14 Септември, 2020 18:29 3 864 20

Постоянен арест за дрогирания тираджия, предизвикал тежката катастрофа в Айтос

  • айтос

Адвокатът на шофьора твърди, че обвиняемият се е придвижвал със скорост от около 40 км/ч в момента на инцидента

Постоянен арест за дрогирания тираджия, предизвикал тежката катастрофа в Айтос - 1
Снимка: Флагман

Окръжен съд - Бургас остави за постоянно в ареста шофьорът от Несебър, причинил катастрофата в Айтос, предаде "Фокус". След тежкия инцидент от 11 септември обвиняемият бе приет за лечение в болница, но днес се яви в съда при гледането на мярката за неотклонение. Мъжът бе задържан за срок от 72 часа, но прокуратурата поиска постоянното му задържане.

Съдът прецени, че е налице обосновано предположение на авторство на деянието. Няма данни за опасност за укриване, но има реална опасност от извършване на друго деяние.

По-рано, по време разглеждане на мярката за неотклонение окръжният прокурор Георги Чинев заяви, че предложената най-тежка мярка за неотклонение е основателна, за което изтъкна няколко довода.

Според него по събраните до момента доказателства - данни на свидетели, три протокола и извършена съдебно-медицинска експертиза, касаеща установените телесни повреди на пострадалите, има основателно предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Като друг довод за това предположение прокурор Чинев посочи направения тест с дрегер, отчел положителна проба за наличие на метамфетамин в кръвта на водача.

Според държавното обвинение присъдата за това престъпление предвижда от 5 до 20 години "лишаване от свобода", което е друга обосновка за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, тъй като в противен случай има вероятност обвиняемият да се укрие.

По време на заседанието стана ясно още, че при извършен допълнителен оглед в кабината на товарния автомобил е намерен полиетилен плик, съдържащ амфетамин - метамфетамин. Поради това окръжният прокурор счете, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие с цел да осуети своето наказателно санкциониране.

Адвокатите на обвиняемия приеха донякъде за правилни доводите на държавното обвинение, но счетоха, че все пак не са налице основания за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Според адвокат Боев, обвинението е работно и ще претърпи изменения. Той посочи, че все още не подготвена кръвната експертиза, която да доказва, че е имало наличие на наркотични вещества.

По думите му шофьорът се е придвижвал със скорост от около 40 км/ч в момента на инцидента. Той предложи да бъде взета мярка "домашен арест" с поставяне на електронна гривна, докато не бъдат готови експертизите в тяхната цялост.

Той изтъкна факта, че обвиняемият е с постоянен адрес в град Несебър, а също така има семейство, за което да се грижи, поради което няма основание да се смята, че той би могъл да се укрие.

Адвокат Найденов допълни в защита на обвиняемия, че към момента няма изяснен механизъм на случилото се пътнотранспортно произшествие. Освен това, той посочи, че мъжът не е излизал от страната, поради което няма основание да се счита, че би могъл да се укрие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахахах

    12 1 Отговор
    Тоя да не в БМБ. Същински тулуп!

    Коментиран от #4

  • 2 Родриго Дотерте

    21 2 Отговор
    Наркоманите се разстрелват на място във Филипините. Тук ще му дадат 6 години, ще го пуснат след 4ри, за добро поведение. Младото момиче, което уби, кучета я яли....

    Коментиран от #10

  • 3 По физиономия

    17 0 Отговор
    Си личи, че не е читав човек, а е долен индивид, те в този регион около Айтос читави няма. ЗАТВОР за погубения млад човешки живот. и отнемане на книжката доживотно.
  • 4 3.14К

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ахахахах":

    Ако си сложи каскет ще ти заприлича на друг.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    психопат
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    при соца този щеше да получи смъртна присъда
  • 9 Стига глупости

    5 0 Отговор
    Дайте адреса му. Къде да го чакаме като го пуснат?
  • 10 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Родриго Дотерте":

    Няма да му дадат нищо. Понятието "постоянен арест" реално означава ,че се отлага решението ,за да мине пушилката и после ще му дадат условна присъда. Ако лежи 4 години затвор,пак би било добре и следващите ще се позамислят дали да карат на дрога .
  • 11 вис2

    4 0 Отговор
    тоз ще си го получи
  • 12 Ремзи

    2 0 Отговор
    Казва се Кольо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 не е виновенн той

    0 0 Отговор
    а полицаите.
    70 процента от нашите шофьори са на стимуланти.
    Амфети или метамфети.
    Защо?
    Защото контролът за регламентираните почивки липсва.
    Защото го мамят.
    За да "преизпълнят плана".
    Защото шефовете ги натоскат за километри.Защото полицаите и инспекторите в ДАИ са наясно, но си вземат джобните и ти махат с палката да продължаваш.
    Затова.
    Защото това е БЪЛГАРИЯ сега.
    Дупка.
    Златно лайно няма.
    Както и да го боядисаш си е лайно.
  • 15 Откак Герб са на власт дрогата е евтина

    0 0 Отговор
    На Марешки дрогерйите и на боко трафика с амфетамин ехеее яко друсане смммъкаите герб черпи
  • 16 0000

    0 0 Отговор
    Този се е напукал на бело и потроши айтоса
  • 17 Тракторист

    0 0 Отговор
    Този плешундер го искам на канала .с две тухли по кайсиите ще вдигне 200 като камиона
  • 18 ИЗПУШИЛ Е ГОВЕДАТО

    0 0 Отговор
    КАКТО ПОВЕЧЕТО ХОРА В БЪЛГАРИЯ. ..ВСИЧКИ ПРЕЛИВАТ ОТ ЩАСТИЕ
  • 19 Боби

    0 0 Отговор
    Герб ще го спаси този Тулуп.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.