Last news in Fakti

24 Октомври, 2012 18:44 1 659 1

За упоритостта на контрабандиста...

  • капитан андреево-
  • тютюн в прах-
  • цигари

Упорити контрабандисти на тютюн за пушене се провалят 13 пъти пред митничарите на Капитан Андреево.
През нощта на 22 срещу 23 октомври на МП “Капитан Андреево” пристига лек автомобил с българска регистрация. След анализ на риска колата е отклонена за митническа проверка и в багажа на двамата пътници от Пловдив са открити 12.500 кг тютюн за пушене. Количеството е достатъчно за свиване на 12 500 къса цигари. Стойността на неплатения акциз възлиза на 1 875 лева.

Тютюнът е бил укрит във фабрично изработени полиетиленови торби с надписи за прах за пране – тенденция, за която алармираха митническите служители по-рано същия ден. Срещу 31 годишния Х.Р. и 29 годишната Г.А е съставен акт по Закона за митниците за пренасяне тютюн над нормата от 50 грама. Двамата контрабандисти имат множество нарушения с акцизни стоки. Само за тази година мъжът има съставени 12 акта, а жената – 4.

По случая е заведено досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митница Свиленград.

Само за седмица общо 5 293 кутии цигари и 91.5 кг тютюн за пушене са задържали митническите служители на Капитан Андреево. В един от дните - 23 октомври количеството на пренасяния тютюн над нормата е 31.5 кг, задържан от преминаващи 7 пътници. В този ден митническите служители са съставили и 14 акта за контрабанда на 1331 кутии цигари, от български граждани, пътуващи от Турция за България.

Обикновеният трафикант на стоки припечелва с по-честите си пътувания, но едва ли от това може да забогатее. С контрабандното пренасяне на стоки най-много да вади по една заплата, но как пък и да се откаже ако е безработен. Контрабандистът е и изобретателен човек, но интересно е, че съществува и мода - като например пренасянето на тютюн в прах за пране. А "кокошкарите" ще продължават да се опитват да внасят цигари след като в Турция са по-евтини.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    направете заплатите по 3000 пари средната и няма да има толкова много кокущкари...хората се борят да оцелеят