Last news in Fakti

6 Юли, 2020 17:30 2 003 23

Иззеха още 771 предмета от сградата на "Нове холдинг" (ВИДЕО)

  • нове холдинг-
  • васил божков

Паралелно се извършват действия по претърсвания и изземвания и от помещения, находящи се на бул. „Васил Левски“ №79

Иззеха още 771 предмета от сградата на "Нове холдинг" (ВИДЕО) - 1
Снимка: ПРБ

Специализирана прокуратура съобщи, че продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43.

В хода на извършените претърсвания са иззети още 771 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности. Така общият им брои вече възлиза на 4381 предмета, при регистрирани от обвиняемия В.Б. (Васил Божков - бел.ред.) по реда на Закона за културното наследство едва 212 артефакта.

Паралелно се извършват действия по претърсвания и изземвания и от помещения, находящи се на бул. „Васил Левски“ №79. Оттам са иззети още 106 броя предмета, съобщават от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на отговорно пазене

    36 5 Отговор
    По-ценните ги дирете у чекмеджето.
  • 2 Голямо

    22 3 Отговор
    претърсване и препретърсване - седмици наред ?!

    Коментиран от #22

  • 3 де копнеш и изкача Гърция

    11 2 Отговор
    След години трябва да сменят персонажите в приказаката за Али Баба и пещерата на 40-та разбойника.
  • 4 мечо

    6 13 Отговор
    метежниците пак щте реват за питона няма ли кои да си го извади та да млакнат

    Коментиран от #10

  • 5 criminal

    35 7 Отговор
    Абе след като човека не е осъден, а само обвиняем, това не е ли грабеж ???????

    Коментиран от #8, #21

  • 6 Неправилно заглавие

    30 4 Отговор
    Не трябва да е "Иззеха още 771 предмета", а "Откраднаха още 771 предмета"!
    А миналата седмица Каскета в пристъп на откровение смотолеви, че някакси описът на първите иззети (по-точно - откраднати) артефакти е изчезнал, и ще се прави нов. Разбира се, на това, което е останало...ако изобщо нещо е останало...
  • 7 Чори

    23 5 Отговор
    Ехаааа, започнаха да плячкосват безогледно. Прокурори, включително и Ванчо, Бащицата, министри и други властници са ди заплюли по некоя ценност, с която ще украсяват вилите и холовете си. Ще се обърне палачинката и тогава всеки гепач ще идва и лично ще връща на Черепа откраднатото. Е, ще бъдат осъдени ако са в България, ако са избягали, там хората на Черепа ще ги намерят. Не са намерили с кого да се подиграват и ограбват!
  • 8 Шматка

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "criminal":

    Не е грабеж, а узаконено (от прокурватурата) присвояване!

    Коментиран от #15

  • 9 Яко забогатяване

    14 5 Отговор
    на Каскета се очертава.
  • 10 Робот

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "мечо":

    Мечо ти си много тъп саше.IQ 22!На горният етаж нема никой.Само саламура!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Недялко от пиш

    12 4 Отговор
    Еее нема друга такава крадлива хунта на тоя свят. Уродска държава
  • 13 месара

    6 3 Отговор
    другари и другарки , вие създадохте такива като божков , вие премахнахте част от тях , вие съсипахте чрез тях България !
  • 14 Джоко

    4 3 Отговор
    Всичко отдавна беше опоскано, а сега се " декларира акцията" . Интересно ми е някога след време кой и как ще върне случайно изчезналото коено се води по опис, снимков материал и свидетели- експерти. Тези действия подсказват че нещата са или, или и някои са отписани от земния живот.
  • 15 criminal

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Шматка":

    Ееееее щом е така може.........
  • 16 роза герберева

    6 2 Отговор
    драги съселци, ще ни къпят без сапун още поне 20 годинки. Те си имат план за 50 год, минаха 30 е само още 20. Измислили са още през 1984-1987, има си и име. Как да откраднат кинти, как да се създадат партийки с техни хора, как да се приватизира, как да се лъже обществото, как да се вземат избори с измама, как да се мами.....
    Плана им е толкова перфектен, 4е си имат и избрани милионерски ешалони, 1 ви, 2 ри, 3 ти които ще се сменят по сценарий. Слав40 е от третия, идва скоро. Що ли сме 92% енергозависими от братската съветска страна. Комунизма си управлява и забогатява, той си е такъв, идва да открадне, да измами да погуби(убие). Комунизма - сатанизма си е ал4ен, той иска вси4ко а след него - потоп.
    Народа ни е приспан, страхлив, никой не вярва на другия, беден, ограбен, над 100млрд Евро за откраднати за тези 30 години. След този план идва друг, пак за 50 години но с главни герои техните внуци и правнуци милионери и милиардери. Господ да ни опази! Вси4ки ще бъдем съдени от Него, и ние и те. Многото мина, малкото остана, особено след като прехвърлиш 50 така. Радвайте се на живота и бъдете истински хора с достойнство и морал.

    Коментиран от #17

  • 17 ФАКТ

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "роза герберева":

    Прав си.Тогава Горбачов заговори за перестройка и всички БКП айдуци започнаха опоскването на държавата.И така през 1990г се оказаха милионери,а страната в банкрут.Костов циганина заби последния пирон в ковчега на България ! От тогава такава страна не съществува ! Едно географско понятие управлявано от мафията !
  • 18 Грейс

    6 3 Отговор
    Добре ще се обзаведат новите комунисти[гербаджии]. Даже не дават информация нито къде, нито кой съхранява артефактите. Правете сметка колко от тях ще се поява, я на търгове, я в някое жилище с персонален асансьор, тераса с барбекю, чекмедже с Евро, или при някой със слабо съ към каскетите. То и на девети септември са били с каскет и са яли филии с мас.
  • 19 Явно

    4 1 Отговор
    го крадат по пълна програма, защото освен предмети от тракийски гробници се виждат артефакти, които нямат общо с древното тракийско изкуство.
  • 20 Ние си взимаме не крадем!

    4 1 Отговор
    Бандити оправляващи със всичкити му институции като подлъжка
  • 21 Как мислиш

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "criminal":

    Без съдебно решение, какво е?! Утре могат да дойдат у вас или у нас и по същия начин да приберат всичко без да им пука законно ли е или не, така само комунягите са прибирали 44 та год.
  • 22 куку руку ку

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Голямо":

    Като брашнян чувал, все пуска по малко...
  • 23 емо73канар

    1 0 Отговор
    По интередното е, че тъпото ченге бърка и пипа без ракавици.
    Това ме навежда на мисълта, че всички предмети може да са подхвърлени. Няма да се учудя, ако скоро в някоя от къщите на Черепа в някой фризер намерят и труп.