Last news in Fakti

14 Септември, 2020 16:21 4 101 14

Оставиха Васил Капланов-Каплата зад решетките

  • васил капланов-
  • каплата-
  • янек миланов-
  • димитър недев

Събрани са достатъчно доказателства, че Капланов е заплашил с убийство съгражданина си Димитър Недев

Оставиха Васил Капланов-Каплата зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът остави Васил Капланов-Каплата в ареста, предаде БНТ. Съдебният състав прие, че са събрани достатъчно доказателства, че Капланов е заплашил с убийство съгражданина си Димитър Недев. Причина за заплахата били публикации на Недев в социалната мрежа, които обвързвали Капланов с изчезването на Янек Миланов.

На 4 септември Районният съд в Дупница остави в ареста Васил Капланов. Той беше задържан на 1 септември с обвинение, че е заплашил по телефона с убийство мъж от Дупница. Срещу Капланов има образувани други две производства и затова съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". До тогава той беше под домашен арест.

Според прокуратурата Капланов е заплашил мъж от Дупница, който коментирал в социалните мрежи изчезването на Янек Миланов и действията на разследващите органи. Заплахата била отправена в телефонен разговор, а свидетел е съпругата на потърпевшия.

Пред разследващите Капланов е признал, че е разговарял с потърпевшия, но е отрекъл да е отправял заплахи. Защитата му твърди, че е оказал пълно съдействие на полицията.

Името на Васил Капланов беше свързано с изчезналия преди повече от месец Янек Миланов, който последно е засечен от камери именно в джипа на задържания. Срещу Капланов обаче няма повдигнато обвинение за изчезването на Миланов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на найци

    20 1 Отговор
    ще го намерят Янек!Прахта му отдавна е по поляните развяна от вятъра!
  • 2 на найци

    18 2 Отговор
    Ся ши му тургат съкилийници с цел да се изпусне пред тях.Ако излезе корав,ша го осъдят само за заплахата.Ако превърти,ще си признае за убийството.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 4 Отговор
    тоя е психопат убиц
  • 4 да де

    11 2 Отговор
    Може да е и престъпник, но като нямат нищо срещу него ще го държат докато могат белким от някъде изскочи нещо.
  • 5 Зайко Байко многознайко

    4 2 Отговор
    Хасан беэпеперудника си е эаминал, от петък до днес ми беше наложена эабрана! Тоя миэерник, който е редакторче, но повече обича да участва в чата, като Хасан и да манипулира плюсовете и минусите. Нали е беэ#ичник, го бичат да кара дежурствата по цели уикенди! Эатова го поэдравявам с една тлъста Българска попръжня от старовремските!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Bingo

    9 1 Отговор
    А нещо за разследване и наказания за местните ченгета и прокурори? 28 дни спаха сега ще го почешат по топките. Без труп няма престъпление, колкото и да се пънете.
  • 8 Мим33

    7 1 Отговор
    Там им е грешката,че не му повдигат убвинение и за убийството.Последното,ще си признае само когато има менгеме за вадене на езици.Ще си каже и майчиното мляко.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    8 0 Отговор
    Що за глупости са това.Този е психопат и убиец.Ако е искал да се изяснят за мръдлестата му "жена" може и пред блока,а не да се разхождат по селата...И накрая ще лъже че е седнал на задната седалка. Блажени са вярващите!!!
  • 11 Б. М. Б. С 200 у дупарата да се върти

    0 2 Отговор
    Б. М. Б. :Простия човек требе да се трови да му се еб.. Ава майката
  • 12 Дупница

    1 3 Отговор
    Много ми е интересно как така определяте какъв човек е някой като нито го познавате, нито сте от града, нито имате друга информация освен медийната?! Всички са такива коне с капаци, че чуят нещо, прочетат нещо и веднага тоя е убиец, психопат и тн. Имам чувството, че на членуващите в групата "Къде е Янек" изобщо не им пука вече, а ги интересува само дали Каплата е зад решетките, пък за какво все тая. Те затова го и нагласиха уж заплаха. Защото все за нещо трябва да измислят. Може и войната в Ирак да му припишат. Ако беше така той самият щеше и да предлага да излекат запис от разговора, знаейки отдавна, че го подслушват?! А тия всички дето питат къде е Янек само имитират загриженост и си повтарят мантрите по групата, вместо да направят нещо, да го търсят, да се организират, а не по цял ден да плюят по всички и да дават акъл във фейса.
  • 13 Български офицер

    4 0 Отговор
    Обесете " Капличката " в центъра на Дупница .....!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.