхте, че цялата камарила на така наречената стабилност и статукво се втурна да опровергава очевидното - Бойко тотално изпуши и не е в състояние да изпълнява обязаностите си на председател! Изненадващо и опозиция и президент са кротки, уж вражи социолози Му предрчат пълен мандат, за Мишон Константинов да не говорим! Добре се препитават! В БКП преди 30 години взеха мерки и смениха бай Тошо, а човек не бе чак толкова изтрещял...!!!?!
  • 20 До автора

    12 2 Отговор
    Госпожо Атанасова, "пействали" сте статията два пъти. Два пъти ли да я четем?
  • 21 бала мярка

    2 1 Отговор
    на първата-1х,втори-2х,а на баша-3х!Има ред!....
  • 22 цецо апартамента

    16 1 Отговор
    И сега ако изкара някой видео как им ги предава на тях или на техен поставен човек"ШеХЕреЗаДа"ще се пукна от смях,и бойко пак ще излезе и ще каже-вие на кой вярвате?На мен или на очите си?
    На брифинга беше много препотен.
  • 23 селянин с колело

    11 1 Отговор
    човек аз не знам нормален човек да спи напреко на кревата и краката му да са на възглавницата тоя спи така да си пази плячката за деня

    Коментиран от #27

  • 24 смехсмех

    9 0 Отговор
    приказката беше аз на тъпана ли да вярвам или на оная си работа
  • 25 сметало

    13 1 Отговор
    черепа рисува на тулупите една сюрреалистична картинка и им е сложил примката на врата ама теа идиоти двамата не могат да се усетат да приключват мача че започва много ама много да мирише на леш чак комшиите го разбраха
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Боко

    6 0 Отговор
    Това просто е случайно!Няма нищо общо с Хранпърцумян!
  • 29 инчхай

    6 1 Отговор
    герберски изпълнения мафиоти мръсни,влязъл селянинът в кръчмата а насреща портрета на БОТЕВ и човека казал ХРИСТО ти казваше,че БЪЛГАРИЯ ангели ще ражда атя айдути ражда ма---- това е герберското управление на изпросиния генерал пожарникар дето пазил в ДУЛОВО
  • 30 Гошо

    9 1 Отговор
    .аси миналата сряда трябваше да превеждам капаро за апартамент и мацето ме караше да попълвам декларация за произход и дали не съм бил държавен служител. Написах, че парите са от Черепа за Б. Б. горката, щеше да се напикае та трябваше нова да попълням.
  • 31 Левон

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да го прибере този съучастник в ъв всички банкови далавери!!!! Част е от всяко ОПГ, където се разделят много пари!!!!!