Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 14:50 2 885 20

Туристическа агенция гази наредбите на здравния министър

  • туристическа агенция-
  • забрана-
  • наредба-
  • екскурзия

Въпреки че до 30 ноември екскурзиите и посещенията на туристически обекти в страната са забранени, часът за тръгване на автобусa с туристи е 7.30 от автогара „Сердика“ в София

Туристическа агенция гази наредбите на здравния министър - 1

Автобус на туристическа агенция с 30 пътници опита да потегли на екскурзия към Рилския манастир. Пътуването е било организирано въпреки забраната на здравното министерство за подобна дейност, предава NOVA.

Въпреки че до 30 ноември екскурзиите и посещенията на туристически обекти в страната са забранени, часът за тръгване на автобусa с туристи е 7.30 от автогара „Сердика“ в София. Рейсът обаче се спрял зад автогарата, а на табелата пише случаен превоз.

Проверката е от страна на експерт от министерството на туризма, полицията и Столична община. И предизвика напрежение сред желаещите да пътуват.

„Забраната няма да ни спаси от болестта. Само ни спъвате тука. Всеки път ходим на екскурзия от години, с тая фирма и не съм имал проблеми. Който си е болен, да се лекува, к'во да направим“, казват пътници.

„Не смятам, че фактът, че хората не спазват разпоредбите от тази фирма, е притеснителен. Въобще не ме притеснява. Това ни дава глътка въздух на нас. Да можем да продължим да работим и да живеем“, казва друг пътник.

В крайна сметка се наложи пътуването да бъде отменено. От фирмата бяха категорични пред институциите, че не са били наясно със забраната. Заявиха обаче, че се спазват всички мерки за безопасност.

„Това е еднодневно пътуване с посещение на Стобските пирамиди и на Рилския манастир, което е природен феномен на въздух, на открито“, казва представителят на фирмата Албена Минковска.

От въвеждането на забраната със заповед на министъра на 27-ми октомври, това е първа проверка от страна на компетентните институции.

„До момента не е постъпвал друг сигнал при нас за нарушения на заповедите на здравния министър, това е първият път, в който ни сезирате вие всъщност. Министерство на туризма не е компетентен орган да извършва контролни проверки.

Компетентният орган е комисия за защита на потребителите, здравните органи и органите на МВР“, казва Елеонора Младенова, началник на отдел Регулиране на туристическите обекти, Министерство на туризма.

Проверката на туристическата агенция продължава. Днес на нарушителите беше издадено разпореждане да спазват заповедите на здравния министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    24 4 Отговор
    А здравният министър гази здравето на всички българи с объркани, взаимо противоречащи си заповеди. И най-вече с липсата на адекватни мерки в болничната и извънболнична помощ
    Оставка на здравния смешник
  • 2 А ТО ИМА ЛИ НЕЩО

    11 4 Отговор
    ДА СЕ СПАЗВА. ..ВСИЧКИ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ! !
  • 3 Шмрък

    19 0 Отговор
    Търся отворена железария да купя една права лопара и да я изкривя на толупите у празните кратуни.Некой против?Въдържали се? Няма.Прието на първо четене.
  • 4 И трийсет

    9 8 Отговор
    акъллии избрали време на Рилския манастир да ходят ?!
  • 5 Джип ТВ

    20 1 Отговор
    Гледайте всеки ден предаването за турузъм: "Джипове, пътища, дебили" с водещ БиБитко
  • 6 Гост

    8 7 Отговор
    Е това ни е проблема - едните не били разбрали , че имало заповед ъъъ от марс ли падате?! Другите кво ни пука на нас тия дето са болни да се лекуват ?!? Ами утре може да сте в това положение вие даже шансовете ви се увеличават с всеки изминал ден! Ама ние отиваме на отркито добре де а докато стигнете? С това мислене корона вируса ще върлува в България дълго след като другите страни се отърват от него !!

    Коментиран от #7

  • 7 Българка

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Така е, но не мислиш ли, че точно властимащите са виновни. При няма 10 заразени затвориха България, при над 4000 на ден, не правим нищо. Отваряме, затваряма; с маски, ама не съвсем.... и т.н.

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Апсолютно сте прав/а !! Те ни насадиха !!! Неадекватни и безполезни мерки ! Никаква стратегия за ограничаване на вируса! Никаква помощ за финамсово пострадалите хора и бизнес! Но тях това не ги претеснява първо защото имат доктори които да се погрижат за тях и второ натрупали са доста пари от далавери през всичките тия години на власт!
  • 9 БАЙ Х@Й

    15 0 Отговор
    А защо не забранят и пътуванията с градския транспорт! С какво е по-различен!

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Българка

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й":

    Това вече е гениално! Хайде да го предложим!
    Автобусите могат да пътуват само зад граница по препоръки на здравното
  • 11 Майтап

    10 0 Отговор
    За Турция може 50- тина човека да пътуват, за Рилския манастир 30 - не могат.
  • 12 Буден и отговорен Гражданин

    8 0 Отговор
    Ги е Топнал. Ясно като бял ден. Типично бьлхарско изпълнение.....
  • 13 Ааааа ША зарази те боровете

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й":

    И тревата и камъните и пьтечките и водопадите......
  • 14 Venturа

    6 0 Отговор
    Само питам, а между градски транспор имали? Или хората се придвижват пеша,по препоръка на ПКП!
  • 15 45789ч

    5 1 Отговор
    Преди два дни Здравният министър и шефът на "Пирогов"инспектираха пътища,предлагам Министърът на транспорта да инспектира болниците,та всичко да си дойде на мястото.
  • 16 Пеонка,

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    още ли защитаваш древните пеони и сегашни макета, според теб?Откъде се пръквате такива продажни измекяри-соросоиди?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.