Last news in Fakti

11 Декември, 2020 18:41 3 047 9

Оставиха зад решетките пияния водач, убил пътен полицай

  • пиян водач-
  • нова загора-
  • радево

Предвиденото наказание за провинението е „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 15 години

Оставиха зад решетките пияния водач, убил пътен полицай - 1
Снимка: БГНЕС

Въззивен състав на Бургаския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Георги К., причинил, в пияно състояние зад волана, смъртта на полицейски служител от гр. Нова Загора. Престъплението беше извършено 2 декември 2020 г. на път ІІІ-5503, в землището на с. Радево, община Нова Загора, припомнят от съда.

Шофирайки лек автомобил BMW, Георги К. е нарушил правилата за движение по пътищата като не изпълнил задължението си да контролира непрекъснато пътното превозно средство, което управлява и по непредпазливост причинил смъртта на Тодор Т. на 35 години от гр. Нова Загора. Деянието е извършено в пияно състояние. По време на съдебното заседание пред въззивната инстанция прокурорът представи резултатите за химическо определяне на концентрацията на алкохол, който установява, че в изследвана проба кръв, взета от обвиняемия се доказва наличие на етилов алкохол в концентрация 0,75 промила.

Апелативните съдии споделят извода на Окръжен съд – Сливен, направен на базата наличните по делото данни, които сочат, че е налице обосновано предположение за авторство, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако се намира на свобода.

Той е привлечен за престъпление, което макар и непредпазливо, е тежко по смисъла на закона. Извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност - причиняване в пияно състояние на смърт на полицейски служител, който е изпълнявал служебните си задължения. Предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 15 години. От приложената справка по делото от сектор „Пътна полиция ” - Сливен за допуснатите от обвиняемия нарушения по ЗДвП, е видно, че той многократно е наказван по административен ред с фишове и наказателни постановления за допуснати такива нарушения и се явява системен нарушител, които обстоятелства създават възможност за причиняване на ново ПТП от негова страна.

Според въззивния състав мярката за неотклонение „задържане под стража“ е съответна на високата степен на обществена опасност на конкретното деяние, съобразена е с данните за личността на конкретния деец и установеното му поведение на недисциплиниран водач на МПС. Тази мярка за процесуална принуда ще допринесе за изпълнение целите на закона, като наред с това ще обезпечи приключването на наказателното производство в разумен срок, се посочва в постановения съдебен акт на Апелативен съд – Бургас.

Определението не подлежи на обжалване и протестиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан Олегов от Новокузнецк

    6 2 Отговор
    Кога ще излезем от Нато и ЕС,и ще влезем в състава на Руската Федерация?

    Коментиран от #2

  • 2 Чичи

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асан Олегов от Новокузнецк":

    Трай скоро, Тексас иска независимост
  • 3 Дудю

    6 2 Отговор
    Немал късмет бутнал минцифай, ку беше дете на пешаходна щеше да мине условно
  • 4 Дед Мороз

    7 6 Отговор
    ПЪЛЕН НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦАЯ СПРЯЛ НА ПЪТЯ НА ЗАВОЙ И СЕ РАЗХОЖДА ПО ПЪТЯ ТЪЙ КАТО Е ВЕЛИК ШЕРИФ ДРУГИТЕ ЩЕ ГО ПАЗЯТ .ДРУГИЯ ПИЛ ЕДНА РАКИЯ И СЕГА ЩЕ ГОРИ.АКО БЕШЕ ДРУГ СГАЗЕНИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА ШУМ АМА НАЛИ Е ПРОСТ ПОЛИЦАЙ .КО ШИ ПРАЙМИ СЕГА

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Крокодила Гена

    3 0 Отговор
    Според мен това ще стане когато се разпадне ,европейският/еврогейският съюз ! След като Тръмп си влезне във длъжност ,скоро дай боже ще започне съдебна битка срещу хората от дълбоката държава /капиталистите ,т.е Ротшилд и сие ,и ако това стане и ги вкара по занданите ,парите ще секнат . Няма да има кой да налива пари във тая сатанинска организация EU ,и тя ще се разпадне постепенно според мене ! Със страните членки на НАТО ще стане същото . След като вкарат по-затворите сатаните - световните ционисти -дяволо-поклоници и всички човеко-мразци ,светът ще се оправи !

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЕКСПЕРТА

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дед Мороз":

    ЧЕ КВО ОЧАКВАХТЕ ДА ГО ПУСНАТ И КАФЕ ДА МУ НАПРАЯТ НА ПИЯНИЯТ ВОДАЧ НА МПС.ЗА ПИЯНИЦИТЕ ЗАД ВОЛАНА ТРЯБВА ТВЪРДАТА РЪКА НА ЗАКОНА -15 ГОДИНИ ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА . ИНАК НЕМА СЕ ОПРАИМ.