4 Декември, 2020 08:58 9 055 30

Близките на убития данъчен осъдиха НАП за 369 хил. лв.

  • нап-
  • иво стаменов

НАП е осъдена да плати и по над 8500 такси и разноски по всяко от трите дела

Близките на убития данъчен осъдиха НАП за 369 хил. лв. - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Националната агенция за приходите (НАП) трябва да плати 369 хил. лв. с лихвите на вдовицата и двете деца на убития преди близо 3 години данъчен шеф Иво Стаменов.

Това следва от три решения на Софийския апелативен съд, съобщава в. "Сега".

Съпругата и големият син на убития получават по 113 хил. лв. за болките и страданията, които загубата им е причинила. На малкият син са присъдени 143 хил. лв. Съдът признава изцяло исковете на семейството. Първоначално те са за общо 390 хил. лв., но в последствие са намалени с общо 21 хил. лв. заради изплащане на застраховка "Живот".

НАП е осъдена да плати и по над 8500 такси и разноски по всяко от трите дела.

Тримата съдят НАП, тъй като смъртта на Стаменов е приета за трудова злополука. И трите дела са разгледани от апелативните съдии Диана Коледжикова, Камелия Първанова и Димитър Мирчев, като всеки е бил докладчик по едно от тях. НАП оспорва и трите иска и по размер и по основание. Оспорва и претенциите за лихви. Магистратите обаче напълно отвхвърлят доводите на приходната агенция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нападжия

    95 10 Отговор
    НАП са виновни че са го взели на хранилка да гърби хора и фирми за собствена облага,а не да събира данъци за хазната.На някой му е писнало от рекета и му е теглил куршума и сега данъкоплатците ще плащат.

    Коментиран от #8

  • 3 Българка

    113 4 Отговор
    Сега НАП да изплати обезщетенията не от нашите пари, а от заплатите и бонусите, които си раздават, дори и след теча на данните на над 5 милиона българи. Стига за престъпленията и безхаберието на придворните на управляващите сме плащали данакъплатците!
  • 4 Ццц

    83 1 Отговор
    А колко ще платят задето изтекоха данните на цялата държава? Нещастници!
  • 5 Иво

    42 3 Отговор
    Защо имам усещането че такива случаи ще зачестяват.
  • 6 Справедлив

    40 8 Отговор
    Как разбрахте, че е трудова злополука бе!?!? Убиецът е неизвестен.. Не е хванат.... Това е пълен абсурд!

    Коментиран от #15, #22, #25

  • 7 Макаренко

    39 7 Отговор
    Що така го гръмнаха?? Ако е действал законно, едва ли..Нещо под масата? Някакви поръчки от кинкуренцията? И защо държавата ще плаща за далавеите му??
  • 8 Браво,

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "Нападжия":

    Страхотно си го казал!
  • 9 Тикволандия

    34 7 Отговор
    Докога ще търпим Боко-измекяра да управлява България?
  • 10 То тъй, ама...

    43 3 Отговор
    Осъдили НАП?! Осъдили са нас за 370хил. На НАП им е през ... .
  • 11 kxc cs fs

    25 11 Отговор
    Кви са тия закони бе? Каква трудова злополука бе? Данъчен и труд са оксиморони и е могат да се прилагат едно с друго.
    Ми утре някой клошар, ще иска да му платят трудова залополука, понеже е ял развалена храна от гюма.
    Ай, ша ви и законите!
  • 12 Служител на МВР

    12 7 Отговор
    Браво на съдийте от САС за доблестното решение.
  • 13 гост

    22 4 Отговор
    кучито си лае кервана си върви ... тия пари нали не падат от небето, а от джоба на балъците като нас ... щото ония далаверките си ги въртят и само личния джоб пълнят, а не хазната

    Коментиран от #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 bravo

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    ....ти май не знаеш какво значи трудова злополука,прилеп.
  • 16 Българин

    21 3 Отговор
    До колкото си спомням го застреляха в джипа му на улицата....Там ли е работното му место....Или го е гръмнала цифра от Данъчна Декларация....Егати Законите имаме....
  • 17 Стоян, София, 46г

    16 3 Отговор
    Съвсем правилно е решението. Рекета, кражбата на ддс, укриването на данъци са държавна политика на герп, поради което, пострадалите при прокарването на тази политика са пострадали при ии по повод изпълнение на служебни задължения!

    Коментиран от #18

  • 18 Другия с коня

    3 9 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян, София, 46г":

    Стояне,това е Дезинформация,което си написал,..Укриването на Данъци е нормална практика за всеки Българин,но това,че при ГЕРБ Брутния Вътрешен Продукт скочи Двойно показва,че Мерките Срещу укриване на Данъци са правилни и повсеместни....Десет Червени Олигарха от БСП са в Ареста по този повод и Милиони конфискувани от КНОПИ от всякакви Бизнесмени....Позитанчо ....

    Коментиран от #19, #27

  • 19 Альооооооо сулюоооооо

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Другия с коня":

    Не са измислили още дьржава без корупция а тука е на Пьрво място вьв вселената. Аку ще и дест пьти да скочи бвп се тая и ония ша крадьт с още десет пьти отгоре...
  • 20 Чопърцила

    11 3 Отговор
    До сега никой не е пострадал, че си върши съвестно работата. Разстрела е за надхвърляне на правомощията и работа за своя облага от държавен пост. Как НОИ са допуснали това да е трудова злополука. Явно двете служби си припокриват далаверите. И сега пак за сметка на бюджета. И това, ако не е точен на държавни пари. А ни замазват очите с акции срещу фирми на клошари, където само се правят никога несъбираеми ревизионни документи, но докато се направят ЧИНОВНИЦИТЕ от НОИ харчат бол пара за командировка и бонуси.

    Коментиран от #21

  • 21 Абе ти какви ги говориш или друго не мож

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чопърцила":

    Егати парите какво обезщетение за мутрите от НАП. МУТРИ НАП. НЕ ЖЕЛАЯ МОЙТЕ ДАНЪЦИ ДА СА ЗА МУТРИ НАП

    Коментиран от #24

  • 22 Они

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    Каква трудова злополуа на мутрата НАП
  • 23 stan4o

    4 1 Отговор
    Доколкото си спомням нападжията е бил убит в авотомобил БМВ Х5. Сега НАП да направи данъчна ревизия на него и на наследниците му на притежаваното от тях имущество.
  • 24 Они

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Абе ти какви ги говориш или друго не мож":

    Мутри НАП НА ГЕРБ
  • 25 Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    НАП СА ПРОСПАЛИ ДЕЛОТО УМИШЛЕНО И СА ГО МИНАЛИ ЗА ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА ЗА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ИМ.
  • 26 Хасан

    0 0 Отговор
    Няма хванат убиец. Ми виж ти ,къде отиват 400 хилки. Хитро. не ,че нещо ,но на едни хорица от В.Търново им доха 120 хил. за починало дете на 7 годинки. След 7 години дела. Каква разлика ,каква трагедия за загубата на данъчния ? Какви преценки за мъката на хората и всъщност май има значение единствено какъв ще е процента за адвоката и нагоре ,защото те са истинските проводници на корупция в съд.система и знаят кому -колко . А и тук имаме за щавене пари на данъкоплатеца от общия бездънен кюп- НАП срещу община В.Търново ,все пак.
  • 27 Катър

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Другия с коня":

    И данък имот е скочил само три пъти ,както и процента на сметоизвозването защото зависи от него. Автомобилите сто пъти ги менкаха и колко нови наредби, такси и глоби измислиха за финансовата война срещу шофьора. Всичко на общо основание без значение ползвал или не. Колко скочиха всички цени за последните 3-4 години ? Това не е ли все данъци . Какво разбра ти от милионите които се обжалват от споменатите акции . Или разбра щото си герберанчо ? Кога ще съберат с години укрито и дължимо ДДС от фирмаджии и откровени мошеници счетоводители. Кога ще им вземат имотите натрупани ? Милиарди са там доказани ,ама на ваши хора. Ей ,вземай се пребоядисвай пак дорде е време. Гербавите го можете .
  • 28 Стига сте се нервили....

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ако парите не отиват за семейството на убитият,ще отидат за бонуси,нови коли или в офшорни сметки.Все ще бъдат ,, усвоени "и похарчени за облаги на тези които са се надвесили над казана.....За данъкоплатците един по голям и по твърд....
  • 29 Мнение

    0 0 Отговор
    Докато държавните служителе не започнат да носят лична отговорност за делата си никога няма да се оправи тази държава. Да се изплатят тези обезщетения от заплатите на виновните чиновници.
  • 30 кочо

    0 0 Отговор
    ТОВА ЧЕ УБИТ В АВТОМОБИЛ-НА ДРУГ ЧОВЕК НЕ ЗНАЧИ ЧЕ Е ОТИВАЛ НА РАБОТА.ТОЗИ НЕ Е ПРЕКРАЧИЛ ПРАГА НА НАП ЗА ДА ГО ОТЧЕТЕ АВТОМАТА .