Last news in Fakti

10 Септември, 2020 19:50 4 517 13

Постоянен арест за мъжа, убил любовницата си и крил тялото ѝ 5 години в тоалетна

  • убийство-
  • любовница-
  • поликраище

54-годишният Емил Стефанов изказа твърдение пред магистратите, че след инцидента се е уплашил и затова не е разказал на разследващите какво точно е станало във фаталния ден

Постоянен арест за мъжа, убил любовницата си и крил тялото ѝ 5 години в тоалетна - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста 54-годишния Емил Стефанов, който беше обвинен, че преди 5 години е убил Цветелина А. Х., предаде "Янтра днес" Тялото на жената беше намерено във външна тоалетна в имот в село Поликраище преди дни.

По време на гледането на мярката прокурор Николай Иванов поиска постоянна мярка “задържане под стража” за Стефанов, защото според събраните до момента доказателства може да се съди, че той е извършил престъплението, за което е обвинен. Също така съществуват реални предпоставки той да се укрие или да извърши друго подобно престъпление. Прокурор Иванов подчерта, че Емил е укрил тялото на жертвата, излъгал е служителите на МВР и в продължение на 5 години не е допускал външни лица в имота си, за да не бъде разкрит.

Служебният защитник на обвиняемия адвокат Ваня Радкова поиска Стефанов да бъде оставен под домашен арест. Тя обясни, че не може да му бъде наложена мярка “парична гаранция”, защото той няма средства, с които да я заплати. По думите ѝ няма ясни доказателства, че Емил е автор на престъплението, извършено преди пет години. Според показанията дадени от него той само леко е наръгал жертвата няколко пъти, но тя не е дала признаци, че е наранена, а и по ножа му е нямало следи от кръв. Единственото малко петно, което е видял по жертвата, е било в областта на главата. По време на разпита той е обяснил, че във фаталната вечер Цеца е била доста пияна. Тя е отишла до тоалетната, където е паднала и е ударила главата си в бетона, след което е настъпила смъртта ѝ. По думите на адвокат Радкова Стефанов се е уплашил много и не е признал за случилото се, но през всички тези години не е спирал да изпитва чувство на вина.

Самият Стефанов благодари на адвокат Радкова за добрата защита. Пред съдия Пламен Борисов той обясни, че през последните пет години мислите му са били изпълнени с кошмари. Веднага след инцидента се е уплашил и панирал и затова не е разказал на разследващите какво точно е станало във фаталния ден, а дори е излъгал, че не е виждал Цветелина около два месеца. За изненада на съдебния състав и присъстващите журналисти обвиняемият Емил заяви, че не иска да му бъде наложена мярка “домашен арест”, а “задържане под стража”, защото ако остане у дома и не излиза, няма да може да работи и да изкарва пари за прехраната си.

Решението на съда може да бъде обжалвано с частна жалба и частен протест пред Великотърновски Апелативен съд в 3-дневен срок, считано от 10 септември.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е ли за смърдяло в тая тоалетна

    33 4 Отговор
    долни психопати, едно време да е бил храна за свинете в Белене.

    Коментиран от #5

  • 2 Ма тя падна

    22 1 Отговор
    Паднала сама... Да да.. Ужас..
  • 3 Кошмар

    27 6 Отговор
    Боже мили, каква жестока несправедливост! Смъртно наказание е необходимо в този случай!
  • 4 Жестока булгаристанска

    12 4 Отговор
    Мелодрама
  • 5 Септември ще бъде Май

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "Не е ли за смърдяло в тая тоалетна":

    Ма то едно време нямаше такива психари. Защото комунистите пълнеха главите на хората с мисли за светлото бъдеще, с поезия, романтична проапаганда, българско кино. А сега пълнят главите на хората с чалга и американски екшъни изпълнени с насилие.

    Коментиран от #8

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 3 Отговор
    при соца за такива имаше смъртна присъда

    Коментиран от #10

  • 7 Johansson

    11 2 Отговор
    Не му ли е смърдяло още по ужасно в кензефа като е била хвърлена там? Можеше да я зарови в двора поне. Или за я циментира.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хорейшио

    31 1 Отговор
    Откачен работа. Тоя определено не е със всичкия си. Да държи труп 5 години в тоалетната?! Това е като в романите на Стивън Кинг направо. Тоя народ е изтрещял от беднотия и мизерия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пенчо":

    ПЕНЧО ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ АЗ НЕ СЪМ УБИВАЛ НИКОЙ

    Коментиран от #12

  • 12 Не ти вярвам

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кои знае колко мравки и бобулечки си настъпил
  • 13 Hujhgjj

    2 0 Отговор
    Да я беше насякъл и изял. Другото да го изгори в трап. Черепа във фуражомелката и готово. Никаква организация. Пък можеше да си я колне и тъй я намерих.