Last news in Fakti

3 Ноември, 2012 13:33 16 167 18

Мними закъсали шофьори мамят лековерни

  • мними шофьори-
  • магистрални обири
Мними закъсали шофьори мамят лековерни - 1
Снимка: БГНЕС

Магистралните обири на дребно се завръщат след десетилетие прекъсване, твърдят от полицията във Велико Търново. Все повече стават случаите с измами на пътя по схемата за мними закъсали шофьори.

Комбинацията включени аварийни светлини и жест за помощ насред нищото с успех отбива всеки двадесети шофьор от пътя.

30-годишен мъж, пожелал анонимност, разказва как станал потърпевш, без да подозира. Спира, за да помогне, а мнимият нуждаещ се започва да му обяснява на развален български, че е от Йордания, няма гориво и пари, съобщава bTV.

След като получава отказ за средства, предлага друга сделка. Сваля два златни пръстена и две гривни с обяснението, че всяка от тях струва по 1000 лева. В еуфорията мъжът му дава телефона си и 20 лева.

Оказва се обаче, че бижутата не са от скъпия благороден метал, а подобните случаи през последния месец са десетки.

Задържани за този вид измама все още няма. От полицията апелират да не бъдем лековерни на пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тони

    1 0 Отговор
    тоз и той същия бандит , щом се надява на такава сделка.

    Коментиран от #6

  • 2 wulkan

    1 0 Отговор
    Изтъркан номер и алчен българин! Да вземеш две пръстенчета без пари значи, а! Тарикатите си плащат масрафа!
  • 3 IceHeart

    0 0 Отговор
    Точно от същата схема изгоря мой колега, посока с. Кулата област Благоевград, на 4км, от границата с Гърция, вижда на платното кола с вдигнат капак и пуше от нея бял дим! Около колата 2-ма мъже и 2 деца! Моят колега спира, и ги пита с какво може да помогне, те му казали че нямали пари за "АНТИФРИЗ" и колата загряла, предложили му 2-ва пръстена 24- каратово злато и той дал по 10 лева на пръстен, после се върнал и взел още един, самоче му го дали за 20 лева! И отишъл в златарски магазин да провери пръстените и да ги продаде, явно да бъде на далавера, ма се оказало че са били живо менте! Това според мен си е чиста АЛЧНОСТ, от страна на колегата! Направо го съжалих като ми показа пръстените, тежат колкото 1 килче злато!
  • 4 ссс

    1 1 Отговор
    абсолютно същия случай ми се случи преди няколко години.
    Но тогава просто ги съжалих хората и им дадох 5 лева без да им искам пръстените.Те направо ми хи пускаха на седалката и ми казваха на развален английски дай още 10 лева и ти го даваме.
    Аз им казах не ми трябва пръстена Ви.Само толкова пари имам в мен и не искам нищо в замяна.Просто ми стана кофти защото знам какво е да изпаднеш в нужда и затруднение.
    След като се прибрах го разказах на мой приятел, а той от своя страна ми каза, че баща му изгорял по същата схема купил си 3 пръстена за 100 лв от закъсалите чужденци и накрая разбрал че е излъган.Ама той човека е военен и е свикнал само да влачи та не се учудих на постъпката му.
    Бъдете хора помагайте на хората в беда.Утре и на вас може да се случи !!!!
  • 5 Кънчо

    0 1 Отговор
    Тъпи българи ...
  • 6 Дидо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тони":

    Същото ми се случи преди 2-3 години на пътя Русе - София. Аварийни, за достоверност размахват пътна карта, но молят за пари за бензин. Като откажеш да им дадеш ти хвърлят на седалката внушителен златен пръстен. Изтъркан номер, но явно минава.
  • 7 Corleone

    1 1 Отговор
    И на мен се случи през 2010г ! Карам си и зад мен някакво БМВ с чужда регистрация ми присветва да спра !Отбих в аварийната лента и при мен дойде някакъв дето почна да ми обяснява на английски ,че нямат пари за бензин , казах му че нямам пари а той продължава да нахалсва като свали един "златен" пръстен и "златна"гривна и ги хвърли за седалката с молба за 200лв. тогава на мен ми мина мисълта да го "завлека" и почнах уж да си търся портмонето , казах му да изчака да си намеря портмонето че е някъде из колата и той отиде до няговата кола да чака ,в тоя момент запалих и газ да ме няма ,като си мислех ,че щом нямат бензин няма да ме гонят, хахаха така и стана, не ме подгониха ! Златото обаче се оказа фалшиво ,така загубата при мен беше излишно изгорения от мен бензин защото подгоних с над 200км/ч уж за да им бягам хахаха !!!
  • 8 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Да внимава само да не го докопам този Йорданец ,че щего направя Етиопец.
  • 9 Чепат х.й!

    1 0 Отговор
    Не са йорданци, а обикновени мамалигари от Румъния, при това - м...ли! Колко пъти са ми предлагали "злато" некадърниците, вече нямам възможност да сметна. Виждал съм ги в Чехия, Булгаристан, срещал съм и в Австрия и Германия! Общо взето, то си трябва и пипе да не те измамят, но лековерните хора си се хващат, заслепени от "далаверата"! За всеки влак си има пътници!
  • 10 мариян петков

    1 0 Отговор
    за един месец 3 пати ма спираха такива тарикати на едните им вземах пръстенчето и си тръгнах без да им давам нищо
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тодор Тодоров

    1 0 Отговор
    предлагали са ми такъв пръстен,прилича на дялан с брадва,който се полакоми да го вземе да му е честит
  • 13 Glavniq

    1 0 Отговор
    Бойко
    Стига мисли за данъци та да ни доограбиш, ами качи 4 полицая в една цивилна кола и проблема решен, като приемем че всеки 5ти е спиран от м....лите с „пиринча“ не са неоткриваеми, аз лично миналата година с брат ми Поучесахме едни и после даже ги замъкнахме в РПУ Угърчин , спряха ни на магистралата Варна-София след ромпетрол , разклона за Угърчин
  • 14 Бате Слав

    1 0 Отговор
    до ЧЕПАТ Х,Й! хеи тъпанар,Булгаристан е майка ти.!!!!!ТУК Е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ която,макар бедна и обрана от тарикати с ,,ПИПЕ" като теб е МОЯ РОДИНА!!!!!! А ти си заври чепатия отзат и върви знаеш къде!!!
  • 15 hoho

    0 1 Отговор
    До господин Бате Слав
    Уважаеми господине,всеки здравомислещ човек би избягал от милата ви родина пълна с балъци и ниски заплати.
    И аз я наричам булгаристан,което явно знаете какво значи :)

    Коментиран от #17

  • 16 Войводата

    1 0 Отговор
    Абе господа,сега има GSM-и.Комуникацията е светкавична.Като сте терикати,звъннете на 112,посочете мястото където сте ги засекли,та полицията ако реагира, да спасите някоя по-глупава българска фукара.
  • 17 тато

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "hoho":

    Що не си ходиш в държавата наречена Пуйка и да си гледаш от там новините на майчин език?
  • 18 123

    1 0 Отговор
    Явно тоя номер е доста разпространен. При мен се случи на пътя Бяла - Русе на отбивката за гр. Две могили. Сценария същия - няма пари, няма гориво, само че имаше и жена и дете. Детето уж болно, човека целува ръце, реших да му дам 50 лв а той се прави на плеснат и пита колко са в евро на развален Ангийско-Български и друг някакъв език. Аз му обеснявам на английски а той ми вика "на български кажи" при което нещо ме усъмни а и не бях попадал на този похват до сега. Отказах му парите а той тръгда да надзърта какво има в колата и почва да вади пръстени и сочи телефона ми. качих се в колата и след няколко псувни тръгнах, срещнах патрулна кола по пътя спрях и им обясних, тръгнаха веднага, но никой после не ми се обади за информация или нещо друго.
    Съжелявам, че трябва да ставаме свиделтели и жертви на подобни незаслужаващи да съществуват хора. От тогава не съм спирал на кола отбила по пътя, и винаги след това се питам - Ами ако наистина имаха нужда от помощ?!?