Last news in Fakti

24 Септември, 2020 09:18 2 011 8

Вандали посегнаха на манастир в столичния квартал „Илиянци”

  • манастир-
  • вандали-
  • илиянци

Много голяма част от общинската собственост не се пази. Последните детски площадки оцеляха едва седмица

Вандали посегнаха на манастир в столичния квартал „Илиянци” - 1

Вандали посегнаха на манастир в столичния квартал „Илиянци”. Счупени са и десетки детски площадки. Жителите на квартала се оплакват и от кражби по домовете. За да се справи с проблема, кметът дори е организирал кампании с артисти и футболисти. Резултатът обаче е бил нулев.

„Разбита е решетката на притвора на старинния храм, както и вратата на камбанарията. Намирали сме спринцовки. Много пъти съм правил забележки. В повечето случаи младежите се държат подигравателно. Подавали сме сигнали до 112. Липсва домашно възпитание и пример”, заяви в ефира на „Здравей, България” отец Ириней Лобомиров.

„Много голяма част от общинската собственост не се пази. Последните детски площадки оцеляха едва седмица. Бях обект на агресия, тъй като направих забележка на тийнейджъри, които влязоха с коли в двора на едно от училищата. Трябва да има по-строг контрол и санкции”, каза кметът на район "Надежда" Димитър Димов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 2 Отговор
    Ами общинска полиция пази вожда Бибитко от народната любов.
  • 2 Псевдоним

    1 1 Отговор
    Не трябват контрол и санкции. Просто ги оставете да изпочупят всичко, що могат. Останалото ще го свърши който трябва.
  • 3 ами

    5 0 Отговор
    Жителите на кв. Илиянци, да си записват кражбите и щетите които са им нанесени. След 4-5 месеца, когато операция 'Респект' мине и при тях, да се оплачат на гл. прокурор.
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Бях обект на агресия, тъй като направих забележка на тийнейджъри, които влязоха с коли в двора на едно от училищата."
    Г-н Кмете, със забележки нищо не се постига! Пак добре, че не са те били! Все едно Хан Аспарух да мъмри! Има си процедура и ако ти не я знаеш, то се занимавай с нещо друго, с нещо което ти е в компетенциите!
  • 5 Ъхъ

    3 3 Отговор
    Да, за детските площадки и училището съм напълно съгласен, че е необходимо домашно възпитание, а относно манастира, не виждам какъв е проблема, религиозните вместо да си дават пари за алкохол, мерцедеси и мъжки проститутки, да дадат за охрана
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТИМУР

    1 0 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е КАТО ПОЛИЦИЯТА ПАЗИ МУТРАТА ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ - ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА !
  • 8 НОМЕРА

    1 0 Отговор
    КМЕТА ИМ ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКИ , ТЕ ЧУПЯТ И ТОЙ ПОСЛЕ СТРОИ НОВИ ПЛОЩАДКИ И НАКРАЯ ЕТО ТИ НОВ МЕРЦЕДЕС В ГАРАЖА МУ !