Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 11:22 5 416 63

Повдигат обвинение на шофьора, предизвикал катастрофата край Лесово

  • лесово-
  • катастрофа-
  • тежкотоварен камион-
  • птп-
  • войната на пътя

При инцидента загинаха трима души, а 16 други пострадаха

Повдигат обвинение на шофьора, предизвикал катастрофата край Лесово - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще повдигне обвинение за причиняване на катастрофа по непредпазливост на шофьора на украинския тежкотоварен камион от катастрофата, при която вчера загинаха трима мъже, а 16 души пострадаха.

С опасност за живота остават две жени, които бяха транспортирани в "Пирогов", а 9 от пострадалите са настанени в болницата в Ямбол. Те остават в стабилно състояние, съобщи БНТ.

"След вчерашния транспорт на двете жени, които бяха в тежко състояние, останаха 9 пациенти. Всички са прекарали спокойно нощта, включително и двете пациентки в реанимация, които бяха в тежко, но стабилно състояние. Правени са кръвопреливания, състоянието им е стабилно към тази сутрин", заяви пред националната телевизия д-р Валентин Вълчев, директор на спешния център в болницата в Ямбол.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вие сериозно ли

    115 4 Отговор
    няма такава държава да чакаш на опашка да се блъсме някой в тебе и да си виновен?!?!?!? явно кадънчетата са били близки на някой от дпс ...

    Коментиран от #4, #22

  • 2 Мода

    61 1 Отговор
    Както винаги липсват снимки на пострадалите и на обвинения. Защото снимките говорят повече от думите, та затова в българските медии се избягва тази журналистика.
  • 3 Aus berlin

    20 0 Отговор
    Колкото на Владимир Зидаров повдигнаха обвинение
  • 4 Мъка

    65 2 Отговор

    До коментар #1 от "вие сериозно ли":

    Не! Просто така се замазва бездействието на институциите, които са виновни, това да се случва!

    Затова продължава и ще продължава да се случва!!!

    Това е типично по български! Затова на следващият подобен инцидент, там, който със сигурност ще има, отново ще има само въпроси! Как? Защо? Какво? Джигити? Скорост? И т.н. и т.н.!

    Коментиран от #24

  • 5 Гост

    71 2 Отговор
    Простотията по нашенски няма край.Всеки път е едно и също.Защо след като има подобни колони на пътното платно от АПИ не слагат светлинна табела в края на колоната да се предупреждава за това ?! Пак някой спи и се отнася безодговорно и най-лесно е да се обвини украинеца.
  • 6 Я виж

    69 0 Отговор
    От кога има изменения в правилника за движение по пътищата?1000000000% този който удря спряло МПС си е виновен.Удряли са ме ,пред мен са удряли неправилно паркирани коли и всеки път който удря е виновен за умишлено нанасяне на материални щети и предизвикване на ПТП.Явно там е имало някои заради които същ. закони и правилници не важат и даже огромен самолет е изпратен да ги транспортира.Ако същото бях направил аз веднага на 100% щяха да ме вкарат в ареста,говоря от опит който съм изпитал на гърба си.А и защо тогава застрахователите ми изплатиха за стоп и броня сумати пари?

    Коментиран от #32

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 49 Отговор
    тоя да лежи до живот в пандиза

    Коментиран от #12

  • 8 В една от вчерашните статии

    18 1 Отговор
    писахте, че жертвите са вече 4! По-добре е, ако са 3, но определено има разминаване с статията, публикувана в 11:29 вчера.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 37 Отговор
    престъпник убиец

    Коментиран от #62

  • 10 Жоро

    40 2 Отговор
    Помака е заспал на волана.
  • 11 НВТ

    56 2 Отговор
    Няма да издържат такива обвинения в съда. Спрелият камион е създал предпоставка за ПТП, но по-виновният в случея е шофьорът на движещия се бус. 30-40 метра спирачен път са показател за висока скорост, а това, че не е видял камиона на време говори пак за висока скорост или разсейване. Тук виновните са много, включително и неадекватната за граничен пункт пътна инфраструктура (паркинг или уширение за камиони, автобуси и други, които някъде трябва да изчакват). Единственият виновен разбира се ще е шофьорът на камиона, защото на него е най-лесно да се хвърли цялата вина.

    Коментиран от #27, #47

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сссс

    39 3 Отговор
    Ония Тиквата нали 11 години пътища прави, защо там е еднолентов път при положение, че има такова натоварване на огромни тирове????
    Нали тировете си плащат да минават през България, защо не им е осигурен нормален път!
  • 14 Голям Слон

    38 1 Отговор
    Най-вероятно такава е процедурата щом има смърт. Но е адски глупаво да обвиняваш някого, особено предвид обстоятелствата. Дългият спирачен път най-вече. Какво излиза, че утре камионът ти спира на пътя, след малко някой се блъска в теб, умира и ти си виновен за неговата смърт ли? Как да го преместиш този камион? С магическа пръчка ли? Това не е кола да викнеш някого и да я избутате. Или ти да се насилиш и да го направиш сам. Това е композиция, която без това обикновено тежи 15 тона.

    Коментиран от #21, #31

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 снимка

    20 3 Отговор
    Видно е, че има две ленти за движение. Едната от тях е за насрещното движение. Въпрос: Къде е трябвало да спре тежкотоварният камион (тирът)?
    Друг въпрос: Имало ли е на шосето знак "Спирането забранено"?
  • 17 Виновен е

    23 1 Отговор
    Лицето бойко методиев борисов, който за 11 години управление разката ЦЯЛАТА Държава, не можа ли да НАПРАВЯТ трета лента за изчакване или огромен паркинг за удобство със осветление.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор
    у нас правосъдие няма а кривосъдие БОГ да прости ЖЕРТВИТЕ
  • 19 Като се

    11 0 Отговор
    Обърне колата магистрали колкото искаш, сега наистина трябва да се вземат мерки и там да се направи разширение за изчакващи камиони, сигнализира но с маркировка, пътни знаци и светлинни сигнали, кой е виновен ще каже съда, но мъртвите няма да се върнат, дали е заспал или просто е карал с превишена скорост ще кажат множеството експертизи, такива неща се случват по цял свят даже и в по тежки случаи, но все ми се искаше нас да ни подминават подобни трагедии.
  • 20 Брадвата

    14 0 Отговор
    През подобна държава, с подобни институции, с тъпо и упорито изтребване на населението, украинеца е мислел, че има шанс като мине с камиона. Само че не, сега напук на всяка логика и закони, прокуратурата ще търси виновен. А виновните отдаааавна са на държавна лапачка, недосегаеми и почти безсмъртни.
  • 21 Пламен

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Голям Слон":

    15тона нето.

    Коментиран от #26

  • 22 Не си наясно с правилника

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "вие сериозно ли":

    Украинеца като е последен в колоната, трябва да пусне аварийните светлини. А този на микробуса трябва да се съобразява с пътната обстановка и да се движи със скорост която му позволява при възникване на опастност да намали и да спре. Така че по-виновен е водача на микробуса.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 стоян

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мъка":

    До 4 ком -Какви институции те термозят бе другарю =камиона е спрял на опашката за границата и оня се е натресал в него -Ами ако по пътя прекоси човек или животно и камиона спре пак ли институциите са виновни =стига с тая комун пропаганда

    Коментиран от #30

  • 25 стоян

    20 3 Отговор
    Много коментиращи тук които обвиняват институции и тъй натата -Но не се замислят че този с микробуса не е видял цял камион а ако беше пред бариерата как щеше да я види и да мине през нея ли
  • 26 Голям Слон

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пламен":

    15 тона без това.. Трябваше да се чете 15 тона без товар :-) Обикновено дори повече.
  • 27 Мъка

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "НВТ":

    Съгласен съм с това което си написал, но не съм съгласен, че 30-40 м. са показател за висока скорост!

    Ако приемем. че се е движил с разрешената скорост и е бил в порядъка на 80-90 км. то само времето за реакция, около секунда, е изминал около 30 м. Като му сложиш и спирачният път от 30м. до сблъсъка, означава, че човека е реагирал от около 60 м.

    Това обаче, не означава, че там го е видял?! Защото от виждането примерно на светещи габарити, не означава, да скочиш върху спирачките! Ти се движиш по път и е нормално да настигаш автомобили!

    Имало е един момент още, който е необходим на човек, да прецени, че автомобила пред него не се движи!

    Това са поне още 2-3 сек. в най добрия случай, особено като се има предвид, че се случва по тъмно! Това означават още едни 60-80-100 м.

    Със сигурност, е видяно препятствието минимум от около 120-150м.
    Това говори единствено, че в тъмно време, за да видиш от това разстояние, то със сигурност, камиона е бил със светлини!

    Следва в следващият коментар:

    Коментиран от #28

  • 28 Мъка

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Мъка":

    Прoдължeниe:

    Ceгa cкoрocттa:
    При 50 км. лeк aвтoмoбил, щe cпрe cрeднo зa oкoлo 25 м. Тук имaмe oбaчe знaчитeлнo пo тeжък aвтoмoбил, нa кoйтo щe ca му нeoбхoдими, oкoлo 32-35 м. в идeaлни уcлoвия!

    Кaтo ce имa нa прeдвид, чe нa рaзcъмвaнe имa влaгa, тo тeзи мeтри мoгaт дa cкoчaт и нa 40-50 . в нaй дoбрият cлучaй!

    Aкo cлoжим някaкви cрeдни cтoйнocти, тъй кaтo нe знaeм фaктитe и щe излeзe, чe aкo ce e движил c oкoлo 80 км. cлeд 30 м. cпирaчeн път, ce e зaбил c пoнe 40 км. в чac в кaмиoнa?!

    Пoрaжeниятa, cъщo oтгoвaрят зa пoдoбнa cкoрocт, зa пoдoбeн тип aвтoмoбил! Зa пътницитe, тoвa ce рaвнявa, дa ви хвърлят oт oкoлo 6-7 м. виcoчинa!

    В зaключeниe, мoитe прeдпoлoжeния ca, чe чoвeкa ce e движил c рaзрeшeнaтa cкoрocт зa тoзи пътeн учacтък! Зaбeлязaл e Тирa oт пoнe 120-150 м. кoeтo гoвoри, чe би cлeдвaлo, чe e имaл гaбaритни cвeтлини!?!

    Cкoрocттa c кoятo ce e зaбил, нaй вeрoятнo e oкoлo 40-50 км. в чac! Зaвиcи рaзбирa ce oт мнoгo фaктoри, нo нe e билa пoд 40 км.

    Зa мeн винaтa нa двaмaтa шoфьoри, e aбcoлютнo cубeктивнa!
    Причинитe ca други и пoвeчeтo ги знaeм!

    Коментиран от #29

  • 29 Голям Слон

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мъка":

    С такива секунди реакция, не е ли по-добре да си пътник в автобус или влак? Или просто да се возиш? Неслучайно за професионалните категории има психотест, който във втората си част е именно проверка на реакциите. И точно по тази причини във всяко подобна тема пиша едно и също - психотест за всички категории! Задължително в ДАИ!

    Коментиран от #33

  • 30 Мъка

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян":

    В коментара ти има толкова невежество и като се има предвид и вкарването на комунизъм, означава само едно!?!

    Може да бъде написано, само от човек пълен с комплекси, излъчващ злоба и неприязан към всичко! Вероятно не достигнал и пълнолетие!Олицетворение на трол! :)))

    Следователно е простотия, която не се нуждае от коментар! :)))
  • 31 Учуден

    1 11 Отговор

    До коментар #14 от "Голям Слон":

    Големи слоне, като ти спре камиона на пътя, не се ръсят глупости по сайтовете, а се пускат аварийни, слага се триъгълник. Така, че има Закон за движение по пътищата и трябва да се знае. Тоя толуп с камиона е заспал сигурно, щом пред него няма други. Чист убиец си е да спреш насред пътя с несигнализиран камион

    Коментиран от #34

  • 32 Учуден

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Я виж":

    Малко изпускате темата. Има голяма разлика да застигнеш и удариш по време на движение друго мпс, което също се движи или набие рязко спирачка и този случай. Четете Закона, но видно е че никой не го знае и само лалала.
  • 33 Мъка

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Голям Слон":

    Ами секундата първоначална реакция е факт! Колкото и да си бърз, имаш едно такова време! Все пак хората не сме богове! :))

    За някой тази първоначална реакция, е и по-голяма! Поиграй си с един хронометър! Опитай да го спираш за максимално кратко време! Виж колко стотни ще ти отнема!

    Сега сложи ситуация, в която шофираш и вниманието и възприятията, се грижат да приемат огромна информация! Цялата тази информация се нуждае от време, за да я обработиш! Това не са идеалните условия, от примера с хронометъра!

    Затова най добрите, реагират около секунда! Колкото е по-малък опита, колкото си по разсеян, колкото повече фактори влияят ( като тъмнина, мъгла, дъжд, сняг и мн. други ) толкова се удължава времето за реакция!

    Като гледаш метрите за секунда време и се плашиш, но това са фактите и 90 % не се съобразяват с реалността!
  • 34 Голям Слон

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Учуден":

    Ще ти отговоря по същия начин: този камион не е паднал на пътя от Луната, а е бил там. Следователно работата на шофьора е не да блее в телефона, таблета или каквото там има да се занимава, а да анализира пътната обстановка. И след като участъкът е прав път, а не планина със сняг и мъгла, нямаш никакво оправдание, че не си видял товарен камион спрял на пътя. Да е товарна количка - да, но това е 18 метрова композиция. Относно аварийките - не допускаш ли авария в електрическата система? И щом не си видял камион, как очакваш някой да види триъгълник на пътя...

    Коментиран от #35

  • 35 Учуден

    0 5 Отговор

    До коментар #34 от "Голям Слон":

    А бе, да питам само - ти шофирал ли си някога?

    Коментиран от #36

  • 36 Голям Слон

    11 0 Отговор

    До коментар #35 от "Учуден":

    Задай, моля, някакъв обоснован и смислен въпрос, защото питането ти е нелепо. В България винаги много обичаме да защитаваме жертвите на ПТП-та без да правим ясна преценка на фактите, довели до това събитие. Ще повторя вече това, което написах: щом нямаш възможност да видиш 18 метра х 2.5 метра х 3.5 метра препятствие на пътя, какво ти дава основание да мислиш, че ще видиш аварийки или триъгълник? Поне на мен не ми дава никаква причина за това. И да, карал съм. Много повече от теб, баща ти, тъст ти, техните бащи и дядовци взети заедно. И съм все още жив..

    Коментиран от #40

  • 37 О не

    0 2 Отговор
    Чл. 30 от закона за движение по ......е ясен.9547
  • 38 Пламен

    11 0 Отговор
    Пропускате думите на Украинеца:"ЧАКАХ В КОЛОНАТА" Кви триъгълници? Подкупна журналистка го пита заспал ли е бил. Той ПОВТАРЯ-ЧАКАХ В КОЛОНАТА.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Учуден

    1 6 Отговор

    До коментар #36 от "Голям Слон":

    Нищо не си карал, а само ръсиш тъпотии. Излишно е да те питам каквото и да е. Само, ако можеш ми обясни как ще видиш 18,5 м дължина, като нямаш такава видимост. Може само, ако идваш от някоя нива или очите ти имат инфрачервен спектър. Айде стига глупости вече.

    Коментиран от #42

  • 41 ???

    8 0 Отговор
    А пътниците ползвали ли са колани, имаше големи дебати преди
  • 42 Голям Слон

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Учуден":

    :-)) То се вижда кой ръси глупости. За перспектива чувАл ли си? Най-малко две измерения от МПС-то можеш да видиш на пътя. Остават 2.5 х 3.5 метра, които са несравними с размерите на един триъгълник. От безсмислената размяна на репликите се отказвам. Кьорав карти не играе е казал българинът. Ти явно не си на това мнение. И какво сега излиза? Човекът е чакал на опашка, вероятно е заспал и пред него никой е нямало. Какво нарушава? А ако е имал регламентирана почивка и е нямало начин да мръдне, защото глобите на ДАИ започват от 2000 лева? Много писатели тук, малко мислители.

    Коментиран от #43

  • 43 Учуден

    1 6 Отговор

    До коментар #42 от "Голям Слон":

    Слоне, Слонеееееее, смени синика. Недей уврежда добичетата. Те са много умни. Просто прочети Здвп. чл. 97,чл.98.Белким се ограмотиш. Иначе си знаеш... 80%

    Коментиран от #45

  • 44 Реалист

    10 0 Отговор
    Колко от коментиращите тук са минаввли по Този път и именно отсечката от 3-5 км от границата? Почти постоянно има опашка от чакащи ТИР ве на излизане от Бг. Пътят е много тесен и ситуацията за преминаващите в двете посоки е инфарктна.Най голяма е вината на АПИ и ДАИ - трябва да има посточнно техни представители за Регулиране на ситуациятакоято постоянно сё мени. Шофьорът няма вина, на негово място можеше да бъде и българин или друг. Вероятно и микробусьт е карал с превишена скорост за да успееят по рано да минат границата за петъчния пазар в Одрин.
  • 45 Голям Слон

    9 0 Отговор

    До коментар #43 от "Учуден":

    Глупаво цитиране на закони. Закони кола/мотоциклет/камион/автобус не карат. И да се чудиш, и да се пулиш - нито ти, нито аз знаем точната причина за ПТП-то, а само резултатите. За мен е ясно едно: загиналият не е имал каквато и да било преценка за ситуацията. Да не видиш камион, потретвам, не е като да не видиш триъгълник, пешеходец, куче, овца. И само защото някой е станал жертва на лошата си преценка, това не ми дава основание да му снема вината и да я лепна на онзи, заради когото уж той/те били загинали. ЗДвП съм го чел основно през 1993-1994 г. После само поправките. Цитирането на членове не ми е интересно. Не съм юрист. Зная как да се пазя. Реакциите са ми на ниво. Не заспивам. Познаването на закона в частта с цитирането на членове от него не ти дават реакция и преценка на пътя: нещото, което ще те спаси в случай на необходимост. Никът си ми е добре. Заради разни изумени и учудени интернет особи не смятам да си посягам на хубавия прякор.
  • 46 СсОО

    8 1 Отговор
    Много познато !!! Обвиненията ще отпаднат в съда и виновни няма да има !!! А впрочем при почти всички положения на пътя виновен е задния ...
  • 47 Дълбоко Виждащ

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "НВТ":

    Естественно ,че основна вина носи шофьорът на буса,Но вина носи и шофьорът на камиона!В път с 2ленти двупосочен,а дори и еднопосочен,когато спираш в лента за движение сте Длъжни да сигнализирате спряното превозно средство!Друг е въпросът-това щеше ли да спаси сакатлъка...Приятелски съвет на човек попадал във всякакви ситуации...Когато сте на светофар винаги стойте на скорост и с поглед в огледалата за задно виждане....Карайте предвидливо,не използвайте предимство и стойте в добрите проценти по възможност винаги-Тогава ще радвате очите на създателя и нещастието ще ви ОТБЯГВА!

    Коментиран от #48, #50

  • 48 Голям Слон

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Дълбоко Виждащ":

    Не си излизал скоро зад граница виждам :-) Няма начин да вземеш каквито и да било мерки, когато имаш 5 км опашка от чакащи камиони. Друго може да се направи обаче. Държавата да вземе присърце събитията и да направи КПП-та, като за европейски съюз, а не будки от соца без маркировки, светофари и друга подобна екипировка, необходима за тази част на държавната граница. Инак се чеша по главата и се чудя какъв е този съвет на стоене на скорост и гледане в огледалото. Предполагам е за бързо реагиране в някакъв случай. А ако си в средна лента и си седемнайста кола, тогава?!... За безопасност може би трябва да чакаме на тротоарите. ;-)
  • 49 big

    6 3 Отговор
    Дори да е спрял на пътя тира, къде е гледал и какво е правил шофьора на буса? Тира не е птиче, да не го видиш, удара е силен дори на кадрите не се вижда никакъв спирачен път и опит за избягване на сблъсъка. Ясно е, че на починалия шофьор няма как да му повдигнат обвинения, но първо да направят аутопсия - може да е имало здравословен проблем или по някаква друга причина му е отвлечено вниманието. Според Закона и Правилника за приложението му, виновен е задния и основното обвинение е движение с несъобразена скорост!
  • 50 Дълбоко Виждащ

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Дълбоко Виждащ":

    Виждам ,че спорите.Ако някой е могъл да предотврати смъртните случаи е единственно Шофьорът на буса!Той е реагирал дълбоко неправилно,но....когато стане сакатлък...пътища много.още вчера ви писах-има ситуации в които се избира по-малката беда...Вероятно е бил на 120-130 изведнъж вижда камиона в тъмното ...Реагира първосигнално яки спирачки и не ги пуска до удара....Не знам ,но ако бях зад волана едновременно със яките спирачки щях да отида на ниска предавка мигновенно и щях да изляза от пътя с малко под 80...лошо но по добре от..........В тъмницата бг,ако бе пуснал задни светлини ,щеше да е видим по отдалеч!Анализ и изводи,Ако бе на 80 щеше да спре,много Ако-мислете и такива ситуации е почти невазможно да ви се случат!

    Коментиран от #55

  • 51 Катаджия

    0 6 Отговор
    От всичко прочетено дотук констатацията ми е, че никой не знае Закона за движение и си го тълкува, като дяволът Евангелието. Всички на проверочен и който се издъни годинабез книжка. Такова чутовно безхаберие? Професорът/Иво Христов/ си е явно прав. За шофьорите са 99,9% дебили.

    Коментиран от #52

  • 52 Дълбоко Виждащ

    0 3 Отговор

    До коментар #51 от "Катаджия":

    Когато има загинали хора,се анализира за да не се повтори случилото се!Колкото до това кой кои закони познава-Важно е да не станете Убиец с предимството си,а не се пита знаете ли закона???Кой закон-Библията казва -не Убивай!Този трябва да се спазва драги ми смехурко!Във всяко ПТП вина имат и двете страни-единственно,ако в ПТП участва Ристе стоичков ,или бойко борисов те винаги са прави!

    Коментиран от #53

  • 53 Катаджия

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Дълбоко Виждащ":

    А бе пиеш ли си редовно хапчетата?

    Коментиран от #54

  • 54 Дълбоко Виждащ

    0 3 Отговор

    До коментар #53 от "Катаджия":

    Да за разлика от вас,знам какво и Защо вземам!Пия Аспирин протект ,Статин -Тинтарос и половинка Беталог -зок,а вие??
  • 55 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Дълбоко Виждащ":

    Половината от нещата които си писал в този коментар, са тотална глупост!

    Коментиран от #56

  • 56 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Мъка":

    кои по точно?над 30г оцелявам по бг пътища сред такива спИциалисти,като вас-смехурко!

    Коментиран от #57

  • 57 Мъка

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Дълбоко Виждащ":

    Ако беше дълбоко виждащ, щеше и да забележиш, че смехуркото си ти!!!

    Та по въпроса:

    Как драги ми смехурко, ще успееш да превключиш скорости в събитие развило се за секунда и то при положение, че се е движил с 90 км.

    За скорости, където драскаше някъде, пък и секунда си нямал!
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БОГ да прости загиналите ХОРА
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    тираджията трябва да лежи в затвора

    Коментиран от #63

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    при соца имаше смъртно наказание
  • 61 7769

    3 0 Отговор
    У нас обвинение се подвига според това кой си и какво са ти наредили, а не според това, дали си виновен или не. Такава пародия на държава няма. Тръгваш на път, на границата има ОПАШКА. Ти се нареждаш на нея, защото няма къде да отидеш - нито има паркинг, нито можеш да обърнеш тира на шосе с две ленти , нито да литнеш нагоре, нито да потънеш надолу, нито си длъжен да го правиш. Чинно си чакаш реда и някакъв отзад /заспал ли, пян ли, дрогиран ли или друго нещо/ изобщо не те вижда и се натриса в тебе. И после ти виновен. ??? Та то по тази логика Милен Цветков трябва ад е виновен, че е спрял и е пречил на оня с джипа. Достойни върхове за нашите органи, когато трябва да се покажат свирепи на чужд невинен гръб. Лично аз съм висял с часове по границите и не съм се удрял в тези пред мене, ами съм спирал на подходяща дистанция и съм си чакал реда. Това не е ПАРКИРАНЕ, както от органите казват, това е изчакване на граница, където го има по целия свят. Ако вместо тира беше правителствена кола или някоя мутра, която да си плати където трябва, знаете ли какво щеше да е обвинението - неспазване на дистанция и превишена скорост от буса, в резултат на което е настъпила смъртта на повече от едно лице /което е реалното/. Но нали е украински гражданин, дайте да се изгаврим с него. А истинсикят виновен се спотайва, защото сигурно е наш човек или човек на човека.
  • 62 Шофьор

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хухавел трай!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.