15 Октомври, 2020 19:05 2 838 13

Освободиха единия от обвиняемите за побоя над журналиста Слави Ангелов

  • слави ангелов-
  • бисер митрев

33-годишният Бисер Митрев излиза на свобода срщеу 25 000 лева парична гаранция

Освободиха единия от обвиняемите за побоя над журналиста Слави Ангелов - 1
Снимка: БГНЕС

Един от тримата обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов излиза на свобода, предаде БНТ. Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд. 33-годишният Бисер Митрев е освободен от ареста срещу 25 000 лв. гаранция на заседание днес. Това е втори опит на обвиняемия да излезе на свобода. Другите двама, арестувани за престъплението - близнаците Николай и Георги Асенови все още са задържани под стража.

Главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов беше нападнат от трима маскирани мъже, въоръжени с метални пръти вечерта на 17 март близо до дома си.

Близнаците и Митрев бяха задържани месец по-късно след акция на полицията и прокуратурата. При претърсване на домовете и колите на задържаните, бяха открити чукове, бухалки, палки, военни димки и знаме със свастика.

От МВР продължават да издирват поръчителя на побоя.

Журналистът Слави Ангелов коментира във Facebook профила новината за освобождаването на единия от нападателите му.

"Не съм изненадан от освобождаването от ареста на един от задържаните за побоя над мен на 17 март. Още в началото предупредих и близките си да не забравят, че живеем в България, където е по-разумно да не се настройваш напразно за възмездие. Странни, разбира се, са тези съдебни решения - освободеният сега от състав на Апелативния съд Бисер Митрев беше оставен в ареста от първата инстанция. А пък при братята близнаци Асенови се случи точно обратното - първата инстанция ги пусна, а втората ги върна в ареста. Чудя се, съвсем естествено при този разнобой - решенията на магистратите подчинени ли са на някакви правила и стандарти? Но в крайна сметка важното е, когато някой е извършил престъпление, да лежи не в ареста, а в затвора. Дали и това ще се случи, ще покаже времето. Както вече споменах, аз не съм оптимист. Цял живот, вече 26 години, работата ми е да помагам на хора, прецакани яко от българското правосъдие. Разследвал съм и съм разказвал стотици такива истории. Може би просто най-накрая дойде моментът и аз да вляза в тази голяма статистическа група - на българите, жертви на престъпления, лишени от възмездие."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    7 7 Отговор
    Какво да очакваме от гнилите ябълки на Лозан Панов и антибългарското НПО "Правосъдие за всеки"? Оставка на Лозан Панов!
  • 2 Бойко европеец

    10 0 Отговор
    Платил ми е излиза и Йожи от групата на Наглите ми каза къде е закопал 3те милиона и него го пуснах, само Жоро инкасото ми се дърпа.
  • 3 Така е, за съжаление

    5 0 Отговор
    Родили сме се на грешно място, в грешно време. То на територията сега всичко една🎃 е оплескала тотално. Жалко и тъжно!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    за милиони няма закони,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, за кокошка прошка няма
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    и тия биячи ще си намерят майстора

    Коментиран от #11

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    гнилите ябълки на лозан панов корупция кривосъдие подкупност
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Zyggy

    5 4 Отговор
    Тези тримата побойници са пълни сополи...3 срещу 1...при това използват и метални пръти... истински помияри...България е на 111 място по свобода на словото...тъжно и жалко е...
  • 9 минчо

    4 1 Отговор
    ПО ТЪПО НЕЩО НЕ БЯХ ЧЕЛ.
  • 10 Трифонов

    2 0 Отговор
    Спец съда е изцяло на подчинение на Гешев. Какви ги дрънкате въобще?! Нали и в Осемте джуджета точно за това ставаше въпрос. Че Спец прокуратурата и Спец съда, са бухалка на управляващите... Щом са го пуснали, значи нещата са били ясни, като бял ден. Кой ли му е адвокат на тоя?
  • 11 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти ли ще ги набиеш бе смешник ? Гледай ти да не го намериш!!!
  • 12 э абаротное

    0 0 Отговор
    ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ ! Нали ?
  • 13 sambo

    1 0 Отговор
    ,,Cлaвчo цървулa,дължи зaбoгaтявaнe тo cи нa Жoрo caмбиcтa (дяcнaтa ръкa и нaй близък нa пaнтю Пaнтeв)дaвaшe му инфo oт извoрa,гoдини пo къcнo Жoрo Cтoeв пoчнa дa пилe книги,и бeшe ликвидирaн в цeнтърa нa Coфия,oт друг caмбиcт,дeтo дaвa интeрвютa нa бТВ oт пaндизa