20 Ноември, 2020 10:25 2 602 6

Арестуваха шестима души с наркотици в Пловдив

  • марихуана-
  • наркотици-
  • пловдив

Акция срещу разпространението на дрога под тепетата

Арестуваха шестима души с наркотици в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС, изображението е илюстративно

Специализирана операция срещу разпространението и държането на наркотични вещества и стоки без изискуем бандерол се проведе в рамките на изминалите три дни от служителите на РУ Труд, съобщиха от Радио "Фокус"- Пловдив, позовавайки се на информация от МВР.

Криминалисти от управлението открили и иззели от уличен дилър 5 грама марихуана. В условията на неотложност предприели и обиск в квартира, обитавана от мъжа на територията на град Пловдив. При съвместната работа със своите колеги от 4 РУ, полицейските служители от Труд иззели над 1 килограм марихуана, разфасована в пликчета, предназначени за улична продажба. В квартирата на мъжа били намерени и теглови везни.

Задържаният дилър е на 36 години, родом от Димитровград и има богато криминално минало- с над 5 регистрации в различни структури на МВР в страната, свързани с държане и разпространение на наркотици.

В хода на акцията при проверка на друго лице от криминалния контингент - 20-годишен мъж, който също е димитровградчанин, било открито малко количество метамфетамин. При последвал обиск на имота, обитаван от лицето, служителите на реда се натъкнали на друг вид наркотични вещества - таблетки екстази.

При проверки по линия безопасност на движението пък бил установен 32-годишен водач, управлявал превозно средство под въздействието на „коктейл“ от наркотични вещества- марихуана, амфетамин и метамфетамин. При последвалата проверка в жилището на мъжа служители на криминална полиция открили полиетиленов плик, съдържащ около 5 гр. марихуана.

Униформени от районното управление са задържали с наркотици и двама младежи от Съединение - 18-годишно момче, което носело в себе си хашиш и 21-годишен младеж, от който били иззети пликче тип “спейсбег“, което съдържало марихуана и саморъчно свити цигари със същото съдържимо.

Случаите са докладвани на съответната прокуратура, а работата по документиране на престъпленията продължава в хода на образуваните досъдебни производства по описа на РУ Труд.

В хода на акцията са започнати и две проверки за държане и разпространение на акцизни стоки. От два адреса в гр. Съединение са иззети 1 500 къса цигари и около 3 кг безакцизен тютюн. Като резултат от акцията в ареста на районното управление за срок до 24 часа са задържани общо 6 лица.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредния

    16 1 Отговор
    смях и пародия в държавата на мутрите и крадците от СИК, тези келвли ли са най-голените престъпници теИ линтолупи??? В половината свят тревата не се преследва от закина, атука се представя каточели са арестували Ескобар. Абсурдистан!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Легализирайте Марихуаната

    7 3 Отговор
    Сега!
  • 3 Хм..

    4 0 Отговор
    В повечето европейски държави леките наркотици са вече законни или властите си затварят очите за такива потребления. Тук в Бойколандия е незаконно?!? Е нали се сравнявахме все със Запада? Значи когато ни оттърва се сравняваме, а когато не ни оттърва не се сравняваме?!?!? Какво стана с Джамбазки, алкохола и прочие? Тикво? И като казах алкохол кога ще започнете да контролирате фалшивия алкохол тип “менте”, който представлява абсолютна отрова или на вас не ви дреме защото си пиете Чиваса и Джака? Тикво?
  • 4 павел пенев

    0 0 Отговор
    Днес е черен петък и всичко се продава.
  • 5 Али Раза

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Поредния":

    Беги да друсаш с младежта у клозето па после ке ревем у форума че нема пари заради дози и денонощни запои
  • 6 Дано и Райграс

    1 0 Отговор
    Е между тях...!